Definiția Internet of Things: o explicație simplă

Ce este IoT?

Cu toții am auzit despre Internet of Things (IoT). Este grozav sau groaznic, în funcție de cine întrebi. Dar ce este, mai exact?

Internet of Things este natura pe internet a dispozitivelor fizice moderne, a vehiculelor și a clădirilor. Este posibil să fi auzit de produse IoT ca dispozitive conectate sau dispozitive inteligente.

Cum funcționează internetul lucrurilor?

De obicei, dispozitivele Internet of Things dispun de senzori și software care permit colectarea și schimbul de date prin internet. Obiectele IoT pot fi controlate de la distanță pentru a permite integrarea directă cu sistemele informatice, ceea ce, se afirmă, are ca rezultat beneficii economice și eficiență îmbunătățită pentru utilizatori.

Aplicațiile de cumpărături IoT, de exemplu, ar putea urmări locația unui telefon pentru a învăța obiceiurile de cumpărături ale unei persoane. Companiile vor folosi aceste date pentru a viza persoane fizice cu oferte speciale pentru magazinele și produsele preferate.

O aplicație de cumpărături ar putea face legătura și cu un frigider inteligent, care ar decide ce mâncare este necesară (în funcție de consumul trecut) și ar trimite lista alimentară direct la telefonul unei persoane. De fapt, este complet posibil ca un frigider inteligent să poată comanda automat produsele fără nicio interacțiune umană.

IoT: O explicație simplăInternet of Things este tot ceea ce se conectează la internet.

Internetul lucrurilor poate îmbunătăți, de asemenea, securitatea locuinței, printr-o notificare sau un flux de camere în direct trimis la telefonul dvs. oricând cineva intră în casa dvs. IoT ar putea face chiar visul unei case susținute de sine o posibilitate. Imaginați-vă că alergați la o baie, vă aspirați sau puneți fierbătorul - doar glisând o aplicație inteligentă.

Internetul lucrurilor și probleme de securitate

Aplicația IoT merge totuși mai mult decât doar trucuri și produse de larg consum. Proiectele la scară largă, cum ar fi rețelele inteligente, casele inteligente, transportul inteligent și orașele inteligente, îmbrățișează și IoT. De fapt, unii experți cibernetici estimează că vor exista până în 2020 50 de miliarde de obiecte IoT.

Un sistem cu o astfel de interconectare masivă ar avea beneficii semnificative, cum ar fi accesul universal la informații și transparența forțată a guvernelor (le putem vedea, așa cum ne văd).

Însă potențială amenințare la adresa vieții private este uluitoare. Și în timp ce speranța este că transparența va crește decența în guverne, este mai probabil să folosească IoT pentru controlul social și manipularea politică.

Problemele de securitate vor fi o problemă. În primul rând, dispozitivele IoT controlate de la distanță sunt pradă perfectă pentru atacurile omului în mijloc.

IoT duce la problemele de extragere a datelor și confidențialitate

La suprafață, se pare că Internet of Things și extragerea datelor rezultate sunt complet incompatibile cu confidențialitatea.

Confidențialitatea gospodăriilor este complet compromisă prin analizarea traficului de rețea de pe dispozitive inteligente. Un termostat inteligent ar putea observa modificări ale temperaturii camerei pentru a măsura atunci când oamenii se bucură de un loc al activității dormitorului, de exemplu.

Nu există nimic care să oprească o companie de asigurări care să îți urmărească întreaga viață (fie cu propriile dispozitive inteligente, fie să plătească date de la altcineva), apoi folosind informațiile pentru a-ți refuza asigurarea de sănătate sau o cerere. Întrucât stocarea datelor devine mai mică și mai puțin costisitoare, companiile pot păstra date pentru totdeauna, presupunând că acestea vor fi utile în linie.

Critici ale IoT: Cât de sigur este Internetul Lucrurilor?

Este ușor să scrieți acest lucru ca fiind mai înspăimântătoare. Și să fim sinceri: ExpressVPN are un deget în plăcuta cu soluții de confidențialitate. Însă grupuri proeminente, cum ar fi Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) și-au exprimat îngrijorarea față de IoT erodând controlul pe care oamenii îl au asupra propriei vieți, afirmând:

„Nu există pur și simplu nicio modalitate de a prognoza modul în care aceste imense puteri - acumularea în mod disproporționat în mâinile corporațiilor care caută un avantaj financiar și guvernele care doresc tot mai mult control - vor fi utilizate. Șansele sunt date mari, iar internetul lucrurilor ne va face mai greu să ne controlăm propriile vieți, pe măsură ce devenim din ce în ce mai transparenti pentru corporațiile puternice și instituțiile guvernamentale care ne sunt tot mai opace. ”

Un VPN vă va ajuta să vă protejați confidențialitatea

Există multe beneficii de confidențialitate pentru un VPN, pe care acest blog l-a acoperit de mai multe ori. Și mai bine, un router ExpressVPN oferă protecție VPN oricărui dispozitiv compatibil Wi-Fi, chiar și celor care nu pot rula în mod normal software VPN, cum ar fi PlayStation, Xbox, TV și toate dispozitivele dvs. inteligente.

Aceasta este o lume nouă și curajoasă în care intrăm, unde totul poate fi stocat și folosit pentru a ne face rău. Asigurați-vă că știți la ce vă înscrieți. Și nu renunțați prea mult la beneficiul unei astfel de mici comodități.

Definiția Internet of Things: o explicație simplă
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.