Могат ли тестовете във Facebook наистина да ви кажат името на бъдещия ви съпруг?

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook тестове нахлуват в поверителността ви


Разбира се, че не могат, това е абсурдно.

Но глупави заглавия на викторини като тези, които заливат стените ни във Facebook, почти постоянно. Почивката обикновено е само под формата на друг родител, който изпраща първата вечеря, разходка или кака на бебето.

Но по-лошото е, че за да вземат един от тези вакуумни викторини, потребителите трябва да позволят на производителите на тестове да имат достъп до всичките си данни във Facebook. Вероятно няма да работи по друг начин. Ужасът.

Може би не сте от типа (лековерни), за да вземете отвратителна онлайн викторина и да ги избягвате, както бихте отровен чаша на планината на мизерия; но имаш ли идиоти за приятели?

Без да се задоволяват само с вашите данни, тестовете във Facebook също ще търсят достъп до цялата информация в профилите на приятелите ви. Така че, ако някой от вашите приятели, влачещи кокалчетата, вземе викторина, той може да раздаде вашите лични данни, както и техните собствени.

И за какво? Вероятно само да видите коя песен на Бионсе най-много прилича на любовния им живот или коя картина на коте най-добре отразява тяхната личност.

Настройките за поверителност не правят това, което смятате, че правят

Не се притеснявайте обаче. Повечето здрави хора имат своите профили във Фейсбук, зададени на частни, с безумното вярване, че това ще защити данните им.

Nope.

Дори ако вашият Facebook е частен, разработчикът на тестове - който не познавате - би могъл да има достъп до всичко от вашия профил: вашата религия, сексуална ориентация, политическа принадлежност, снимки, вашия списък с идиотски приятели и всички групи, към които принадлежите.

Много информация, за да изгради сравнително здрава картина на вас, която би могла да се използва по множество зли начини.

Изглежда, че Facebook не се интересува много от тази пропастна пропаст на политиката за поверителност и просто замахва с някаква неясна банда в общата ви посока. В техните условия се посочва, че когато инсталирате приложение, можете да му разрешите:

„… Достъп до вашия обществен профил, който включва вашето име, снимки на профила, потребителско име, идентификационен номер на потребителя (номер на акаунта), мрежи и всяка информация, която решите да направите обществено достъпна. Вие също така давате на приложението друга информация, за да персонализирате вашето преживяване, включително списъка с приятелите си, пол, възрастова група и местност.

Това е огромен проблем с поверителността; приятелите ви могат да се съгласят да споделят вашата информация без ваше знание или съгласие.

Как е приемливо това? Това са настройките за поверителност по подразбиране за приложенията!

Точно какво се споделя и защо правят това?

Има огромен брой приложения за тестове във Facebook и е трудно да не бъдете скептични, когато размишлявате за тяхното съществуване.

Какво трябва да спечелят от това да ви кажат какъв трябва да е любимият ви цвят? Не много. Това наистина са вашите вкусни данни, узрели за прибиране на реколтата.

И тези приложения не са само „събиране на данни, за да се направят по-добри викторини.“ Вярвате или не, наистина не е необходимо много научно проучване или алгоритъм, който да ви каже кое известно измислено куче най-добре отговаря на вашето настоящо настроение.

Ако можете да го намерите, политиката за поверителност на приложението ще разгледа подробно как те могат да използват вашите лични данни за собствените си печалби. Що се отнася до тези печалби, предположението ви е толкова добро, колкото и всяко. Но вероятно е парите, направени, като закачите данните си на най-високата оферта.

Влошава се обаче, всеки път, когато някой инсталира приложение за Facebook, той ще продължи да работи на заден план, поглъщайки всяка нова информация, която може да пожъне. Приложението ще събира данни дълго след като потребителят е забравил теста, който е взел за размерите на обувките в One Direction.

Какъв клак.

Тестовете във Facebook подчертават по-голям проблем с поверителността

Отношението на хората към личния живот и сигурността в Интернет е безразсъдно непоследователно.

Почти никой не би седял гол в ярко осветена, без завеси всекидневна, показвайки плътта си на всички и разни. Но мнозина изглежда нямат нищо против Facebook, Apple и Google да отделят всеки аспект от живота си.

Това несъответствие ни прави уязвими. Приемането на една форма на нарушаване на поверителността, но възмущаването на друго затруднява законодателите да създават потребителски споразумения, които хората да приемат (и не са обсипани с вратички).

Време е да измислим и да потърсим последователност в целия спектър на поверителност. И не забравяйте: не само вашите данни раздавате следващия път, когато искате да знаете каква е IQ на вашата храна.

Което, между другото, не е истинско нещо.

Могат ли тестовете във Facebook наистина да ви кажат името на бъдещия ви съпруг?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.