Masalah dengan VPN kos rendah

VPN percuma bersebelahan tengkorak dan tulang bersilang yang agak menakutkan.

Terdapat kata-kata terkenal yang mengatakan bahawa pembeli barangan atau perkhidmatan secara amnya "mendapat apa yang mereka bayar." Sering digunakan oleh syarikat-syarikat yang menjual produk mahal, ia menunjukkan bahawa alternatif yang lebih murah sering lebih rendah dan menawarkan penjimatan palsu.

Dengan Rangkaian Persendirian Maya (VPN) simpanan yang ditawarkan oleh perkhidmatan percuma atau kos rendah boleh membentangkan yang lain, lebih besar, walaupun risiko.

Sekiranya anda menggunakan VPN sudah, atau mempertimbangkan untuk berbuat demikian, anda mungkin menyedari tentang manfaat yang mereka perolehi, seperti memastikan privasi anda pada rangkaian yang tidak dikenali, menghalang enjin carian daripada melog masuk carian anda, mencegah pengintipan panggilan VOIP anda dan jauh lebih banyak selain itu.

Tetapi jika anda mencari cara termurah untuk meningkatkan privasi internet anda, kos perkhidmatan mungkin bukan satu-satunya faktor yang anda harus pertimbangkan.

Walaupun ramai orang yang anda tahu boleh menyanyi kebaikan VPN percuma, kos akhir menggunakan salah satu boleh membuktikan lebih tinggi daripada yang diharapkan.

Untuk memberikan trafik yang peribadi dan selamat, VPN mesti mempunyai sambungan ke tulang belakang internet yang besar. Walaupun ini tidak akan menjadi isu jika ia melayani pengguna tunggal, kebanyakan perkhidmatan jelas cuba memperoleh ratusan jika tidak beribu-ribu pengguna. Kelebihan bandwidth yang diperlukan untuk perkhidmatan mereka semua adalah besar dan, kerana saya pasti anda sedar, bandwidth kos wang. Dan banyak.

Bukan itu sahaja, Rangkaian Peribadi Maya juga mempunyai kos lain untuk dipertimbangkan, seperti penyelenggaraan perkhidmatan, kos operasi dan kakitangan lain, keselamatan, dll..

Jadi, dengan yang dipertimbangkan, mengapa setiap individu atau organisasi menawarkan perkhidmatan sedemikian secara percuma? Jawapannya, mereka tidak akan

Dengan sangat sedikit pengecualian, tiada siapa yang menawarkan apa-apa untuk apa-apa, terutama jika ia adalah apa-apa tetapi bebas untuk mereka di tempat pertama.

Mana-mana syarikat yang bernilai garam di dunia perniagaan akan mencari untuk mendapatkan wang dengan cara yang satu atau lain, dan itu termasuk VPN.

Untuk melakukannya, beberapa perkhidmatan percuma dilihat untuk menghasilkan wang dari pengiklan pihak ketiga yang akan memanjakan barang mereka melalui sesi pelayan proksi anda. Syarikat kemudian membuat wang sama ada berdasarkan bilangan klik iklan yang menarik atau hanya melalui bilangan jejak yang dijanakan (metrik yang perlu dijejaki yang anda perhatikan), atau melalui susunan kos bulanan yang ditetapkan.

Masalah di sini, di luar kegelisahan melihat iklan di tempat pertama, adalah hakikat bahawa penyedia perkhidmatan mempunyai kepentingan dalam melihat atau mengklik iklan dan saluran iklan akan melihat keutamaan ke atas lalu lintas dan waktu sambungan lain mungkin terangkan dengan baik - selepas semua, semakin lama anda melihat iklan, lebih banyak pengiklan akan mendapat manfaat darinya.

Isu utama yang lain dengan perkhidmatan percuma dan ultra-murah adalah hakikat bahawa sesetengahnya dikendalikan oleh jenis orang yang anda mungkin menghindari dengan menggunakan VPN di tempat pertama - penjenayah siber.

Peretas, konmen dan ahli web yang lain yang tidak sengaja sentiasa mencari peluang untuk menghasilkan wang dari belakang nasib orang lain.

Dengan menjalankan pelayan proksi mereka sendiri, terutama sekali yang menjanjikan penggunaan percuma, mereka dapat memperoleh sejumlah besar pendaftaran dari pengguna yang tidak curiga yang terlalu bersemangat untuk menyerahkan maklumat peribadi mereka.

Jika anda telah berada di internet untuk sebarang masa dan menonton perkhidmatan VPN datang dan pergi, maka anda akan melihat banyak orang berpura-pura memulakan dan kemudian hilang dalam masa yang singkat. Kenapa begitu? Ringkasnya, itu kerana pengendali telah memulakan perkhidmatan di belakang akaun palsu, dibayar dengan data kad kredit yang dicuri. Apabila mereka dapat mengetahui perkhidmatannya ditutup tetapi pada masa itu sudah tentu mereka telah mencuri sejumlah besar data dari pengguna mereka.

Apa yang mereka lakukan dengan maklumat peribadi itu boleh berbeza-beza. Sesetengah boleh menjual pada butiran asas kepada pengiklan yang cukup buruk tetapi risiko yang jauh lebih besar adalah bahawa mereka telah melog masuk semua pengguna yang dilakukan melalui pelayan proksi, termasuk butiran login bank, maklumat kad kredit dan semua cara akses akaun dan butiran kata laluan. Ia tidak mengatakan bahawa maklumat sedemikian mempunyai nilai di tangan orang yang salah.

Oleh itu, pada akhir hari, VPN boleh menjadi alat penting dalam senjata anda jika anda ingin meningkatkan privasi anda di web dan tetap selamat, tetapi perkhidmatan yang salah dapat membuktikan menjadi sangat antitesis tujuan semacam itu.

Oleh itu, pilihlah perkhidmatan anda dengan berhati-hati jika anda ingin mengelakkan menjadi mangsa pencurian identiti, mempunyai butiran kewangan anda dicuri atau melihat komputer anda dengan diam-diam digunakan untuk menjalankan spam atau melakukan kejahatan dalam talian tanpa pengetahuan anda.

Masalah dengan VPN kos rendah
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.