Cara menggunakan sambungan penyemak imbas ExpressVPN

Pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN membolehkan anda dari jauh mengawal aplikasi ExpressVPN dari pelayar Chrome dan Firefox anda.

Sebagai tambahan untuk mengamankan dan menamakan trafik internet anda, sambungan penyemak imbas ExpressVPN juga dapat membantu anda memalsukan geolokasi HTML5 anda. Pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN juga memaparkan ciri HTTPS Everywhere Foundation Foundation Frontier. Ciri ini menyulitkan komunikasi anda dengan banyak laman web utama, memberikan anda pengalaman penyemakan yang lebih selamat.

Untuk menggunakan pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN, anda perlu mempunyai:

 • Aplikasi Mac ExpressVPN (Versi 7.1 atau lebih baru), atau
 • Aplikasi Windows ExpressVPN (Versi 6.9 atau lebih baru), atau
 • Aplikasi ExpressVPN Linux (Versi 2.0 atau lebih baru)

dimuat turun dan diaktifkan. Anda tidak boleh gunakan sambungan penyemak imbas ExpressVPN tanpa aplikasi ExpressVPN.

Bagaimana untuk mendapatkan sambungan penyemak imbas ExpressVPN

Windows

Untuk Windows: Untuk memuat turun pelanjutan, buka apl anda, klik menu hamburger (≡), pilih Pilihan, kemudian pergi ke Pelayar tab. Klik Dapatkan Sambungan Penyemak Imbas dan ikuti arahan di halaman.Klik untuk mendapatkan sambungan penyemak imbas ExpressVPN.

Mac

Untuk Mac: Untuk memuat turun pelanjutan, buka apl anda, klik menu hamburger (≡), pilih Keutamaan …, kemudian pergi ke Pelayar tab. Klik Dapatkan Pelanjutan Penyemak Imbas dan ikuti arahan di halaman.Dapatkan sambungan pelayar ExpressVPN di Mac.

Linux

Untuk Linux: Untuk memuat turun pelanjutan, jalankan salah satu daripada arahan berikut: expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

perintah lanjutan expressvpn

Bagi pengguna yang memasang penyemak imbas mereka dari Pusat Perisian Ubuntu

Jika anda memasang pelayar web anda dari Pusat Perisian Ubuntu, anda mungkin mendapati sambungan pelanjutan ExpressVPN tidak dapat berkomunikasi dengan aplikasi ExpressVPN Linux. Untuk menyelesaikan masalah ini:

 1. Sandarkan tetapan penyemak imbas dan penanda halaman anda
 2. Pergi ke Pusat Perisian Ubuntu dan buang penyemak imbas anda
 3. Buka Terminal
 4. Masukkan pembaruan $ sudo apt
 5. Bergantung pada pelayar anda, masukkan $ sudo apt install kromium-browser atau $ sudo apt install firefox
 6. Buka pelayar anda dengan memasukkan $ kromium-browser atau $ firefox
 7. Dapatkan sambungan penyemak imbas ExpressVPN dengan memasukkan expressvpn install-firefox-extension atau expressvpn install-chrome-extension

Ini akan membuka pelayar anda ke halaman untuk memuat turun pelanjutan. Klik pada Dapatkan Pelanjutan untuk meneruskan.

Klik

Penting: Jika anda belum memasang Google Chrome atau Mozilla Firefox, sila muat turun dan sediakan penyemak imbas terlebih dahulu. Anda boleh mengikuti pautan dari aplikasi untuk mendapatkan penyemak imbas.

Ciri-ciri sambungan penyemak imbas ExpressVPN

 • Sambung dan putuskan sambungan dari VPN. Ini memberi kesan kepada semua aplikasi pada sistem anda, bukan hanya penyemak imbas anda.
 • Ubah lokasi VPN:
  • Untuk memilih lokasi VPN lain, klik pada Picker Lokasi.Klik pada pemetik lokasi.
  • Untuk menyambung ke lokasi terbaik yang disyorkan untuk anda, klik pada Lokasi Pintar.Klik di Lokasi Pintar.
  • Pilih dari Disyorkan lokasi dalam peluasan.Lihat lokasi yang disyorkan dalam sambungan penyemak imbas ExpressVPN.
  • Klik pada Semua Lokasi untuk melihat senarai semua lokasi VPN yang tersedia. Anda juga boleh mencari lokasi tertentu, semak lokasi yang anda gunakan baru-baru ini, dan lihat semua lokasi yang telah anda tandai sebagai kegemaran di aplikasi ExpressVPN.Lihat semua lokasi dalam lokasi pelayar ExpressVPN.
 • Lihat status VPN anda sekilas dalam bar alat penyemak imbas: oren semasa menyambung, hijau apabila bersambung, dan kelabu untuk ralat.Ikon sambungan pelayar menunjukkan sama ada ExpressVPN boleh menyambung.
 • Sambung secara automatik apabila penyemak imbas anda mula ke lokasi pelayan VPN yang terakhir anda berjaya digunakan. Untuk menghidupkan ciri ini, klik Ikon ExpressVPN dalam bar alat, klik pada menu hamburger (≡), klik Tetapan, dan togol Sambungkan pada pelancaran penyemak imbas kepada pada.Menu tetapan dalam pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN.
 • Akses privasi dan ciri keselamatan tambahan. Untuk menggunakan ciri ini, klik Ikon ExpressVPN dalam bar alat, klik pada menu hamburger (≡), dan klik Privasi & Keselamatan.Menu privasi & keselamatan dalam pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN.
 • Spoof lokasi anda (pilihan). Ini menghalang geolokasi HTML5 daripada mendedahkan lokasi fizikal anda apabila VPN disambungkan.
 • Sekat WebRTC (pilihan). Ini akan mengaburkan IP anda dari kebocoran WebRTC dan memastikan Chrome akan menggunakan laluan rangkaian yang sama untuk media seperti lalu lintas web biasa.
 • HTTPS Di mana-mana sahaja (pilihan). Ciri ini secara automatik menghubungkan anda ke versi HTTPS yang lebih selamat dari laman web jika versi HTTPS tersedia.

Kelakuan pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN

Gambaran keseluruhan bagaimana sambungan penyemak imbas ExpressVPN beroperasi di pelbagai negeri:

 • Jika kedua-dua aplikasi ExpressVPN dan pelayar dengan sambungan ExpressVPN dipasang berjalan dan disambungkan ke VPN, memutuskan sambungan VPN dari sama ada aplikasi ExpressVPN atau penyemak imbas akan putuskan sambungan VPN dalam aplikasi ExpressVPN dan penyemak imbas.
 • Jika kedua-dua aplikasi ExpressVPN dan penyemak imbas dengan sambungan ExpressVPN dipasang berjalan dan disambungkan ke VPN, berhenti dari Aplikasi ExpressVPN akan putuskan sambungan VPN.
 • Jika kedua-dua aplikasi ExpressVPN dan penyemak imbas dengan sambungan ExpressVPN dipasang berjalan dan disambungkan ke VPN, berhenti dari pelayar akan TIDAK memutuskan sambungan VPN.
 • Jika hanya aplikasi ExpressVPN yang sedang berjalan, keluarlah Aplikasi ExpressVPN akan putuskan sambungan VPN.

Tukar bahasa dalam pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN

Klik menu hamburger (≡).

Klik menu hamburger dalam sambungan penyemak imbas ExpressVPN.

Pilih Tetapan.

Klik pada

Di bawah Bahasa sambungan, pilih bahasa yang ingin anda ubah.

Pilih bahasa untuk berubah kepada.

Kesilapan untuk pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN

Berikut adalah beberapa kesilapan biasa yang mungkin anda hadapi semasa menggunakan sambungan penyemak imbas ExpressVPN. Lihat di bawah untuk ralat dan langkah penyelesaian:

Sambungan telah gagal

Kesilapan penyemak imbas ExpressVPN: Tidak boleh disambungkan.

Penyelesaian: Pastikan komputer anda disambungkan ke internet. Anda boleh menguji ini dengan berhenti dari ExpressVPN dan cuba mengakses internet.

Sambungan ini memerlukan aplikasi Mac / Windows / Linux

Tiada aplikasi ExpressVPN dipasang pada komputer anda.

Penyelesaian: Muat turun dan pasang versi terkini aplikasi Mac, Windows, atau Linux. Jika anda masih melihat mesej ini selepas memasang aplikasi pada komputer anda, sila hubungi Sokongan.

Aplikasi ExpressVPN perlu dibuka

Aplikasi ExpressVPN mesti dibuka terlebih dahulu.

Penyelesaian: Buka aplikasi ExpressVPN pada komputer anda. Selepas membuka aplikasi, anda boleh mengawal aplikasi melalui pelanjutan penyemak imbas.

Bagaimana untuk menyahpasang pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN

Untuk menyahpasang pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN, ikut langkah khusus penyemak imbas di bawah:

Chrome

 1. Klik ellipsis menegak (⋮)Lebih banyak alat >  Pelanjutan.
 2. Cari pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN dan klik pada Tong sampah ikon di sebelah kanan.

Firefox

 1. Klik menu hamburger (≡)Add-ons.
 2. Di tab ‘Pengurus Tambahan’, pilih Sambungan atau Tema.
 3. Cari pelanjutan penyemak imbas ExpressVPN dan klik Keluarkan.
 4. Klik Mulakan semula sekarang jika digesa.
Cara menggunakan sambungan penyemak imbas ExpressVPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.