Kad Tiruan anda menyimpan tab anda – #WTFWednesday

pengawasan kad tiram

pengawasan kad tiram

Kamera pengawasan 500,000 di London bukan satu-satunya alat yang boleh digunakan untuk mengintip anda di ibu negara British. Kad Oyster, kad transit awam awam di London, menyimpan trek digital stesen yang anda lawati dan bila. Itu tidak mencukupi untuk menentukan lokasi tepat anda pada bila-bila masa, tetapi lebih daripada cukup untuk merosakkan perkahwinan jika pasangan anda adalah jenis yang mencurigakan. Adakah anda memberitahu pasangan anda bahawa anda telah terjebak di pejabat untuk menutup pertemuan yang tidak disengajakan di seluruh bandar? Lebih baik jangan biarkan dia dekat dengan kad Oyster anda, atau anda mempunyai beberapa perkara yang perlu dijelaskan.

Akses tidak terhad

Itu kerana anda tidak perlu anda untuk mengakses sejarah stesen anda. Apa yang anda perlukan ialah membawa kad ke mesin di stesen atau mencari nombor bersiri dalam talian, dan anda akan dapati rekod semua stesen yang dilawati dalam 10 minggu yang lalu. Langkah ini tidak selamat dari balas tontonan – menyemak sejarah lokasi kad dalam talian atau di mesin di stesen akan menghantar pemberitahuan SMS ke telefon berdaftar pemegang kad – tetapi itu mungkin tidak mencukupi untuk menghentikan detektif amatur yang komited. Tip tip untuk pezina di kawasan London: menaiki basikal sebaliknya!

elakkan pengawasan. menunggang basikal.

Polis Bantuan Data Kad Oyster

Seperti yang mungkin disangka, pihak berkuasa pengangkutan London Transport For London (TfL) juga menerima beribu-ribu permintaan setahun untuk data kad Oyster dari penyiasat polis. Pemegang Kad perlu sedar bahawa data tersebut dibenarkan untuk dilepaskan di bawah Akta Perlindungan Data tahun 1998, tetapi dalam setiap kes individu, polis perlu menunjukkan bahawa data peribadi akan membantu dalam siasatan. Dasar rasmi TfL mengenai pengekalan dan pelepasan data boleh didapati di laman webnya.

Ini adalah #WTFWednesday, mingguan anda “seseorang pasti mengintip awak” panggilan bangun. Jika seseorang yang anda kenal mengambil Tube untuk berjumpa dengan kekasih mereka yang tidak sah, anda mesti berkongsi cerita ini dengan mereka!

#WTFWednesday ExpressVPN membawa anda cerita aneh, mengejutkan, dan menyeramkan tentang privasi data-ditarik terus dari berita. Fikirkan privasi anda adalah milik anda? Fikir semula. Anda akan merasa tidak selesa. Anda akan marah. Anda akan berfikir, “WTF ?!”

Imej yang dipaparkan: 1) Tomhannen, 2) Peter Griffin / Domain Awam Pictures.net (imej telah diubahsuai).

Seperti jawatan ini? Benci itu? Baca lebih banyak cerita seram tentang pencerobohan privasi anda dalam arkib #WTFWednesday kami. Anda tahu anda tidak boleh menahan …

Kad Tiruan anda menyimpan tab anda - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.