Facebook vs. blocanți de anunțuri: Indiferent cine câștigă, pierzi

O imagine a Facebook care reduce blocajele de anunțuri

În cel mai recent capitol al războiului Facebook împotriva blocantelor publicitare, dezvoltatorii au raportat că regele rețelelor de socializare a injectat în mod activ linii suplimentare de cod pentru a ajuta la împiedicarea încercărilor blocanților de publicitate de a ascunde orice postări sponsorizate.

Acest joc de pisici și mouse (unde Facebook își actualizează codul și dezvoltatorii scormonesc pentru a detecta noile schimbări) se întâmplă de ani de zile, dar recentele manevre ale FB au lăsat multe blocaje de anunțuri, bine, blocate.

În conformitate cu normele FTC actuale, Facebook (precum și orice altă platformă de socializare) este obligat să eticheteze fiecare post sponsorizat. Din păcate, Facebook lucrează ore suplimentare pentru a bloca blocanții și, prin modificarea codului lor, gigantul social media poate ocoli orice software de detectare și poate servi reclame utilizatorilor - indiferent dacă doresc să le vadă sau nu.

Dilema divergentă

Potrivit BBC, Facebook a reușit să arunce dezvoltatorii care blochează anunțurile, introducând litere suplimentare în codul lor, adăugând cuvinte suplimentare în postări și chiar amestecând postări obișnuite și sponsorizate prin estomparea liniilor între ambele.

Problema nu constă neapărat în aceste schimbări; îi ține pasul. Deoarece Facebook este o platformă atât de masivă, este capabil să își schimbe codul la fiecare câteva zile, ceea ce pune blocajele publicitare într-un dezavantaj sever. În momentul în care au reușit să surprindă și să blocheze ultimele reclame, Facebook utilizează deja un cod diferit.

Pe partea de flip, Facebook oferă un anumit nivel de personalizare atunci când vine vorba de reclame personalizate. După cum spune centrul de ajutor, „Nu puteți opta să nu vedeți anunțuri în întregime, dar puteți influența tipurile de anunțuri pe care le vedeți, oferindu-ne feedback sau ascunzând anunțuri și agenți de publicitate pe care nu doriți să le vedeți.”

Cu alte cuvinte, anunțurile sunt o cerință atunci când vine vorba de Facebook, dar puteți controla ce tipuri de anunțuri sunteți difuzate.

Cum funcționează de obicei postările sponsorizate

Nu există nicio întrebare despre importanța anunțurilor pentru modelul de afaceri al Facebook. „Anunțurile fac parte din experiența Facebook; ei nu sunt o problemă ”, a spus odată vicepreședintele Facebook, Andrew Bosworth.

Dar asta nu înseamnă că utilizatorii nu ar trebui să aibă opțiunea de a le dezactiva. Nu există blocaje de reclame secrete care au devenit ceva obișnuit. Milioane de oameni folosesc astăzi o formă de blocant de anunțuri, dar peste 90% afirmă că nu blochează fiecare anunț.

Blocanții de anunțuri obișnuiți, precum uBlock Origin și Adblock Plus (despre care am scris amândoi înainte) oferă utilizatorilor opțiunea de a alege ce anunțuri să blocheze și care să le permită. Acest lucru oferă utilizatorilor mai multă putere pentru a-și personaliza browserele și le permite agenților de publicitate să obțină venituri fără a trebui să apeleze la ferestrele pop-up și la anunțuri automatizate.

De ce ar trebui să utilizați un blocant de anunțuri

Da, companiile câștigă bani din anunțuri, dar unele anunțuri conțin trackere, malware și alte suplimente dăunătoare care pot reduce viteza de încărcare a browserului și pot aduce atingere vieții private. Mai mult decât atât, hackerii pot injecta programe spyware în reclame care vă pot fura datele fără să știți vreodată.

Companiile mari precum Yahoo și YouTube au fost atât victime ale publicității false în trecut. Multe browsere web au început să implementeze propriul software de blocare a anunțurilor în mod implicit. De fapt, cel mai recent blocant al Google pentru Chrome, care filtrează și blochează automat anunțurile pe care le consideră „enervante”, a modificat o singură modificare modul în care companiile vizualizează anunțurile online.

Utilizarea unui blocant de anunțuri nu numai că vă ajută să vă protejați dispozitivul, dar poate îmbunătăți, de asemenea, viteza paginii, deoarece browser-ul dvs. nu va mai trebui să vă faceți griji încărcând toate acele date suplimentare.

Pe scurt, blocanții de anunțuri nu sunt doar instrumente de securitate bune, ci pot ajuta la filtrarea tuturor puilor din site-urile pe care le navigați. Dacă utilizați un blocant de anunțuri cu Facebook, poate doriți să fiți atenți la postările sponsorizate.

Facebook vs. blocanți de anunțuri: Indiferent cine câștigă, pierzi
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.