Kami bekerja pada hari yang tepat Lou Reed mempunyai hari yang sempurna

Kami bekerja pada hari yang tepat Lou Reed mempunyai hari yang sempurna

Orang harus lebih menyedari apa yang mereka posting dalam talian. Kami telah membincangkan beberapa contoh dalam blog kami di mana sebarang tanggapan terhadap privasi asas tidak diendahkan. Perkara seperti ini. Ini. Dan ini.

Anda mungkin berfikir anda berhati-hati tentang apa yang anda hantar. Tetapi bukan hanya apa yang anda hantar. Orang lain memposting perkara tentang anda juga, sepanjang masa. Anda mungkin telah ditandakan dalam kemas kini status Facebook rakan anda, atau syarikat anda mungkin telah menerbitkan gambar anda di halaman web kakitangan mereka. Anda mungkin telah memenangi boneka Barbie dalam raffle di pesta Krismas sekolah pada tahun 1987, kemudian mempunyai nama anda dicetak dalam kertas tempatan bersama gambar anda memegang Barbie. Jenis gambar rakan anda akan mengejek anda, semua melalui sekolah. Jenis gambar yang tiba-tiba muncul 20 tahun kemudian, kerana kertas tempatan hanya meletakkan semua arkib mereka di Internet.

Intinya adalah mudah untuk meremehkan berapa banyak diri anda yang tidak disiarkan secara menyiarkan ke dunia.

Lihatlah lirik dari “Hari Perfect” Lou Reed …

Nampaknya hari yang baik, dan jenis orang yang mungkin menyiarkan di Facebook mereka. Ia indah, lembut, kabur, dan generik.

Apa yang boleh kita pelajari daripada ini? Bolehkah kita menggunakan lirik untuk mengetahui tarikh yang tepat Lou Reed mempunyai Hari Sempurna? Atau mungkin filem yang dia jumpa? Tidak, sudah tentu kita tidak boleh. Jika semua yang kita ada adalah lirik, itu akan menjadi mustahil sekali …

Tapi liriknya bukan semua yang kita ada. Kami ada Internet. Dan Internet tahu semuanya. Oleh itu, jawapan kepada kedua-dua soalan adalah ya. Ya, kita boleh mengerjakan Hari Sempurna Lou Reed, dan ya kita dapat mengerjakan filem yang dia lihat.

Gantung, kita akan naik. Mari kita mulakan dengan perkara pertama yang anda lakukan pada waktu pagi.

status facebookHey semua! Saya mengambil gambar pen! Suka!

Menukar Status Facebook Anda

Status Facebook menyiarkan lokasi anda, dan mungkin menandakan satu atau dua rakan anda juga. Walaupun Hari Sempurna hampir pasti berlaku sebelum Facebook dicipta, kita tahu ia berlaku di Central Park, New York City. Kami juga tahu Reed adalah dengan tunangnya yang lalu, Bettye Kronstad, kerana Kronstad mengesahkannya dalam satu artikel di Internet. Status hubungan mereka ternyata juga penting.

Reed bertemu Kronstad pada tahun 1968. Jadi Hari Sempurna mesti berlaku antara 1968 dan pembebasan lagu pada bulan November 1972.

Langkah pertama dan sudah turun ke salah satu daripada 1,430 hari. Boleh tahan. Yang lain ~ 2,188,570 hari tamadun manusia sudah boleh ditolak.

Walaupun ia tidak begitu spesifik, terdapat beberapa petunjuk dalam lirik “Hari Sempurna” yang membantu menunjuk tarikh. Sebagai contoh, kita tahu Hari Sempurna berlaku pada hujung minggu, kerana lirik merujuk kepada “penonton minggu”. Satu kajian tambahan sedikit mendapati bahawa pada tahun 1972, Reed sedang dalam perjalanan panjang di Eropah, tarikh pertama ialah 8 Julai di London.

Assuming Reed tidak boleh teleport, berikan dia sedikit masa untuk perjalanan. Jika dia berada di London pada 8 Julai, dia pasti telah meninggalkan New York tidak lewat daripada 7 Julai. Mungkin Hari Sempurna adalah menyenangkan 7 Julai di New York City , sehari sebelum dia memulakan lawatan Eropah yang panjang dan melelahkan.

Tidak. 7 Julai 1972, adalah hari Jumaat. Dan anda tidak boleh menikmati “Weekender kami sendiri” jika tidak hujung minggu. Hujung minggu lalu sebelum Reed pergi ke Eropah adalah Julai 1/2. Oleh itu, Hari Sempurna adalah hari Sabtu atau Ahad antara 1968 dan 2 Julai 1972.

Kecuali ia tidak boleh menjadi hujung minggu pada tahun 1968, kerana Bettye pergi berlabuh di sekitar Eropah hampir sebaik sahaja dia bertemu dengan Lou Reed. Dalam kata-kata sendiri, mereka “hanya keluar makan malam beberapa kali” sebelum perjalanannya. Jadi mereka pastinya tidak terlibat, kerana mereka perlu berada di Reed untuk menghabiskan hari di taman dengan tunangnya, Kronstad.

New York, London, Paris – Bukan Munich.

Sebelum tahun 1970, Reed tinggal bersama ibu bapanya di Long Island. Pada tahun 1970, dia berpindah ke sebuah apartmen di Upper East Side New York dengan Kronstad. Kronstad mendakwa bahawa sebelum mereka bergerak bersama, mereka berada hanya bertarikh selama beberapa tahun. Tidak terlibat. Jadi Hari Sempurna mestilah terjadi antara Januari 1970 hingga Julai 2, 1972.

Satu carian untuk “apabila lou reed mencadangkan kepada bettye” tidak menawarkan banyak, selain fakta bahawa pasangan itu berpindah ke London pada musim panas tahun 1972. Mereka tinggal di Wimbledon, yang kedengarannya indah, tetapi tidak membantu kami dalam penyiasatan . Pencarian itu membawa kepada biografi Reed walaupun.

Semasa membaca biografi yang diarkibkan Reed, kami mempelajari sesuatu yang penting dalam usaha kami. Pada bulan Januari 1972, Reed sedang merakam album di London. Semasa tinggal di London, Reed diiringi oleh Kronstad dan rakannya, Richard Robinson. Reed dikenali dengan berjalan kaki dengan Robinson pada satu lengan dan Kronstad di sisi yang lain. Dia akan memperkenalkan teman-temannya yang bertepuk tangan sebagai “teman lelaki saya, dan teman wanita saya”. Nota: bukan “tunang saya.”

Sesuatu yang lain berlaku pada bulan Januari 1972. Lou Reed sedang bermain persembahan di Bataclan di Paris. Paris tidak ada di New York. Ergo, Hari Sempurna berlaku antara Februari dan 2 Julai 1972.

Ais Dengan Sangria Anda?

Reed dan Kronstad menghabiskan hari di taman. Ini adalah sebahagian daripada lirik. Fikirkan mengenainya. Siapa yang mahu minum sangria di taman dalam sejuk? Tiada siapa, itu siapa. Secara bersejarah, cuaca NYC sama sekali tidak sesuai untuk berkelah sehingga April.

Oleh kerana ia adalah Hari yang Sempurna, dan kerana mereka seolah-olah telah menghabiskan sepanjang hari di sana-mereka pergi ke zoo dan segala-galanya-selamat untuk menganggap bahawa ia cerah. Tidak cukup sebagai bukti kukuh dan ketara sebagai tarikh yang sukar, diakui, tetapi tiada siapa yang akan menghabiskan hari di taman jika hujan.

Mungkin data cuaca yang lebih tepat boleh mengesampingkan beberapa hari lagi sebagai “tidak sesuai untuk berkelah” juga. April 1972 adalah bulan yang sangat suram; tidak ada hujung minggu di Central Park walaupun cuaca berkelah yang jauh-pastinya bukan jenis cuaca di mana seseorang mungkin menikmati sangria al fresco sangria.

Hujung minggu pertama pada bulan Mei adalah 6/7. Seperti yang kita tutup pada ini, mari kita lihat melalui rekod cuaca setiap hujung minggu antara tarikh tersebut, dan menolak mana-mana hari hujan atau sejuk.

Itu meninggalkan kita dengan senarai 8 hari mungkin! 7, 13, 21, 28; 3 dan 17 Jun; atau 1 dan 2 Julai.

merobek David BowieSo long, Starman. Awak hebat.

David Bowie, Dr John Dan Parti di The Park

Ada sambungan bagus di sini. Pianis Dr. John bermain di Central Park pada 17 Jun 1972. Dr John berpindah dalam kalangan yang sama seperti Reed, jadi mungkin Reed mungkin pergi untuk melihatnya bermain di Central Park. Menariknya, Dr. John kemudiannya akan melakukan penutup “Hari Sempurna” untuk BBC pada tahun 1997. Ia akan menjadi sangat sejuk, untuk dia bermain di sampul sebuah lagu yang ditulis kira-kira sehari di mana seorang kenalan melihatnya melakukan.

Satu-satunya masalah adalah bahawa tidak ada menyebutnya dalam lirik. Reed mahu pergi ke filem, kemudian pulang ke rumah. Lirik itu tidak menyatakan, “Dan kemudian, pertunjukan di taman untuk melihat lelaki yang saya kenal, filem juga, dan kemudian pulang”. Sudah tentu Reed akan muncul untuk melihat Dr. John melakukan persembahan di taman itu di mana ia berlaku untuk membongkar?

Mungkin Reed pergi untuk melihat pertunjukan, tetapi minum begitu banyak sangria dia lupa semua tentangnya. Mungkin mencari lokasi rakan lain Reed boleh membantu.

Reed adalah sekutu terkenal David Bowie yang hebat. Carian untuk Bowie dan Reed menjadi rujukan mereka bersama di London pada bulan Jun 1972. Ini harus mengetepikan 1 Julai dan 2 Julai sebagai Hari Sempurna. Lou Reed pasti telah pergi ke London dan kembali sebelum 8 Julai, kemudian kembali ke London lagi, untuk pertunjukannya. Itu memalukan, pada 2 Julai 1972, seolah-olah ia adalah hari yang sempurna untuk dibelanjakan di sebuah taman New York (berdasarkan rekod cuaca sejarah).

Penyelidikan lanjut menunjukkan bahawa dia sebenarnya telah berada di London pada satu ketika pada Mei 1972. Dia merakam dengan David Bowie di Trident Studios.

Sekarang kita tahu bahawa Lou Reed mempunyai Hari Sempurna pada sama ada 7, 13, 21, atau 28 Mei 1972. Terima kasih lagi, David Bowie, untuk membantu kami dengannya. Anda terlepas.

Hari yang Sempurna Bagi Berkelah New York

Semak Cuaca, sila. Adakah anda tahu bahawa stesen cuaca menyimpan rekod setiap jam? Nah, mereka lakukan. Ramalan jam untuk 21 Mei 1972 menunjukkan bahawa ia adalah pengaman 66 ° F (18.9 ° C) pada jam 11:00 pagi. Sure, ia meningkat sehingga sederhana 76 ° F (24.4 ° C) pada jam 2:00 petang, tetapi terdapat “angin ringan” sebanyak 7.4 km / j.

Masih agak sejuk untuk berkelah. Jadi kita turun ke satu daripada tiga tarikh pada bulan Mei 1972: 7, 13, atau 28.

Sejak Reed pasti merakamkan album di London pada suatu ketika pada bulan Mei, ia tidak mungkin dia masih di New York pada 28 Mei, yang bermakna dia akan pergi ke London, pada awalnya pada 29 Mei. 29 Mei bermakna Reed tidak akan sampai ke studio sehingga 30 Mei.

Pakar mengatakan bahawa album mengambil sekurang-kurangnya dua hari untuk merakam, dan walaupun itu adalah masa yang singkat. Rakaman album begitu cepat sangat jarang berlaku, dan apabila ia berlaku, ia adalah perkara legenda. Jangan lupa bahawa Reed sedang merakam dengan David Bowie, yang merupakan seorang perfeksionis yang terkenal. Tidak mungkin Bowie akan gembira dengan album dengan pemulihan yang singkat, dan tidak ada cerita Reed yang merakamkan album dalam masa dua hari. Singkatnya, Hari Sempurna tidak mungkin pada 28 Mei 1972.

Dan, hanya terdapat dua tarikh yang mungkin untuk Hari Sempurna yang tersisa. 7 Mei dan 13 Mei 1972.

7 Mei adalah pemanasan dua dan mempunyai angin selatan yang menyenangkan. Ia juga hujan pada waktu malam … yang merupakan teka-teki terakhir. Apabila hujan, orang pergi ke pawagam. Apabila ia cerah di luar, orang tidak pergi ke pawagam. 13 Mei adalah malam yang indah, tanpa hujan sama sekali.

Oleh sebab itulah, sebab Reed melihat sebuah filem sebelum pulang ke rumah, Hari Sempurna 7 Mei 1972.

Menarik. Tetapi Jadi Apa?

Hanya dengan mengetahui lokasi anda dan siapa yang anda ada, terdapat banyak maklumat yang tiba-tiba menjadi tersedia. Tambah status perhubungan anda dan sejarah pekerjaan yang samar-samar, dan sesiapa yang mempunyai kecenderungan yang mencukupi dapat menyatukan kehidupan anda.

Reed sendiri mengatakan dia tidak ingat tahun 70-an, tetapi apa yang dia ingat adalah tidak relevan. Semua orang meninggalkan jejak di Internet. Dan kerana anda tidak ingat, itu tidak bermakna ia tidak ada di sana.

Kemungkinan tiada sesiapa yang berminat untuk menyusun kisah hidup anda. Tetapi jika ada yang mahu, mereka boleh. Majikan telah diketahui memeriksa suapan Facebook kakitangan yang memanggil sakit. Dan ada kisah yang tak terhitung jumlahnya yang mendapat masalah kerana sesuatu yang mereka tulis di media sosial. Melangkah ke tahap yang melampau, bagaimana jika diktator menguasai kuasa di negara anda? Ia akan menjadi sangat mudah bagi kerajaan yang korup untuk mengawasi mata pelajaran yang tidak diingini.

Data yang anda tinggalkan boleh digunakan terhadap anda. Sukar untuk berhati-hati di sisi berhati-hati ketika membagikan hidup anda secara dalam talian. Banyak yang boleh diperolehi daripada hanya sedikit pengetahuan dan sedikit masa di Google.

Anda tidak boleh menghentikan orang lain yang memaparkan tentang anda dalam talian, tetapi anda boleh menetapkan tetapan privasi media sosial anda untuk menghentikan diri anda ditandakan. Facebook mempunyai panduan hebat untuk mengawal tetapan privasi anda. Semak ia.

Apa Mengenai Filem? Anda Menjanjikan Filem

Ya kita telah.

Reed tinggal di Timur 10 di sebelah barat First Avenue. Mungkin dia terlalu banyak sangria pada masa dia memutuskan untuk pergi menonton filem, jadi dia pastinya tidak akan memandu di mana-mana sahaja. Dia mungkin mendapat taksi, tetapi dia sepatutnya tidak menjadi peminat pemandu teksi …

Jadi, mari kita anggap dia pergi ke pawagam berhampiran pangsapurinya.

Syukurlah, seseorang telah pergi ke masalah menyenaraikan semua pawagam di Manhattan selama setiap dekad. Betapa mudahnya! Ia juga merupakan peringatan yang baik tentang betapa banyak data yang tersedia untuk semua orang dengan sambungan Internet.

Pawagam paling dekat Reed ialah Teater 80 St Marks.

Betul, bukan? Tepat jenis tempat dia boleh hadir. Tebakan kami adalah di mana dia pergi menonton filem, memandangkan sejauh mana dia hidup.

Adapun filem? Nah, siapa tahu pasti? Tetapi Fritz the Cat, indie animasi, baru sahaja dibebaskan. Dan Lou Reed pasti melihatnya, memandangkan dia membintangi filem yang diilhami olehnya.

* Menurunkan mikrofon *

Imej Pilihan: Oleh Man Alive! (Lou Reed Dimuat naik oleh Yarl) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], melalui Wikimedia Commons
Facebook: stockphoto mania / Dollar Photo Club
RIP David Bowie: masay256 / Kelab Photo Dollar

Kami bekerja pada hari yang tepat Lou Reed mempunyai hari yang sempurna
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.