Недостатъкът на FaceTime позволява на хората да ви чуят, преди дори да отговорите

Екранът на входящите обаждания на iPhone, с изключение на двете икони казват приемане. Дори и спадът. Ница.

Помислете два пъти, преди да проклинате бившия, който няма да спре да се обажда: Наскоро намерена грешка в FaceTime на Apple означава, че някой може да ви набере номера и да слуша микрофона на телефона ви - дори и да не вземете.

С други думи, ако видите FaceTime да звъни на устройството ви, обаждащият се вече може да слуша каквото казвате или правите.

Как работи грешката FaceTime

Отворете приложението FaceTime и започнете да извиквате контакт. Преди този човек да вземе, прекарайте пръст нагоре и добавете свой собствен телефонен номер към обаждането.

След като сте добавени, FaceTime приема, че връзката е активен конферентен разговор и започва да ви изпраща аудиото на онези, на които се обаждате - дори ако този човек не е вдигнал.

Още по-лошо е, ако получателят на вашето обаждане натисне бутона за захранване или сила на звука, за да ви игнорира, телефонът на жертвата също ще започне да изпраща видео!

Защитете се от грешката FaceTime

Докато Apple не разреши проблема, най-добрият вариант е да изключите FaceTime в настройките на телефона или компютъра си. Ето как да направите това:

Как да деактивирате FaceTime на вашето iOS устройство

  1. Отворете приложението Настройки
  2. Потърсете FaceTime и докоснете резултата
  3. Уверете се, че е изключен

Как да деактивирате FaceTime на вашия Mac

  1. Отворете приложението FaceTime на вашия Mac
  2. Изберете FaceTime от лентата с менюта
  3. Кликнете върху Изключване на времето за лице

Apple временно деактивира Group FaceTime в отговор на този недостатък, който изглежда отстрани проблема за повечето потребители. Обещава се постоянно решение с актуализация на софтуера тази седмица.

Недостатъкът на FaceTime позволява на хората да ви чуят, преди дори да отговорите
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.