Момическите скаути са следващата ни вълна от експерти по киберсигурност

момиче скаути лого на облак със зелен фон

Знаете ли какви значки събират момичешки скаути в наши дни? Изпълнителен директор не е само Hiker, създаване на приятели и бисквитки. Със силен акцент върху STEM (Science, Technology, Engineering и Math), вече основен клон на скаутски момичета, който дебютира през 2012 г., сега има инициативи, насочени към ангажиране на момичетата в инженерството и програмирането в началото на живота си. А какво е новото за GSUSA през 2018 г.? Полето за бърз растеж на киберсигурността.

Новият фокус на момчетата на науката и технологиите

През 2017 г. Girl Scouts пуснаха натрупващи се значки в рамките на STEM песни (Engineering: Think Like a Engineer, and Computer Science: Think Like a Programmer) в сътрудничество с Code.org, SciStarter и други авторитетни компании.

Тази година те изстрелват клона на STEM на ниво с не по-малко от 18 нови значки за киберсигурност, които ще бъдат въведени от началото на септември 2018 г. Значките за киберсигурност и съответната песен са разработени в сътрудничество с Palo Alto Networks, световен лидер в киберсигурността.

Новите значки за киберсигурност бележат инициатива, оглавявана от Силвия Ачеведо, ракетен учен и изпълнителен директор на Girl Scouts USA. с жени, съставляващи едва 11% от професионалистите в киберсигурността в света, Асеведо иска да обърне тази фигура.

В интервю за NBC News Acevedo обяснява, че програмата е предназначена за скаутите „да поемат нарастващата заплаха от нарушаване на данни, хакерство и кражба на самоличност“ и че момичетата в наши дни наистина се интересуват от „Защита на тяхната идентичност онлайн, как да се защитят при сърфиране, как да защитят компютрите и семейните си мрежи от хакване“.

В момента момичетата изпробват програмата преди излизането й в цялата страна. По думите на един от 9-годишните, които в момента участват, „Да помагаш на хората да бъдат в безопасност е нещо, което правят момичетата-скаути!“

Значките за киберсигурност бележат ново бъдеще за момичетата скаути

Новите значки за киберсигурност ще застанат редом с актуалните технологични значки, включително Netiquette, дизайнер на уебсайтове и програмиране на роботи (показано по-горе), както и компютърни експерти, изобретатели и развлекателни технологии, за да накарат момичетата да бъдат насочени към техния технологичен фючърс.

"Ще бъде вълнуващо да видим тези момичета да станат наши киберзащитници"

- Ринки Сети, Пало Алто мрежи, Дизайнер на програма за киберсигурност на момичета

Мисията на Girl Scouts е да разгърне вътрешния G.I.R.L. (като Go-getter, Innovator, Riser и лидер) на своите членове и те не просто говорят приказките. Резултатът им е впечатляващ, тъй като и трите бивши държавни секретаря на жените някога са били скаути, и 73% от сенаторите от Съединените щати, които преди са носели мениджъра на Girl Scout.

Специализираната песен за киберсигурност в Girl Scouts се надява да оформи следващото поколение експерти по киберсигурност - вълнуващо предложение.

Бъдещето на онлайн сигурността и поверителността

Тук, в ExpressVPN, също обичаме да участваме в обществени инициативи, фокусирани върху сигурността и поверителността. В момента заявленията за нашата стипендия за бъдеще на поверителност ExpressVPN за 2018 г. са отворени. С възможността да джобте страхотна парична награда от 5000 долара и да видите работата си, показана в множество комуникационни платформи, това е възможност за студентите да се включат изцяло в онлайн дебата за поверителност.

Ние насърчаваме всички - скаутски момичета, ентусиасти за поверителност, създатели на общественото мнение и начинаещи журналисти - да кандидатстват.

Напишете страстно, информирано, просветляващо парче на подкана:

„Ако разполагате с обединените правомощия на всички световни лидери, какъв ще бъде вашият 10-годишен план, за да гарантирате, че следващото поколение има право на личен живот?“

Ако смятате, че имате добър отговор, разгледайте нашата страница за стипендии за повече подробности. Приложенията приключват на 31 август 2018 г..

Момическите скаути са следващата ни вълна от експерти по киберсигурност
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.