При закриване на правителството на САЩ, поверителността ви се отразява

Спирането на правителството на САЩ причинява проблеми с поверителността

Вече на третата си седмица, закриването на правителството на САЩ официално стана най-дълго в историята. Повече от 800 000 федерални служители работят без заплащане и ефектите, както можете да си представите, започват да се трупат.

Докато въздействието върху националните паркове, линиите за сигурност на летището и популярните културни атракции може лесно да се наблюдава, някои от по-притеснителните ефекти са малко по-трудни за определяне.

Като начало, уебсайтовете както за Федералната комисия по търговията (FTC), така и за Федералната комисия за комуникации (FCC) са отпаднали, което означава, че потребителите са оставени на косъм. Може би по-страшно е FTC също да закрие своя уебсайт за кражба на самоличност - сайтът, където хората отиват да докладват за измамна дейност.

Когато отворите сайта, се запознавате със страхотно известие, което гласи:

„Поради изключването от правителството, в момента не можем да предложим тази услуга на уебсайта. Ще възобновим нормалните операции, когато правителството бъде финансирано. "

Това означава, че освен по-малко регулиране на всички ваши любими (или не толкова любими) финансирани от правителството съоръжения, това изключване може по невнимание да изложи на личния ви живот риск.

Какво се случва, когато няма кой да каже?

Кражбата на самоличност беше втората по големина жалба на потребителите до FTC през 2017 г., когато бяха подадени повече от 100 000 нови доклада. Това беше 3% ръст от 2016 г. и се очаква да се увеличи и през миналата година.

„Без подходяща възможност за хората да подават и документират доклади за измама, хакерите имат повече свобода от всякога.“

Без подходящ начин хората да подават и документират доклади за измама, хакерите имат повече свобода от всякога. Това означава, че хората, които се опитват да подадат сигнал за престъпление - или да проверят по-стар доклад - са основно в законно крайство.

И тогава съществува заплахата от робот-обаждания и продавачи на измами. Тъй като FCC е неактивен, хората не могат да докладват и излагат номера на измами, така че тези автоматични спам обаждания могат да се изпълняват широко..

Вече хората съобщават за обаждания, които използват изключването като средство за махане на непретенциозни слушатели да предадат личната си информация. Единият, по-специално, кукира получателите, като твърди, че неотдавнашното прекратяване е засегнало положението им с IRS. След това се изисква от слушателя да „провери“ личната информация, като я предаде.

За съжаление, без възможност за проверка и проверка кои номера са реални и кои не, повечето блокиращи обаждания на трети страни не могат да актуализират софтуера си, което води до повече ненужни обаждания и по-ядосани клиенти.

Поверителността заема задно място по време на затваряне

Проблемите се простират и далеч от Вашингтон. Хората във Финикс, Аризона, се обърнаха към Министерството на вътрешната сигурност, след като изпратиха масови имейли за отмяна на срещи на стотици хора - чиито лични имейл адреси бяха видими за всеки получател на съобщението.

Много местни имиграционни бюра също започнаха да се затварят рано. Както е отбелязано на уебсайта на USCIS, „Тази информация може да се промени бързо, така че, моля, проверете тази страница в деня на вашата среща.“ Докато затварянето на офиси на USCIS може да не влияе пряко на поверителността ви, малкото внимание към личните данни е нещо, което е сигурно за пренесете в други клонове - ако не вече.

Правителството на САЩ е единствената най-голяма шпионска сила в света и с всички потенциално смущаващи данни, които са събрани, никога не е било по-добро време за хакерите да намерят път.

Какво да очакваме, ако спирането продължи

Въпреки че няма начин да се предвиди кога спирането ще приключи, ето какво да очаквате на фронтовете за поверителност и сигурност.

Една тенденция, която ще трябва да видите, е все повече и повече уебсайтове, които се правят неактивни. Вече сайтовете, финансирани от правителството като НАСА и Министерството на правосъдието, станаха инертни и ако спирането продължи, повече сайтове ще бъдат автоматично затворени поради остарели или изтекли сертификати за сигурност. Според Engadget над 80 сертификата за TLS вече са изтекли.

FCC също спря сертифицирането на нови електронни устройства, които се насочват към пазара. Въпреки че това може да няма незабавно въздействие, дългосрочните последствия могат да бъдат притеснителни. Ако някоя джаджа идва заедно със супер инвазивна вградена шпионска технология, тя може да не бъде призната за дни, седмици или дори години.

За някои от тези опасности все още имате известен призив. Ако смятате, че сте ставали жертва на кражба на данни или самоличност, свържете се с банката си и следвайте стъпките в тази архивирана страница. За останалото може да сте в една и съща лодка като разгневен правителствен работник: Всичко, което трябва да направите, е да изчакате.

При закриване на правителството на САЩ, поверителността ви се отразява
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.