Adakah terdapat konspirasi besar Pokémon Go? Mungkin tidak

[ware_item id=33][/ware_item]

Adakah terdapat konspirasi besar Pokémon Go? Mungkin tidak


Tidak boleh diragukan lagi; Pokémon Go telah mengambil dunia dengan ribut. Permohonan itu telah berjaya mencapai kejayaan yang luar biasa dan mengejutkan semua orang dengan pangkalan pengguna yang mendadak dan mendadak.

Mengambil semua orang dengan kejutan selain daripada pemaju Pokémon Go, iaitu, yang telah merancang dengan teliti selama bertahun-tahun ... jenis.

Kisah Pokémon Go mempunyai asal usulnya sejak tahun 2001 apabila sebuah syarikat bernama Keyhole Inc. telah membangunkan sebuah program yang dikenali sebagai Earth Viewer, yang kemudian menjadi Google Earth. John Hanke adalah Ketua Pegawai Eksekutif Keyhole Inc pada masa itu, tetapi karirnya berkembang, dan sekarang dia duduk di puncak Niantic - syarikat yang membangunkan Pokémon Go.

Pokémon Pergi Mempunyai Hubungan yang dekat dengan Kerajaan

Hanke sentiasa dekat dengan kerajaan AS, bekerja untuk mereka di Washington DC dan Myanmar (Burma). Sambungan Hanke kepada kerajaan tetap aktif walaupun ia berhenti bekerja untuk mereka, dan Keyhole Inc sebahagiannya dibiayai oleh In-Q-Tel, cabang modal teroka CIA.

Pelaburan dengan Keyhole berbakat In-Q-Tel dengan saham dari Google, mungkin pengumpul maklumat terbesar di planet ini (walaupun In-Q-Tel dikatakan sebahagiannya dijual pada tahun 2005). Tidak menghairankan bahawa In-Q-Tel mengingini syarikat berteknologi tinggi seperti itu, namun, kenyataan misi mereka berbunyi:

"IQT mengenal pasti, mengadaptasikan, dan menyampaikan penyelesaian teknologi inovatif untuk menyokong misi Agensi Perisikan Pusat dan Komuniti Perisikan A.S. yang lebih luas."

CIA Mahu Menangkap 'Em All

Kepentingan CIA dalam teknologi baru tidaklah mengejutkan, dan pemetaan perisian seperti Google Earth sangat berguna untuk agensi yang ingin mengawasi seluruh dunia. Pelaburan dari In-Q-Tel juga tidak jarang berlaku, dan usaha terkininya bermula dari pangkalan data seperti MongoDB dan MemSQL ke pemaju teknologi kamera, seperti Pelican Imaging atau Pixim.

Walaupun anda boleh mencari Keyhole dalam portfolio In-Q-Tel, Niantic (Pemaju Pokémon Go) tidak tersenarai. Tetapi penglibatan, sama ada menerusi pelaburan atau hubungan peribadi yang tidak dirahsiakan, tidak akan mengejutkan, terutamanya sejak Niantic terletak di Arlington, wilayah Virginia yang terkenal dengan kehadiran organisasi yang sangat berat seperti Jabatan Pertahanan, Keselamatan Dalam Negeri, dan Booz Allen Hamilton - Edward Snowden majikan terakhir. Tetapi apakah minat khusus yang akan dimiliki oleh CIA dalam aplikasi Pokémon Go? Jujur ... sukar untuk diberitahu.

Pokémon Go Is Different - Tiada Penuaian

Aplikasi itu agak keluar dari sejumlah besar permainan dan aplikasi yang tersedia untuk mudah alih. Sebagai Sara Haider, jurutera di Periscope menyatakan; aplikasi tidak meminta akses kepada kenalan anda, dan juga tidak membuli anda untuk menjemput rakan-rakan anda. Ia tidak mempunyai mekanik sosial maya.

Aplikasi ini mengelilingi segala yang kita tahu mengenai permainan dalam talian. Daripada tinggal di dalam, pemain perlu keluar. Daripada berkomunikasi dengan orang lain menerusi aplikasi, pemain Pokémon Go tidak mempunyai pilihan tetapi untuk bercakap dengan orang di sekeliling mereka (tidak ada aplikasi sembang dalam permainan). Tidak ada yang kurang, para pemain diberi insentif bercakap dengan satu sama lain, kerana permainan itu sama sekali tidak ada penjelasan dalam game. Orang-orang dijangka memikirkan mekanik untuk diri mereka, kemudian berkongsi tip antara satu sama lain dalam kehidupan sebenar (atau sekurang-kurangnya melalui forum pihak ketiga dan kumpulan chat).

Jadi di mana penuaian data? Kamera itu tidak ternyata menjadi mimpi buruk privasi yang pertama kali muncul. Dan sementara Pokémon Go awalnya cuba mengakses keseluruhan Akaun Google anda, sejak ini telah ditetapkan. Tidak ada apa-apa untuk menghalang anda menandatangani secara tidak sengaja dengan nama pengguna yang baru dibuat, dan ciri realiti yang ditambah adalah tidak peduli kerana anda hanya dapat mematikannya. Tiada penalti untuk mematikan AR, dan bahkan mungkin menjimatkan beberapa bateri.

Adakah Rakan Kerajaan atau Foe Pokémon?

Sukar untuk membayangkan apa yang kerajaan benar-benar berfikir tentang Pokémon Go dan ada sedikit petunjuk bahawa apl itu sebenarnya merupakan plot yang teratur untuk menjadikan pengguna menjadi dron pengawasan, siap sedia sebagai gerombolan zombie.

Malah profil lokasi dari aplikasinya seolah-olah tidak berguna, memandangkan orang sedang mengeksplorasi kawasan dan laluan pejalan kaki yang mereka tidak akan mengabaikannya. Jika aplikasi mengarahkan pengguna, berapa data yang benar-benar memberitahu kami tentang pengguna? Tidak banyak.

Di ExpressVPN yang paling boleh membayangkan Pokémon Go menjadi konspirasi oleh syarikat insurans kesihatan untuk membolehkan kami menggunakan lebih banyak lagi. Rumah kuasa kewangan dalam industri farmaseutikal mungkin melihat aplikasi yang diharamkan, kerana telah dilaporkan Pokémon Go boleh menjadi rawatan yang sangat baik untuk kemurungan - itu banyak penjualan pil pada baris!

Sesungguhnya, pergi keluar untuk bersiar-siar di Pokéstop tempatan, atau bersiar-siar di sekitar kawasan kejiranan anda untuk menangkap Pokémon sambil bercakap dengan orang yang tidak dikenali tentang tip-tip dan trik terbaru mungkin jauh dari kepentingan negara-negara autoritarian korporat.

Bergerak Along Tiada apa-apa untuk dilihat di sini

ExpressVPN percaya Kerajaan mungkin tidak mengerti seperti yang kita ketahui ketika mengenal pasti trend.

Seperti banyak orang lain, kerajaan ditakdirkan untuk menonton sebagai teknologi mengubah cara kita mengatur, memaklumkan, dan menghiburkan diri kita - dengan pengecualian yang mungkin bahawa mereka yang berkuasa mempunyai kemewahan melabur wang orang lain menjadi teknologi yang mereka harap akan terus menjadi punca mereka sendiri.

Oleh itu, abaikan pembenci dan perburuan gembira! Lihatlah kamu di Pokégym!

Adakah terdapat konspirasi besar Pokémon Go? Mungkin tidak
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.