Politik dan privasi: Di ​​manakah calon presiden 2016 anda?

ahli politik dan pendirian mereka mengenai privasi

* Kemas kini terakhir 3/07/2016

Oleh kerana presiden 2016 yang utama hanya beberapa minggu lagi, calon dari seluruh negara sangat berkempen untuk memenangi penamaan parti mereka. Dan sementara mereka dengan penuh bangganya berpendapat pendirian mereka terhadap topik kontroversi seperti pemotongan belanjawan dan pembaharuan imigresen, ketika datang ke pendirian mereka tentang privasi (untuk gred tertentu melihat infographic kami di bawah), kebanyakan harapan presiden adalah kurang jelas.

Oleh kerana liputan yang sangat sedikit diberikan kepada politik dan pengawasan besar-besaran, kami fikir ia berguna untuk melihat setiap pandangan calon di NSA dan hak privasi anda.

Di sinilah calon masing-masing berdiri.

     Lompat ke ...

Bernie Sanders
Donald Trump
Gary Johnson
Hillary Clinton
John Kasich
Marco Rubio
Ted Cruz
Calon lepas
Ben Carson
Chris Christie
Jeb Bush
Martin O'Malley
Rand Paul
Infographic
Kad Laporan Privasi Infographic

Bernie Sanders (D)

bernie sanders 2015"Bernie di Phoenix 2015" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Berpotensi Demokrat yang paling liberal dalam perlumbaan, Bernie Sanders amat menentang sebarang dan semua bentuk pengawasan massa. Malah, dia mendapati skop semasa mengintip 'tidak boleh diterima' yang menyatakan:

"Saya akan menutup apa yang ada sekarang - hampir setiap panggilan telefon di negara ini berakhir dalam fail di NSA."

Sanders mengundi terhadap Akta Patriot yang asal pada tahun 2001 dan sekali lagi pada tahun 2006. Bagaimanapun, beliau mengundi memihak draf pertama Akta Kebebasan, yang pada asalnya meletakkan lebih banyak sekatan pada NSA, tetapi bukan untuk versi terkini.

Sanders telah membuat privasi salah satu keprihatinannya, walaupun seperti Clinton, pendiriannya agak samar-samar:

"Hak privasi, itu adalah masalah besar. Saya tidak selesa dengannya, tetapi kita perlu melihat keadaan buruk yang terbaik. "

Donald Trump (R)

donald trump 2015"Donald Trump" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Seperti hal-hal lain, Donald Trump mempunyai pendirian yang unik mengenai privasi. Walaupun dia kelihatan kurang memihak kepada pengawasan massa, dia mencadangkan "menutup" bahagian-bahagian Internet ke musuh-musuh Amerika Syarikat.

"Saya pasti akan terbuka untuk menutup kawasan di mana kita berperang dengan seseorang. Saya pasti tidak mahu membiarkan orang yang mahu membunuh kita dan membunuh negara kita menggunakan internet kita. "

Apabila ia berhubung isu pengawasan, Trump mengatakan dia "baik" dengan memulihkan Akta Patriot kerana dia memberi keutamaan kepada keselamatan ke atas privasi:

"Saya menganggap apabila saya mengangkat telefon saya, saya mendengar perbualan saya, jika anda ingin mengetahui kebenaran. Ia adalah ulasan yang cukup sedih, tetapi saya sesat di sisi keselamatan. "

Gary Johnson (L)

gary johnson 2015"Gary Johnson1" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Pendirian Gary Johnson mengenai privasi mencerminkan Paulus dalam kedua-duanya sangat menentang sebarang bentuk pengawasan kerajaan. Seperti Paul, Johnson bertentangan dengan Akta Kebebasan dan percaya bahawa ia sangat sedikit untuk memperjuangkan hak rakyat Amerika.

"Kebimbangan terbesar yang saya miliki ialah tiada apa yang akan berubah. Terdapat kebimbangan umum untuk apa yang berlaku kerana ia bukan tentang 'saya'. "

Johnson menentang semua bentuk pengawasan warga negara dan menentang Akta Patriot.

Hillary Clinton (D)

hillary clinton 2015"Hillary Clinton pada November 2014" oleh Mac Nozell dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Hillary Clinton telah tergendala dengan pendiriannya terhadap NSA. Dia mengundi Akta Patriot pada tahun 2001 dan pada tahun 2006, dan dia memihak kepada Akta Kebebasan pada awal tahun ini. Apabila membincangkan isu pengawasan, dia amat samar-samar:

"Baiklah, saya fikir NSA perlu lebih telus tentang apa yang dilakukannya, berkongsi dengan rakyat Amerika, yang tidak. Dan saya fikir banyak tindak balas mengenai NSA, orang merasa dikhianati. Mereka merasakan, tunggu, anda tidak memberitahu kami anda melakukan ini. Dan tiba-tiba sekarang, kita membaca tentangnya di muka hadapan ... "

Clinton seolah-olah tidak berada di sini atau di sana ketika datang ke pengawasan massa. Walau bagaimanapun, dia cukup terang apabila datang kepada Edward Snowden.

"Dia melanggar undang-undang Amerika Syarikat. Dia boleh menjadi pemberi maklumat. Dia boleh mendapat semua perlindungan menjadi pemberi maklumat. Dia boleh mengangkat semua isu yang telah dibangkitkannya. Dan saya fikir akan ada tindak balas yang positif terhadapnya. "

John Kasich (R)

john kasich 2015"Gabenor Ohio John Kasich di Sidang Kemuncak Pendidikan New Hampshire Tujuh Puluh Empat 19 Ogos 2015" oleh Michael Vadon dilesenkan di bawah CC BY-SA 4.0.

Sebagai senator negara termuda dalam sejarah Ohio, Kasich boleh dikatakan ahli politik paling berpengalaman dalam undi. Ketika datang ke pengintipan pemerintah, ia percaya NSA diperlukan tetapi merasa harus ada batasan pada jangkauannya.

"Saya tidak memberikan carte blanche kepada sesiapa sahaja di kerajaan persekutuan. Harus ada peraturan, sekatan dan peraturan yang menahan mereka. "

Mengenai Akta Kebebasan, Kasich percaya ia adalah langkah ke arah yang betul:

"Saya fikir adalah satu langkah ke hadapan. Maksud saya, saya akan menulis dengan cara itu? Saya tidak tahu. Saya tiada di sana."

Marco Rubio (R)

marco rubio 2015"Marco Rubio" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Sementara Rand Paul ingin mengakhiri percubaan kerajaan, Marco Rubio berpihak kepada Jeb Bush untuk mahu memperluasnya. Menurut Rubio:

"AS tidak mampu untuk mengabaikan pelajaran 9/11 dan mengurangkan kemampuan pengumpulan perisikan."

Seperti Paul, Rubio mengundi terhadap Akta Kebebasan. Tetapi ketika Paul memikirkan Akta Kebebasan terlalu jauh, Rubio menganggapnya tidak cukup jauh. Sebaliknya, Rubio lebih suka melihat pengembalian penuh Akta Patriot-semua pengawasan, sepanjang masa.

"Semua orang mengintip kepada semua orang, maksud saya, itu hanya fakta."

Ted Cruz (R)

ted cruz 2015"Ted Cruz" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 3.0.

Boleh dikatakan calon yang paling konservatif dalam perlumbaan, Ted Cruz sangat bersuara mengenai pendiriannya terhadap NSA. Sebenarnya, beliau melancarkan beberapa serangan terhadap rakan-rakannya yang telah menggesa Kongres untuk memulihkan Akta Patriot.

Cruz adalah satu daripada hanya empat orang Republikan yang menaja 'Freedom Act', yang dikatakan menawarkan cara yang lebih disasarkan untuk mengesan potensi ancaman dengan menghendaki penyedia perkhidmatan Internet menyimpan log dan bukan kerajaan persekutuan.

Mengenai koleksi metadata pukal, Cruz berkata:

"Mengimbas puluhan rekod penduduk biasa tidak menghalang Fort Hood, ia tidak berhenti Boston, ia tidak berhenti Chattanooga, ia tidak berhenti Garland dan ia gagal untuk mengesan plotters San Bernardino."

Menurut Cruz, Akta Kebebasan AS merupakan langkah gergasi ke arah yang benar, menawarkan cara yang lebih baik, lebih bijak untuk mengumpulkan data.

Calon Yang Telah Keluar

Ben Carson (R)

ben carson 2015"Ben Carson" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 3.0.

Carson cenderung berbeza daripada rakan sepihaknya ketika datang ke NSA. Dengan Jeb Bush di satu sisi spektrum privasi dan Rand Paul di pihak yang lain, Carson duduk di suatu tempat di tengah. Dia secara terang-terangan mengutuk pengawasan besar-besaran, mengatakan bahawa sistem itu sudah tua dan ketinggalan zaman dan sebaliknya telah berkempen untuk memantau bahagian Internet tertentu.

"Saya fikir apa yang perlu kita lakukan ialah memantau Internet. Kita perlu memantau media sosial. Saya tidak melihat apa-apa yang salah dengan cuba mengganggu komunikasi mereka [musuh]. Mampu menargetkan mereka. Mampu menargetkan pelayan mereka. "

Tidak seperti kebanyakan rakan Republikannya, Carson bersetuju dengan keputusan Mahkamah Agung bahawa pengumpulan data massa adalah haram, mengatakan:

"Secara puratanya menjejaki panggilan telefon, aktiviti pembelian, sejarah lawatan laman web, dan pelbagai kegiatan lain sama seperti carian haram dan penyitaan yang dilarang oleh Pindaan Keempat."

 Chris Christie (R)

chris christie 2015"Chris Christie" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 3.0.

Christie adalah salah seorang penyokong kuat Akta Patriot, dengan alasan perbuatan kontroversi itu adalah mengenai keselamatan negara yang pertama dan paling utama.

"Saya tidak akan meminta maaf, pernah, untuk melindungi kehidupan dan keselamatan rakyat Amerika. Kita perlu memberi lebih banyak alat kepada orang-orang kita untuk dapat melakukannya, tidak kurang, dan kemudian mempercayai orang-orang itu dan mengawasi mereka untuk melakukannya dengan cara yang betul. "

Beliau berhujah bagaimana akhir program metadata telah menjadikan Amerika lebih rentan, menyatakan:

"Jika Parti Republik dalam Kongres benar-benar mahu melakukan sesuatu untuk melindungi keluarga Amerika, mereka harus berjuang untuk pemulihan program metadata dan tidak mengambil sebarang jawapan."

Jeb Bush (R)

jeb bush 2015"Jeb Bush" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Jeb Bush tidak bersuara dengan lantang apabila menyokong NSA. Malah, dia sering merujuk kepada program pengumpulan metadata pukal NSA sebagai "bahagian terbaik" kempen keseluruhan pentadbiran Obama.

Beliau menyatakan dengan teratur bagaimana Akta Patriot harus dikembalikan semula, mendakwa:

"Tidak ada bukti yang mengatakan bahawa kebebasan sivil telah dilanggar olehnya. Tidak tergelincir. "

Selepas serangan Paris pada bulan November, Bush, bersama Trump dan Rubio, bukan sahaja berhujah untuk memulihkan semula Akta Patriot dengan semangat baru tetapi juga mengulangi tuntutan bahawa pengawasan kerajaan adalah penting untuk keselamatan negara.

"Kebebasan awam tidak dilanggar, dan mempunyai NSA mempunyai maklumat ini adalah sebahagian daripada alat penting untuk kami dijaga selamat."

Martin O'Malley (D)

martin o'malley 2015"Martin O'Mally di CAP" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Martin O'Malley mempunyai sikap hangat di NSA. Dia mengundi memihak kepada Akta Kebebasan, walaupun dia berpendapat pembaharuan baru tidak membatasi program cukup:

"Tindakan Freedom USA adalah langkah ke arah yang betul, dan saya gembira kerana ia berlalu dan presiden menandatanganinya."

Tetapi bukannya secara umum menyokong rang undang-undang baru, O'Malley berpendapat hak rakyat akan lebih baik dilayan dengan melantik seorang peguam bela:

"Sebagai seorang peguam sendiri dan dengan latihan, saya rasa keselamatan negara kita dan hak kita akan lebih baik jika kita mempunyai peranan yang lebih besar untuk seorang peguam bela di mahkamah FISA."

Rand Paul (R)

rand paul 2015"Rand Paul" oleh Gage Skidmore dilesenkan di bawah CC BY-SA 2.0.

Rand Paul mungkin pengkritik yang paling bersemangat terhadap pengawasan massa di kedua-dua pihak. Beliau menentang kedua-dua Akta Patriot dan Kebebasan, dan merasakan apa-apa bentuk pengawasan kerajaan adalah haram:

"Kami telah mengkaji isu ini, dan kami mendapati bahawa program pengumpulan data pukal tidak menangkap sebarang pengganas dan tidak menghalang sebarang serangan."

Paul cuba menghalang Senat daripada melepaskan Akta Kebebasan tetapi akhirnya keluar. Walau apa pun, banyak platform kempennya tertumpu pada hak privasi dan merupakan peguam bela yang kuat terhadap sebarang bentuk pengawasan warganegara.

Baru-baru ini, Paul mencatat bagaimana peningkatan pengawasan kerajaan di Paris sangat sedikit untuk mencegah serangan pengganas:

"Tragedi Paris berlaku ketika kami masih melakukan pengumpulan pukal di Perancis, mereka mempunyai program seribu kali lebih banyak invasif mengumpul semua data dari semua orang Perancis. Tetapi mereka masih tidak dapat melihat kedatangan ini. "

Kad Laporan Privasi

Kami telah menurunkan setiap calon berdasarkan kepercayaan tertentu mereka. Untuk kriteria, kita melihat pendirian mereka pada Akta Patriot, Akta Kebebasan yang asal dan dipinda, dan pemikiran mereka mengenai NSA dan pengawasan besar secara keseluruhan.

Ahli Politik-dan-Privasi-Laporan-Kad-2-26

Sekarang anda tahu betul-betul di mana setiap calon berdiri mempunyai pendirian anda? Marilah kita tahu siapa yang anda menyokong dan mengapa dalam komen di bawah!

Politik dan privasi: Di ​​manakah calon presiden 2016 anda?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.