Aplicația pentru camere KooZoo: este o junglă acolo

[ware_item id=33][/ware_item]

Aplicația pentru camere KooZoo: este o junglă acolo


Ce se întâmplă dacă puteți transforma smartphone-urile sau iPod-urile în camere de streaming, apoi aruncați o privire la ce alte persoane care fac același lucru difuzau în întreaga lume? Aceasta a fost ideea din spatele lui KooZoo, o aplicație pentru iPhone menită să utilizeze tehnologia „veche” care inevitabil se blochează după achiziționarea de noi dispozitive. Însă aplicațiile de cameră KooZoo și similare prezintă o întrebare îngrijorătoare: Unde este linia dintre informațiile publice și cele private?

În afara coliviei

Potrivit The Verge, ideea pentru KooZoo a venit de la fostul executor de vânzări Drew Sechrist. În timp ce era în vacanță în 2008, s-a apucat de casă pentru San Francisco și a început să se gândească la o modalitate de a vedea ce se întâmplă înapoi acasă - și nu doar în oraș, dar, în mod special, la casa lui sau la cafeneaua din colț. În timp ce camerele web și sistemele de securitate erau o singură posibilitate, ambele erau scumpe și ar putea fi complicate de configurat. Atunci s-a lovit de ideea de a lua iDevices vechi și de a le transforma în camere de streaming pe care oamenii le-ar putea folosi pentru a înregistra orice, oriunde.

Iată cum trebuia să meargă: utilizatorii descarcă aplicația și apoi setează un cont, după care pot începe să transmită streaming video - pe care pot alege să-l facă public. Cu excepția cazului în care cineva urmărește în mod activ un flux, acesta încetează să mai ia video și, în schimb, surprinde o instantanee la fiecare câteva minute; acest lucru economisește durata de viață a bateriei și reduce consumul de lățime de bandă. Desigur, acest tip de servicii prezintă o serie de probleme; cel mai ales intimitatea. Este posibil să vă asigurați că înregistrările sunt doar în spații publice și nu sunt ilegale în vreun fel? Servicii precum Instagram și Vine au aceeași problemă, iar Sechrist a spus că planul său este să folosească un „consiliu” al experților în confidențialitate și calculatoare pentru a determina ce a fost joc corect și ce a fost în afara limitelor..

Pare infricosator, nu? Ei bine, iată lucrul: după ce a făcut un mare strop la începutul anului 2013, KooZoo a dispărut. Nici o aplicație Android nu s-a materializat vreodată, iar versiunea iTunes nu mai este disponibilă; contul de Twitter al aplicației nu a mai făcut o postare în doi ani. Poate că problemele de confidențialitate au apărut în cadrul companiei - deși ideea de a extrage informații specifice despre spațiile publice, mai degrabă decât CCTV-uri sponsorizate de oraș, a fost interesantă - dar orice s-a întâmplat, serviciul nu a mai rămas. Mai important decât o aplicație, însă, este jocul lung aici: aplicațiile sofisticate ca acestea vin și prezintă un risc inerent.

E pus pe rele?

Luați în considerare povestea recentă a unei femei din Marea Britanie care a descoperit că soțul ei folosea o aplicație de urmărire - Cerberus - pentru a monitoriza nu numai activitățile sale, dar și cele ale copiilor ei. Conform raportului The Inquisitr, Catharine Higginson a aflat pentru prima dată că ceva se întâmplă atunci când a ratat un text de la banca ei despre un transfer de bani. Când a ajuns acasă, soțul i-a spus că el a avut grijă de el, deoarece el a putut să citească textele ei, să-i determine locația GPS, să asculte conversațiile și chiar să-și folosească camera în timp real pentru a vedea exact ce face la orice dată. moment. El a instalat și acest spyware pe telefoanele celor trei fii ai săi vitrege, oferindu-i o perspectivă aproape nelimitată asupra activităților lor zilnice..

În mod surprinzător, Catharine susține că este „bine” cu intruziunea, din moment ce nu are nimic de ascuns. Suna familiar? Aceasta este aceeași logică pe care guvernele o folosesc adesea pentru a justifica amânarea digitală - dacă nu faceți nimic rău, spun ei, nu aveți de ce să vă faceți griji. Dar aplicații precum Cerberus și potențialul indicat de startup-uri precum KooZoo spune o altă poveste: În ce moment dispare linia dintre „a face ceva greșit” și „a face ceva”?

Pași de bebeluș

Desigur, șansele sunt trecerea de la tactica de supraveghere minimalistă la spionajul all-out nu se va întâmpla peste noapte și nu va fi doar pe spatele dispozitivelor inteligente. Potrivit Independent, de exemplu, sute de monitoare video pentru bebeluși și camere de luat vederi CCTV au fost recent hackate, iar fluxurile lor au fost difuzate pe un site web gratuit. Pe o notă mai sinistră, există exemplul lui Moosa Abd-Ali Ali, un activist al cărui telefon a fost infectat cu spyware de înaltă calitate, numit FinFisher, după ce a fugit din țara natală. Spyware-ul le-a oferit utilizatorilor de la distanță acces complet la smartphone-ul lui Moosa, oferindu-le posibilitatea de a folosi și compromite oricare dintre aplicațiile sale. FinFisher a fost eliminat, dar prezența sa a fost un indiciu clar că unele agenții guvernamentale nu le este frică să depășească distanța când vine vorba de accesarea informațiilor personale.

Linia de jos? KooZoo nu este un risc pentru că nu a coborât niciodată. Dar există aplicații similare și există și versiuni mai sofisticate. Când sunteți online, există șanse ca orice vedeți sau faceți să poată fi monitorizat, înregistrat sau exploatat - navigați în siguranță, vă protejați interesele și poate găsi acel vechi iPhone o nouă casă. Un dispozitiv „inteligent” este suficient de risc.

Imagine prezentată: only4denn / Dollar Photo Club

Aplicația pentru camere KooZoo: este o junglă acolo
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.