Bahagian badan manakah yang dimakan orang ini untuk mengelakkan diri daripada menjadi ID?

Lelaki menggigit cap jari sendiri untuk mengelakkan polis

Amaran! Bukan untuk yang lemah hati! Seorang lelaki Florida, baru-baru ini ditahan kerana memandu kereta Mercedes yang dicuri, menghabiskan masa beliau ditahan di dalam kenderaan polis yang cuba menggigit jarumnya sendiri!

Jangan risau. Video di atas, walaupun sangat pelik, bukan grafik itu. Kebanyakannya kerana orang yang dipersoalkan itu akhirnya gagal dalam menghapuskan cap jari tersebut, yang kemudiannya mudah dikenalpasti oleh pengimbas polis.

Taktik Gangster zaman sekolah

Ectomies cap jari bukan baru kepada dunia jenayah. Kes yang dilaporkan pertama kali berlaku pada tahun 1933, apabila pemimpin geng Theodore “Jack Handsome” Klutas didapati telah memfailkan jari-jarinya untuk mengaburkan cetakannya. Dua orang anggota Kate “Ma” Barker mempunyai ahli bedah doktor mengetepikan cap jari mereka. Tetapi seperti rakan sejawat Floridian mereka yang moden, tidak ada usaha yang berjaya. Cetakan sama ada tumbuh semula atau tidak cukup kabur untuk mengelakkan pengenalpastian.

Satu kes yang agak berjaya adalah John Dillinger, yang dalam era Depresi yang sama memberi jari-jarinya dengan rawatan kimia, membakarnya dengan asid untuk menghilangkan semua kecuali jejak paling peka dari rabung tersendiri.

Kesakitan Tetapi Tiada Keuntungan

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk mengalih keluar cap jari anda dan tidak diganggu oleh penghalang yang paling jelas (iaitu., kesakitan melampau), ini satu lagi sebab yang bagus untuk tidak membuangnya: biasanya ia tidak berfungsi. Penyelidikan perubatan menunjukkan anda perlu menembusi bukan sahaja epidermis tetapi lapisan penjanaan yang mengekalkan template cap jari anda untuk melakukan sebarang kerosakan kekal pada cetakan anda. Jika tidak, mereka akan bangkit semula.

Dan jika anda berjaya dan menghilangkan jari anda secara kekal? Tahniah, anda baru sahaja membuat lebih mudah untuk polis mengenal pasti anda! “Hei, Bill, siapa yang anda fikir meninggalkan cap jari ini dengan corak parut yang aneh?” “Oh, mungkin orang yang cuba memotong cap jari sendiri apabila kami menangkapnya kali terakhir” “Baiklah, marilah kita mengulanginya lagi”.

Manuver Invasif

Oleh kerana biometrik mendapat lebih banyak invasif, kita mungkin boleh mengharapkan untuk melihat penjenayah pergi ke lebih panjang, lebih berbahaya untuk menghindari pengenalan.

Sekiranya pengimbas iris boleh mengenal pasti anda dari 40 kaki jauhnya, sejauh manakah kami dari dystopia Laporan Minoriti untuk membuang bola mata anda untuk melarikan diri pengesanan? Dan sekiranya implan mikrocip subdermal pernah menjadi standard, tidak akan lebih banyak penjenayah menggunakan pembedahan diri untuk membuangnya?

Keluar dari grid akan bermakna di bawah pisau, dan tanpa nama akan menjadi usaha berdarah.

Dalam pada itu, jika anda mendapati diri anda ditangkap-salah atau tidak – buat kebaikan sendiri, selamatkan diri sendiri masalah, dan jaga jari anda dengan sempurna.

Imej yang diketengahkan: ciostylefotolia / Kelab Photo Dollar

Bahagian badan manakah yang dimakan orang ini untuk mengelakkan diri daripada menjadi ID?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.