Уебсайтът, който знае къде живее вашата котка

Уебсайтът, който знае къде живее вашата котка.

Факт: Котките обичат вниманието. Всеки, който някога се е опитал да гледа телевизора около котка, която облизва нейните по-райони пред екрана, ще свидетелства за това.

И няма значение откъде идва вниманието, разбира се. Пробойници, сталкери, убийци и, най-лошото от всичко, студени хора са просто потенциална топла обиколка и смучене, от които да получите удар.

Някои непознати дори могат да имат риба - вероятно котките непрекъснато излъчват своите портрети и местоположение на всички на планетата.

Как котките излъчват местоположението си?

ОК, технически това са нещастните хора, които излъчват снимките и местоположението на своите прекрасни пухкави топчета на цялата планета. Но не е като котките да правят нещо, за да го спрат.

Знам къде живее Вашата котка претърсва 15 милиона изображения на котки в хостинг сайтове (като Flickr, Twitpic и Instagram) и фиксира местоположението на котката от координатите на географската ширина и дължина, вградени в техните метаданни.

Невероятно, абсолютно всеки може да вземе информация, разкриваща местоположението, от вашите снимки. Всички данни са достъпни чрез публични API, предоставени от уебсайтовете за споделяне на снимки.

Iknowwhereyourcatlives.com се фокусира върху котките, но котката е най-вече без значение (ерес!). Ако можете да видите къде живее котка само от снимка, можете също да видите къде живее само дете от снимка.

Казва уебсайтът:

„Започнахме на това приключение с мисия: да посочим лесния достъп до данни и снимки в мрежата.“

Проектът за котешки имидж подчертава как компаниите използват данните на своите клиенти и колко лесно е човек да сподели лична информация неволно.

Уебсайтът за намиране на сладко коте твърди, че местоположението на снимката на котката може да бъде приковано до точност от 7,8 метра (~ 25 фута).

Но защо правят това? Казват, че е за обществена осведоменост (и котешки снимки):

„Ние се опитахме да покажем колко лесно достъпна информация и снимки на потребителите на социални медии са за широката публика.“

Единственият начин да премахнете снимките на вашата котка от Знам къде живее вашата котка е перфектен

За да ни научите урок и да подчертаете колко безразсъдни палави собственици на котки, единственият начин да премахнете изображения от сайта е да ги изтриете от вашия хостинг сайт или да промените настройката за поверителност на изображението.

Очевидно е, че интернет без снимки на котки е напълно смешен, така че ExpressVPN препоръчва да промените настройките за поверителност,.

По този начин, заявявам, че знам къде живее вашата котка, ще доведе до премахване на котката ви от сайта в рамките на 30 дни.

Имайте предвид какво споделяте онлайн

Внимавайте какво споделяте онлайн, дори ако е идеално и всички трябва да го видят в момента!

Ако наистина трябва да покажете на целия свят колко е възхитителен вашият floof-meister, използвайте инструмент като инструментариума за анонимизация на метаданни, за да премахнете метаданните от снимката.

Уебсайтът, който знае къде живее вашата котка
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.