Споделяйте файлове сигурно и анонимно с OnionShare 2

Логото на OnionShare

Използваме OnionShare от известно време в ExpressVPN и сме доста развълнувани, за да получим втората версия на удобния инструмент за поверителност на Мика Лий.

Преди OnionShare изпращането на файлове до колега онлайн беше огромна болка или изискваше използването на услуги като Dropbox или Google, които биха изследвали, индексирали, цензурирали и споделяли файлове с правителства и рекламни партньори.

OnionShare не само удобно заобикаля този проблем, но и добавя допълнителен слой анонимност с мрежата Tor, което означава, че ще можете да споделяте файлове с хора анонимно. Всичко, от което се нуждаете за изпращане и получаване на файлове, е браузъра Tor, който горещо препоръчваме.

Как работи OnionShare

Накратко, OnionShare създава уеб сървър на вашия компютър и го прави достъпен чрез .onion сайт.

Веднъж създаден, ще получите линк, който да споделите с предвидения получател на файловете, който трябва само да го отвори с браузъра Tor за изтегляне на съдържанието. По подразбиране всеки файл може да бъде изтеглен само веднъж, но ако искате да го споделите с масите, можете да деактивирате тази функция.

Споделяйте файлове с екранната снимка на OnionShare

Какво е новото в OnionShare 2

OnionShare 2 не само ви позволява да изпращате файлове, но и да ги получавате.

Получавайте файлове с екранната снимка на OnionShare

За да получавате файлове, въведете „Режим на получаване“ в OnionShare. За пореден път споделете създадения линк с вашия източник, който след това може да качи файла през браузъра Tor. Файловете ще се появят в папка на вашия твърд диск.

Можете също да създадете „обществена“ връзка, която ви позволява да получавате от множество партии, като анонимна пощенска кутия за писма и пакети.

Но точно както с всяка анонимна кутия за падане, не забравяйте, че хората могат да ви изпратят каквото и да било. Уверете се, че файловете не са злонамерени и в идеалния случай само отворени типове файлове, на които имате доверие, като .txt, .pdf или .png. И дори тогава би било разумно да ги отворите във виртуална машина или опашки.

Скриншот за режим на получаване на OnionShare

Още нови функции в OnionShare 2

OnionShare 2 също има много други нови функции, включително:

  • Използването на среда за пясъчна кутия за Mac OS
  • Използване на следващо поколение .onion адреси
  • Публичен режим
  • Ако OnionShare открие, че някой се опитва да отгатне вашия URL адрес, той ще затвори сървъра
  • Много езици, включително испански, португалски, руски и японски
  • Споделяйте файлове направо от вашия работен плот

Вземете OnionShare 2 днес

OnionShare е безплатен и софтуер с отворен код. Можете да го изтеглите от уебсайта им или да го изградите директно от GitHub. Щастливо споделяне!

Споделяйте файлове сигурно и анонимно с OnionShare 2
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.