500,000 kamera London menonton anda. Sepanjang masa – #WTFWednesday

Ben besar menonton andaBig Ben sedang mengawasi awak

Jika anda pernah ke London, anda akan tahu ia adalah tempat yang bagus untuk melihat pemandangan, memanjat beberapa epal dan pir, dan membayar lebih banyak untuk makanan dan minuman yang biasa-biasa saja. Tetapi apa yang anda tidak tahu ialah London juga merupakan pusat pengawasan di dunia – dengan anggaran 500,000 kamera penggambaran rakyat London 24/7.

Setengah juta kamera. Itulah satu kamera untuk setiap 16 orang di kawasan Greater London. Dan sejak angka itu adalah dari tahun 2008, mungkin ada banyak, lebih banyak sekarang.

London tidak dapat berjalan-jalan di jalan tanpa banyak kali difilmkan. Sebenarnya, 70 filem kamera berbeza setiap hari Brit setiap hari.

Jadi jika anda tidak suka diperhambakan, London mungkin bukan destinasi impian anda. Tetapi mengapa orang London hanya menerima semua pencerobohan privasi ini?

Bagaimana jika anda pergi ke sana dan melawan balik? Anda mungkin mendapati bahawa kamera pengawasan London mempunyai hak privasi yang lebih banyak daripada yang anda lakukan.

Kejahatan kamera pada kamera

Ambil contoh artis London, James Bridle, sebagai contoh.

James menghargai privasinya, jadi dia memutuskan untuk membantah secara damai terhadap rangkaian kamera London. Dia melakukannya dengan hanya memotret setiap kamera yang dilihatnya berjalan-jalan di sekitar perimeter bandar itu. Dan eseinya yang aneh “Semua Kamera Adakah Kamera Polis” menceritakan keseluruhan cerita.

Hanya untuk mengambil gambar kamera CCTV yang sudah membuat penggambarannya, James pertama kali ditahan di bawah penangkapan warganegara dan kemudian ditindas oleh coppers.

Berjalan di Park Lane, saya diserang oleh seorang lelaki dalam saman yang menuntut untuk mengetahui apa yang saya lakukan. Dia mengeluarkan telefon bimbitnya, menunjuknya di muka saya, memberitahu saya dia akan ‘mengedarkan penerangan saya.’ Tidak lama selepas itu, seorang rakannya secara fizikalnya menahan saya dan memanggil polis.

Sebuah tip polisi kecil di sana untuk mana-mana pelancong ke London. Jangan mengambil gambar, atau anda akan disyaki keganasan!

‘CCTV cinta rakyat’

Tunggu sebentar. Banyak lagi orang London perlu berdiri untuk hak mereka, seperti James Bridle. London adalah bandar yang paling berbangga dengan 8.3 juta orang. Mereka tidak akan duduk diam sementara negeri dan syarikat mengambil hak mereka?

Uhm … Mungkin mereka. Oleh kerana menurut Suruhanjaya Pengawasan UK Tony Porter, London tidak menyedari betapa berbahaya semua kamera ini.

Malah, menurut Tony Porter, Brits suka CCTV. Mereka sangat menyukainya, kini mereka mengembangkan rangkaian kamera London dengan peralatan video yang dipakai oleh badan.

Apabila orang berkata ‘CCTV cinta rakyat’, adakah mereka benar-benar tahu apa yang dilakukannya dan keupayaannya? Adakah mereka tahu dengan memajukan teknologi, dan algoritma, ia mula meramalkan tingkah laku?

Jadi di sana anda memilikinya.

Di London, modal pengawasan di dunia, orang tidak berkempen untuk kamera yang lebih sedikit. Mereka lebih kuat daripada mereka sendiri.

Ini adalah #WTFWednesday, di mana kami mendedahkan serangan paling aneh dan paling menakutkan di dunia terhadap privasi anda. Jika seseorang yang anda tahu perlu membaca mengapa pengawasan London begitu merosakkan, berkongsi cerita ini dengan mereka!

#WTFWednesday ExpressVPN membawa anda cerita aneh, mengejutkan, dan menyeramkan tentang privasi data-ditarik terus dari berita. Fikirkan privasi anda adalah milik anda? Fikir semula. Anda akan merasa tidak selesa. Anda akan marah. Anda akan berfikir, “WTF ?!”

Seperti jawatan ini? Benci itu? Baca lebih banyak cerita seram tentang pencerobohan privasi anda dalam arkib #WTFWednesday kami. Anda tahu anda tidak boleh menahan …

500,000 kamera London menonton anda. Sepanjang masa - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.