iOS 9 boleh menjejaki kehidupan seks anda – #WTFWednesday

ios 9 menjejaki kehidupan seks anda

Sekiranya anda mempunyai iPhone, maka peranti anda dan pembuatnya, Apple, tahu banyak tentang anda. Dari lokasi anda ke sejarah web anda, memiliki iPhone bermakna ada kemungkinan anda menyerahkan banyak privasi anda kepada gergasi teknologi.

Ramai daripada kita boleh hidup dengan itu. Tetapi bagaimana perasaan anda mengenai penjejakan iPhone anda dan berapa kerap anda melakukan hubungan seks?

Memandangkan perkhidmatan iCloud Apple-yang menyegerakkan data pengguna merentasi iPhone, iPad, Mac, dan sebagainya-telahpun dilanggar dengan cara yang besar dan memalukan, anda akan diampuni kerana tidak mahu menyimpan data aktiviti seksual anda di sana.

Tetapi itulah ciri-ciri baru dalam versi terbaru sistem operasi iPhone, iOS 9, yang ingin anda lakukan. WTF?

Adakah Anda Memakai Sarung Tangan Di Atasnya?

Ciri-ciri Kesihatan Reproduktif yang baru dalam versi terkini aplikasi Kesihatan iPhone telah diturunkan-atau sebaliknya, secara senyap-senyap disebutkan-dalam persidangan Pemaju Dunia di Apple Worldwide (WWDC) 2015.

Di bawah tab yang disebut Kesihatan Seksual, aplikasi Kesihatan yang dikemas kini menjemput anda untuk merakam setiap kali anda melakukan hubungan seks, termasuk masa yang anda lakukan dan sama ada anda menggunakan perlindungan.

Adakah anda meletakkan sarung tangan di atasnya

Laporan Bebas:

... pengguna akan dapat melihat data yang diwakili pada graf atau dalam pembacaan berangka. Mereka kemudian boleh berkongsi maklumat itu dengan aplikasi lain.

Kami memahami bagaimana ciri-ciri baru ini berguna untuk individu yang cuba membuat bayi. Sebenarnya, mereka akan berjalan lancar dengan pemilihan aplikasi mencuba-untuk-mengandung yang hebat di pasaran.

Tetapi jika anda tidak melakukan kerja rumah anda, ciri-ciri ini mungkin mempunyai kesan serius untuk privasi anda.

Kongsi Aktiviti Seksual Saya

Masalah dengan menyimpan rekod aktiviti seks anda pada iPhone anda bukan mengenai keselamatan iCloud.

Apabila anda berkongsi data kesihatan anda dengan aplikasi lain di HealthKit, anda juga berkongsi data anda dengan pemaju apl itu.

Terdapat puluhan ribu aplikasi, yang dibuat oleh puluhan ribu pemaju, di iTunes App Store. Dan kebanyakannya adalah syarikat yang tidak pernah anda dengar.

Terima kasih Apple memerlukan semua aplikasi dengan akses kepada HealthKit untuk mempunyai dasar privasi, jadi terpulang kepada anda untuk membaca dasar-dasar ini sebelum menyediakan aplikasi ini dengan butiran paling intim anda.

Tetapi mengapa, anda mungkin tertanya-tanya, adalah ciri-ciri Kesihatan Reproduktif yang terdapat pada iPhone sekarang?

iOS 9: Kesihatan Untuk Wanita?

Ciri-ciri Kesihatan Reproduktif yang baru adalah sebahagian daripada usaha Apple untuk menyediakan ciri-ciri yang lebih baik untuk wanita. Ciri-ciri baru dari aplikasi Kesihatan termasuk tempoh penjejakan, kualiti lendir serviks, dan banyak lagi. Ciri-ciri ini sangat bagus untuk memahami tubuh anda, berkongsi data tentang kesihatan anda dengan doktor anda, dan menjejaki kemajuan anda jika anda cuba untuk mendapatkan bayi.

Tetapi tanya diri anda soalan berikut:

Adakah anda okay dengan berkongsi data paling intim anda dengan pemaju perisian yang anda tidak tahu?

Adakah anda okay dengan idea graf aktiviti seksual anda yang duduk di sesetengah pelayan korporat di suatu tempat?

Adakah anda okay dengan kemungkinan orang asing mengetahui kualiti lendir serviks anda?

Jika ya, kemudian sejuk. Kuasa untuk ya.

Jika tidak, maka sebaiknya anda jauh dari ciri-ciri Kesihatan Reproduktif baru iOS 9. Kerana kadang-kadang semua teknologi di dunia tidak dapat mengalahkan pen lama dan kertas lama. Atau buku hitam kecil kamu.

Anda membaca #WTFWednesday, melihat mingguan kami pada ancaman terkini untuk privasi dalam talian anda. Tahu seseorang dengan iPhone yang sepatutnya membaca cerita ini? Berkongsi dengan mereka!

#WTFWednesday ExpressVPN membawa anda cerita aneh, mengejutkan, dan menyeramkan tentang privasi data-ditarik terus dari berita. Fikirkan privasi anda adalah milik anda? Fikir semula. Anda akan merasa tidak selesa. Anda akan marah. Anda akan berfikir, "WTF ?!"

Seperti jawatan ini? Benci itu? Baca lebih banyak cerita seram tentang pencerobohan privasi anda dalam arkib #WTFWednesday kami.

iOS 9 boleh menjejaki kehidupan seks anda - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.