Furt din cer: Te-ar putea afecta furtul de date la telefonul mobil?

Furt din cer: Te-ar putea afecta furtul de date la telefonul mobil?

Acum, că smartphone-urile sunt peste tot, este ușor să uiți cât de remarcabile sunt. Când iei un moment să te gândești la tot ce poate face un smartphone – de la organizarea agendei tale la îngrijirea serviciilor bancare – este aproape dincolo de credință.

Dar toate funcționalitățile disponibile pe dispozitivele noastre mici, cu dimensiuni de buzunar, depind de date. Din păcate, aceste dispozitive wireless, conectate constant sunt, de asemenea, acolo unde siguranța datelor dvs. este cel mai riscant.

Întreabă doar ANS.

Cutiile de gunoi fac o treabă murdară

Potrivit The Wall Street Journal, ANS a derulat un proiect secret cu Departamentul de Justiție, folosind avioane Cessna pentru a intercepta date transmise de pe telefoanele mobile și dispozitivele wireless.

Avioanele, denumite afectuos „cutii de murdărie”, sunt echipate cu dispozitive concepute să imite turnurile de telefon mobil. Aceste turnuri false primesc toate datele primite într-un interval dat – și tocmai de aceea creează o problemă complexă de confidențialitate.

Cei mai mulți dintre noi suntem mulțumiți de ideea că infractorii și teroriștii ar trebui să renunțe la dreptul la confidențialitate. Interceptarea apelurilor lor permite colectarea și analizarea probelor cruciale, prevenirea infracțiunilor și sprijinirea procedurilor legale.

Însă, atunci când o „cutie de gunoi” zboară pe cer, nu colectează seturi de date țintite – apucă atât cât poate. Potrivit persoanelor fizice, datele nedorite sunt apoi aruncate.

Această abordare generală a colectării informațiilor este ilegală. Desigur, Departamentul de Justiție neagă că există.

Între timp, o sursă anonimă raportată de USA Today susține că programul este suficient de mare pentru a acoperi întreaga populație a Statelor Unite.

  Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice - Partea 1 (Autentificare cu doi factori)

Interceptarea a fost ușoară

Ar fi firesc să presupunem că telefoanele celulare sunt prin natură nesigure, deoarece datele sunt transmise în mod deschis prin aer. Dar, în timp ce telefoanele mobile transmit date fără fir, interceptarea acelui semnal wireless este dificil.

Prin proiectare, Bluetooth este un tip de semnal radio ușor de descoperit și relativ simplu de interceptat. Cu toate acestea, majoritatea dispozitivelor limitează accesul la date disponibil prin conexiunile Bluetooth, ceea ce face acest lucru un risc neglijabil pentru majoritatea dintre noi.

În schimb, este mult mai complex să interceptezi un semnal 4G, 3G sau GPRS. Cea mai eficientă tehnică este tocmai cea presupusă folosită de agențiile de informații – se preface că este un turn pentru telefonul mobil. De fapt, atunci când imitați un turn de telefon mobil, chiar și criptarea datelor nu vă va ajuta.

Aceasta necesită o investiție de timp și bani în cercetare și dezvoltare. Înseamnă construirea unui dispozitiv fizic suficient de inteligent pentru a păcăli telefoanele celulare pentru a crea conexiuni deschise.

Dar, odată ce un turn de imitație este în funcțiune, preluarea datelor de apel este fără efort. Adevărul terifiant este că infractorii au suficient pentru a câștiga din interceptarea datelor dvs. că dezvoltarea unui turn fals merită investiție.

Apărați-vă datele telefonului mobil

În timp ce conectarea la un turn fals de telefon mobil este un risc grav pentru datele dvs., nu este un risc cu care majoritatea dintre noi se vor confrunta zi de zi. Dar asta nu înseamnă că datele dvs. sunt stocate în siguranță pe dispozitiv.

  Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice - Partea a 2-a (Administratori de parole)

Cea mai mare amenințare dintre toate sunt datele pe care le trimitem prin internet. La urma urmei, atunci când accesați online o aplicație sau vizitați un site web, transmiteți informații printr-un lanț de servere diferite – nu toate securizate și verificate. Lăsați o urmă oriunde mergeți și orice date pe care le partajați sunt potențial expuse.

În sfârșit, nu uitați că marea majoritate a încălcării datelor despre telefonul mobil nu provine deloc din transmisie. Este momentul în care întregul telefon este transmis unui infractor.

Pentru a vă proteja împotriva furtului fizic, asigurați-vă că profitați de orice măsuri de securitate la bord, inclusiv parole, criptare și funcții de ștergere de la distanță. Dacă vindeți dispozitivul, restaurați-l la valoarea implicită din fabrică pentru a vă elimina complet datele.

Și orice faceți cu dispozitivul dvs. – indiferent dacă trimiteți e-mailuri, faceți apeluri sau navigați pe web – fiți întotdeauna conștienți de conexiunile wireless pe care le deschideți și de datele pe care le-ați putea trimite.

Furt din cer: Te-ar putea afecta furtul de date la telefonul mobil?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.