Какво се случва, когато добрите разширения на Chrome станат зле

Какво се случва, когато добрите разширения на Chrome станат зле

В един от най-странните (и най-смешните) уеб фаули на века, списание Wired наскоро публикува статия, случайно отнасяща Доналд Тръмп като някой с тийнейджърски малки ръце. Как се случи това? Невероятният виновник беше разширението Trumpweb Chrome, което автоматично замества думите „Доналд Тръмп“ с „Някой с малки ръце“.

Това не е първият случай на разбойнически разширения, които крият хаос. През 2015 г. антивирусният софтуер AVG (по ирония на съдбата) пусна разширение на Chrome, което изложи личната информация на близо 9 милиона потребители.

Нови разширения за Chrome като това стават все по-популярни. Но вместо просто да инсталирате произволно разширение, да имате няколко лота и след това бързо да продължите, хората понякога забравят тези инсталации да бъдат инсталирани, което оставя място за случайни разширения не само да причинят неудобни графски гафове (вижте по-горе), но и потенциално да изтекат личните ви инфо.

Още по-лошото е, че те могат да канят опасен злонамерен софтуер във вашата система.

Възходът на новостите в Chrome

За непознатите, разширенията за Chrome са предимно безплатни плъгини, които потребителите могат да изтеглят за своите браузъри.

Тези разширения се предлагат в голямо разнообразие - от това да помогнете да защитите поверителността си, за да сте сигурни, че не сте прочели случайно най-новия спойлер Game of Thrones.

Миналата година Google премахна 200 разширения, влезли в злонамерен софтуер

Но макар че повечето са само за забавление и / или полезни, там има злонамерени разширения, които могат да изтекат личната ви информация и да причинят лоши компютърни вируси. Само миналата година Google премахна над 200 произволни разширения, позовавайки се на факта, че много от тях съдържат зловреден софтуер.

Как можете да инсталирате добавки, докато сте в безопасност

За щастие, има лесен начин да проверите дали разширенията ви са чисти. Можете да използвате инструмента за почистване на Chrome, за да сканирате разширенията си и да инсталирате добавката за Chrome Protector, която ще ви извести дали и кога някое от разширенията ви действа схематично.

Просто, нали?

Никога не приемайте разширение по номинална стойност. Уверете се, че прочетете отзивите и отделете време за задълбочено проучване на разширение, преди да го поканите в браузъра си.

Време за удължаване на Super Happy Mega Fun Chrome!

Сега ExpressVPN не можа да напише статия за произволни разширения на Chrome, без да предложи куп луди опции. И така, за плюнките и кикотите, ето няколко любими офиса:

  • nCage - За тези, които не могат да получат достатъчно Ник Кейдж (което, нека си признаем, са всички), това новост приложение заменя всяко уеб изображение с изображение на самия Кейдж. Това е чудесно за около пет секунди. След износването на новостта вероятно е най-добре да я деинсталирате и да продължите с живота си.
  • Wurstify - Когато сърбеж за уеб опит на "hairier", това приложение добавя брада към всяко изображение.
  • Downworthy - Уморени от същите стари скучни заглавия? Това малко разширение преинтерпретира заглавията на статиите, за да бъде малко по-реалистично и забавно.

А за поверителността и затруднените продуктивни ето няколко полезни разширения.

  • Бъдете фокусирани - Ако сте като нас и имате проблеми с фокусирането, това приложение ви помага да се справите с ограничаването на времето, което можете да губите на произволни сайтове. Много изящно приложение.
  • Wunderlist - Нищо не крещи организация повече от списъци, а Wunderlist ви помага да ги създавате с лекота. От организирането на вашите хранителни продукти, за да ви помогне да планирате следващата си ваканция, Wunderlist е доста добре.
  • DuckDuckGo - Ако четете тази публикация, има вероятност да се грижите за поверителността си. Това разширение извежда „ogle“ от Google, което означава, че работи по принцип по същите начини, но има много, много по-добри настройки за поверителност.

Освен това, разширението ExpressVPN Chrome също е достъпно, за да запази мрежата си сигурна и сигурна по всяко време.

Не забравяйте, хора, да сканирате разширенията си от време на време и ако видите такова, което вече не използвате, пуснете го! И ако сте в настроение за още по-голяма страхотно разширение, разгледайте най-добрите съвети за разширения за поверителност на ExpressVPN за Chrome и Safari.

Кои са любимите ви разширения? Оставете най-добрите си снимки в коментарите по-долу. Както винаги, бъдете в безопасност, бъдете лични и бъдете в безопасност.

Препоръчано изображение: „Доналд Тръмп говори в CPAC“ от Gage Skidmore е лицензиран под CC BY-SA 3.0.

Какво се случва, когато добрите разширения на Chrome станат зле
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.