Вашето училище проследява вашата онлайн активност – ето какво можете да направите за това

училище проследява вашата онлайн активност

Началото на новата учебна година е само седмици, което за повечето ученици означава да прекарват много време онлайн, било за работа, или за „други“ неща.

Но независимо дали сте в гимназия или университет, има вероятност времето, което прекарвате онлайн в училище, да се следи, по един или друг начин. От проследяване на използване на Wi-Fi до биометрични скенери, които регистрират присъствие, администраторите могат да разберат кой сте, къде сте и какво правите онлайн.

Какво може да проследи вашето училище?

1. Вашата онлайн активност

Всеки път, когато се свързвате с Wi-Fi в кампуса, от всяко устройство, вашето училище знае кои уебсайтове сте посетили. И ако сайтовете не са защитени с HTTPS, той може също да види какво сте прегледали.

Вашият колеж или гимназия може също да внедрява софтуер за управление на класни стаи, който следи използването на компютъра и историята на интернет, както беше разкрито в проучване на защитниците на поверителността Big Brother Watch в над 1000 училища в Обединеното кралство.

Ако вашият колеж е домакин на електронната му система за електронна поща, вероятно е и цялата кореспонденция чрез него също да бъде наблюдавана, както е в няколко университета във Великобритания.

2. Вашите движения в (и извън) кампус

В допълнение към сайтовете, които посещавате, вашият университет може да разбере къде се намирате от вашето използване на Wi-Fi. В Австралия няколко университета проследяват движението на студенти из кампуса чрез мобилните си телефони, свързани с Wi-Fi, и дори могат да кажат точната стая, в която са студентите.

  Най-накрая Facebook отстоява поверителността, тъй като правителството на САЩ изисква да хакне Messenger

Въпреки че понастоящем университетите проследяват само движенията на студентите, е напълно възможно използваната технология да се разшири, за да идентифицира активност на индивидуално ниво – за да проверите колко време не сте в кампуса и да отразявате това време в оценките си, например.

Комбинирайте това с наличието на видеонаблюдение за наблюдение на камерата в кампуса и университетът може да разбере вашето физическо местоположение по всяко време. зловещ!

Как да спрете вашия университет да ви следи

  1. Вземете добавката за браузър на HTTPS навсякъде на EFF. Бонус: Добавката също е в разширението ни за Chrome!
  2. Ние се самообслужваме да кажем това, но получаването на добра VPN ще скрие целия ви интернет трафик от Wi-Fi администраторите на вашето училище.
  3. Разделете вашата лична и академична кореспонденция; използвайте доставчик на имейл, който поставя личната ви поверителност и сигурност на първо място. Препоръчваме един от тези четири доставчици на имейл.
  4. Направете модно изявление против наблюдение, независимо дали става въпрос за шал или просто маска за лице, за да избегнете идентификация от камери за видеонаблюдение в кампуса.
  5. Най-важното е, прочетете практиките за поверителност, които вашето училище използва (или не използва) и разберете колко вашият университет събира от вашата онлайн активност.

5000 долара за вашите мисли?

Вие сте студент, загрижен за поверителността и сигурността онлайн? Как бихте искали да видите промените в политиката за поверителност на вашето училище (или по света)? Кажете ни с 400 думи и бихте могли да спечелите стипендия от 5000 долара!