Mengapa saya memerlukan VPN?

Satu ilustrasi tanda tanya yang besar. Di dalam tanda tanya, terdapat aliran huruf dan nombor untuk melambangkan kod (seperti yang mereka lakukan dalam Matrix).

VPN adalah perisian pintar yang menutup alamat IP mana-mana peranti yang anda pasang.

Secara ringkas: Apabila anda menggunakan VPN, nampaknya anda menyambung ke internet dari tempat lain.

Tidak kira sama ada iPhone atau Android, Mac atau PC: Anda boleh menggunakan VPN pada apa sahaja yang menghubungkan ke internet, sama ada dengan memasang perisian pada peranti atau menggunakan penghala VPN. Itulah yang mudah.

Untuk penjelasan yang lebih teknikal mengenai apa yang berlaku, ExpressVPN mempunyai panduan yang hebat dan komprehensif di sini.

Tetapi blog ini adalah mengenai membuang jargon nerd dan memberi tumpuan kepada apa yang sebenarnya dilakukan oleh VPN untuk anda. Perkara-perkara seperti ini:

1. Dapatkan barangan lebih murah dengan VPN

VPN membolehkan anda membeli-belah untuk mendapatkan tawaran terbaik. Daripada dibatasi kepada pasaran tempatan anda, anda mendapat akses ke pasaran global.

Adakah anda tahu produk atau perkhidmatan yang sama boleh menelan harga dua harga yang berlainan di dua tempat berbeza?

Sebagai contoh, penerbangan mungkin menelan kos $ 400 di Amerika, tetapi hanya $ 100 di Jerman. Adalah masuk akal untuk membelinya dari Jerman, kan? Dengan VPN, anda boleh! Boom.

2. Akses lagi kandungan dalam talian

Pernahkah anda melihat mesej tersebut di YouTube yang mengatakan, “Pemuat naik belum membuat kandungan ini tersedia di negara anda”? Jika anda menggunakan VPN, anda tidak perlu melihatnya lagi. Anda boleh lihat YouTube dari mana-mana negara yang anda mahukan dengan hanya dengan beberapa klik tetikus.

  Apakah OPSEC dan mengapa anda memerlukannya?

Ia tidak terhad kepada YouTube, walaupun. Semua pembekal media dalam talian memenuhi kandungan mereka ke lokasi yang berbeza. Apa yang ada di satu tempat tidak akan selalu berada di tempat lain. Apabila anda menggunakan VPN, anda mendapat lebih banyak kandungan!

Internet juga mungkin datang dengan sekatan kerajaan, seperti keupayaan untuk mengakses hiburan dewasa atau laman perjudian, media sosial, dan juga sumber berita antarabangsa. Tetapi jika anda berhubung dengan VPN, anda boleh memutuskan apa yang anda mahu tonton.

3. Tonton semua sukan dari mana-mana sahaja

Sukan adalah brilian, tetapi, seperti dengan TV, Broadcasters menunjukkan mereka dengan mata di pasaran tempatan. Tetapi dalam dunia ini kehidupan sementara, kita mungkin mendapati diri kita di tempat-tempat yang tidak menunjukkan permainan yang kita mahu lihat.

Mahu menonton Manchester United di Bangkok? Tiada masalah. Mencari Super Bowl di mana-mana selain dari A.S.? Mudah. Tidak ada sukan yang anda tidak boleh menonton dengan VPN.

4. Permainan yang lebih baik apabila anda berhubung dengan VPN

Hari-hari ini, pemain adalah semua orang, dan kita semua boleh bermain sesiapa sahaja, pada bila-bila masa-ia sangat sial. Hanya selagi kita mempunyai sambungan internet yang cukup mantap, itu. Dan di dalamnya terdapat masalah.

ISP boleh mendaptkan sambungan jika penggunaan bandwidth dianggap terlalu tinggi, meninggalkan lag buruk atau sambungan jerawatan.

Tetapi kita manusia dan megah. Dan kami mencipta perisian VPN yang menawarkan permainan yang cepat dan tidak terganggu. Di mana sahaja.

5. Jauhkan sambungan anda secara peribadi

Ini yang besar. Sambungan tidak bercagar bermaksud seseorang boleh membaca semua yang anda katakan dan menonton semua yang anda lakukan.

  6 enjin carian yang menyalahgunakan privasi anda (dan 3 yang benar-benar memeliharanya)

Banyak enjin carian menuai data anda dan log semua aktiviti dalam talian anda. Data yang dikumpul ini kemudiannya digunakan untuk menargetkan iklan pada anda, atau lebih buruk, dijual kepada penawar tertinggi.

VPN yang boleh dipercayai akan mengamankan dan menyulitkan internet anda, menguncinya dari mata prying dan malevolent.

Adakah saya memerlukan VPN di rumah? Ya!

Laman web mengesan lokasi anda dari alamat IP anda, jadi jika anda menukar alamat IP anda, anda boleh memanipulasi sistem dan kelihatan berada di tempat yang anda tidak. Tetapi itu bukan sekadar manfaat di rumah: VPN boleh menjadi sangat berguna semasa perjalanan.

Ringkasnya, VPN menjadikan internet lebih baik.

VPN membolehkan semua orang mengalami internet penuh. Dan sementara sesetengah orang kelihatan mahu dinding lebih banyak, ExpressVPN berada dalam perniagaan membawa mereka turun.

Mengapa saya memerlukan VPN?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.