Как да използвате разширението на браузъра ExpressVPN

Разширението на браузъра ExpressVPN ви позволява да дистанционно контролирайте приложението ExpressVPN от браузърите си Chrome и Firefox.

В допълнение към осигуряването и анонимността на вашия интернет трафик, разширението на браузъра ExpressVPN може също да ви помогне да облъчите вашата геолокация HTML5. Разширението на браузъра ExpressVPN също включва функцията HTTPS Everywhere на фондацията Electronic Frontier Foundation. Тази функция криптира вашите комуникации с много основни уебсайтове, като ви предоставя по-сигурно сърфиране.

За да използвате разширението на браузъра ExpressVPN, трябва да имате:

 • Приложение ExpressVPN Mac (Версия 7.1 или по-нова), или
 • Приложение ExpressVPN за Windows (Версия 6.9 или по-нова), или
 • Приложение ExpressVPN Linux (версия 2.0 или по-нова)

изтеглени и активирани. Ти не мога използвайте разширението на браузъра ExpressVPN без приложението ExpressVPN.

Как да получите разширението на браузъра ExpressVPN

Windows

За Windows: За да изтеглите разширението, отворете приложението си, щракнете върху меню за хамбургер (≡), изберете Настроики, след това отидете на Браузъри раздел. Кликнете Вземете разширения за браузър и следвайте инструкциите на страницата.Кликнете, за да получите разширенията на браузъра ExpressVPN.

Mac

За Mac: За да изтеглите разширението, отворете приложението си, щракнете върху меню за хамбургер (≡), изберете Предпочитания …, след това отидете на Браузъри раздел. Кликнете Вземете разширение за браузър и следвайте инструкциите на страницата.Вземете разширенията на браузъра ExpressVPN на Mac.

Linux

За Linux: За да изтеглите разширението, изпълнете една от следните команди: expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

команда за разширение expressvpn

За потребители, които са инсталирали браузъра си от софтуера на Ubuntu Software

Ако сте инсталирали вашия уеб браузър от Софтуерен център на Ubuntu, може да откриете, че разширението на браузъра ExpressVPN не е в състояние да комуникира с приложението ExpressVPN Linux. За да разрешите този проблем:

 1. Архивирайте настройките на браузъра и отметките си
 2. Отидете в софтуера на Ubuntu Software и деинсталирайте браузъра си
 3. Отвори терминал
 4. Въведете $ sudo apt актуализация
 5. В зависимост от браузъра си, въведете $ sudo apt install Chrome-браузър или $ sudo apt install firefox
 6. Отворете браузъра си, като въведете $ Chrome-браузър или $ firefox
 7. Вземете разширението на браузъра ExpressVPN, като въведете expressvpn install-firefox-extension или expressvpn install-chrome-extension

Това ще отвори браузъра ви към страницата за изтегляне на разширението. Кликнете върху Вземете разширение за да продължите.

Кликнете

Важно: Ако все още не сте инсталирали Google Chrome или Mozilla Firefox, моля, изтеглете и настройте браузъра първо. Можете да следвате връзката от приложението, за да получите браузъра.

Характеристики на разширението на браузъра ExpressVPN

 • Свържете и изключете от VPN. Това се отразява на всички приложения във вашата система, а не само на вашия браузър.
 • Промяна на местоположението на VPN:
  • За да изберете друго VPN местоположение, щракнете върху Местоположение Picker.Кликнете върху инструмента за избор на местоположение.
  • За да се свържете с най-доброто място, препоръчано за вас, щракнете върху Интелигентно местоположение.Кликнете върху Smart Location.
  • Избор от Препоръчано места в рамките на разширението.Преглеждайте препоръчителни местоположения в разширението на браузъра ExpressVPN.
  • Кликнете върху Всички локации за да видите списъка с всички налични VPN местоположения. Можете също да търсите конкретно местоположение, да преглеждате наскоро свързаните си местоположения и да видите всички местоположения, които сте маркирали като любими в приложението ExpressVPN.Прегледайте всички места в местоположението на браузъра ExpressVPN.
 • Вижте вашия VPN статус от един поглед в лентата с инструменти на браузъра: оранжев, докато се свързвате, зелен, когато е свързан, и сив за грешки.Икони за разширение на браузъра, показващи дали ExpressVPN може да се свърже.
 • Автоматично се свързвайте, когато браузърът ви стартира до последното местоположение на VPN сървъра, което сте използвали успешно. За да включите тази функция, щракнете върху Икона ExpressVPN в лентата с инструменти щракнете върху меню за хамбургер (≡), кликване Настройки, и превключвайте Свържете се при стартиране на браузъра да се На.Менюто за настройки в разширението на браузъра ExpressVPN.
 • Достъп до допълнителни функции за поверителност и сигурност. За да използвате тези функции, щракнете върху Икона ExpressVPN в лентата с инструменти щракнете върху меню за хамбургер (≡), и щракнете поверителност & Сигурност.Менюто за поверителност и сигурност в разширението на браузъра ExpressVPN.
 • Излъжете местоположението си (По желание). Това предотвратява геолокацията на HTML5 да разкрие вашето физическо местоположение, когато е свързан VPN.
 • Блокирайте WebRTC (По желание). Това ще скрие вашия IP от течове на WebRTC и ще гарантира, че Chrome ще използва същия мрежов път за медии, както за нормалния уеб трафик.
 • HTTPS Навсякъде (По желание). Тази функция автоматично ви свързва с по-сигурната версия на HTTPS на уебсайт, ако е налична версия на HTTPS.

Поведение на разширението на браузъра ExpressVPN

Преглед на това как функционира разширението на браузъра ExpressVPN в различни състояния:

 • Ако както приложението ExpressVPN, така и браузърът с инсталираното разширение ExpressVPN работят и са свързани с VPN, изключвайки VPN от или приложението ExpressVPN, или браузъра ще изключете VPN както в приложението ExpressVPN, така и в браузъра.
 • Ако и приложението ExpressVPN, и браузърът с инсталираното разширение ExpressVPN работят и са свързани с VPN, като излезете от Приложение ExpressVPN ще изключете VPN.
 • Ако и приложението ExpressVPN, и браузърът с инсталираното разширение ExpressVPN работят и са свързани с VPN, като излезете от браузър ще НЕ изключвайте VPN.
 • Ако работи само приложението ExpressVPN, напускайте Приложение ExpressVPN ще изключете VPN.

Промяна на езиците в разширението на браузъра ExpressVPN

Щракнете върху меню за хамбургер (≡).

Щракнете върху менюто на хамбургер в разширението на браузъра ExpressVPN.

Изберете Настройки.

Кликнете върху

при Език за разширение, изберете езика, на който искате да промените.

Изберете езика, на който да промените.

Грешки за разширението на браузъра ExpressVPN

Ето няколко често срещани грешки, които можете да срещнете, докато използвате разширението на браузъра ExpressVPN. Вижте по-долу стъпките за грешка и решение:

Свързването е неуспешно

Грешка в разширението на браузъра ExpressVPN: Не може да се свърже.

Решение: Уверете се, че компютърът ви е свързан с интернет. Можете да тествате това, като излезете от ExpressVPN и се опитате да получите достъп до интернет.

Това разширение изисква приложението Mac / Windows / Linux

На вашия компютър не е инсталирано приложение ExpressVPN.

Решение: Изтеглете и инсталирайте най-новата версия на приложението за Mac, Windows или Linux. Ако все още виждате това съобщение след инсталирането на приложението на вашия компютър, моля, свържете се с поддръжката.

Приложението ExpressVPN трябва да бъде отворено

Първо трябва да се отвори приложението ExpressVPN.

Решение: Отворете приложението ExpressVPN на вашия компютър. След като отворите приложението, можете да контролирате приложението чрез разширението на браузъра.

Как да деинсталирате разширението на браузъра ExpressVPN

За да деинсталирате разширението за браузър ExpressVPN, следвайте специфичните за браузъра стъпки по-долу:

Chrome

 1. Щракнете върху вертикална елипса (⋮)Още инструменти >  Разширения.
 2. Намерете разширението на браузъра ExpressVPN и кликнете върху Кошче за боклук икона вдясно.

Firefox

 1. Щракнете върху меню за хамбургер (≡)Добавки.
 2. В раздела „Мениджър на добавки“ изберете Разширения или теми.
 3. Намерете разширението на браузъра ExpressVPN и щракнете Премахване.
 4. Кликнете Рестартирай сега ако бъдете подканени.
Как да използвате разширението на браузъра ExpressVPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.