Ghid de siguranță pe Internet: 5 moduri de a-ți ajuta copilul să rămână în siguranță online

Cum să vă păstrați copiii în siguranță online.

Este posibil să nu o vedeți în știrile de seară, dar lumea tehnologiei educației este în plină expansiune. De fapt, experții spun că investițiile în industria EdTech sunt în măsură să depășească 250 de miliarde de dolari la nivel global în următorii trei ani.

Creșterea se poate datora în mare parte inițiativei ConnectED, care lucrează pentru a aduce WiFi de mare viteză în fiecare clasă din S.U.A..

ConnectED revoluționează lent modul în care școlile folosesc internetul și, ca atare, deschide ușa pentru mai multe companii să dezvolte tehnologie și software pentru a ajuta la completarea curriculumului educațional al copilului dvs..

Deoarece mai mulți profesori apelează la diverse instrumente educaționale online pentru a îmbunătăți metodele tradiționale de predare, este important ca copilul dvs. să știe să stea în siguranță online atât acasă, cât și în clasă..

Iată cinci moduri de a vă ajuta.

1. Discutați cu copiii dvs. despre amprenta lor digitală

Când vine vorba de web, tot ce merge online rămâne online, așa că este important să fiți atenți nu numai la confidențialitatea dvs., ci și la copilul dvs. Gândește-te la internet ca la o pădure vastă în care tot ceea ce faci lasă o urmă.

Asigurați-vă că copilul dvs. știe ce este bine să partajați online și ce nu. Când aveți îndoieli, este mai bine să păstrați lucrurile private. La urma urmei, cu cât există mai multe informații despre o persoană online, cu atât există mai multe oportunități de exploatare.

Conștientizarea online este deosebit de prudentă în epoca social media, unde site-urile precum Facebook au devenit atât de eficiente în direcționarea către utilizatori, încât acum sunt capabili să identifice adolescenții care se simt nesiguri sau anxioși..

Nu numai asta, dar din ce în ce mai multe universități verifică conturile de socializare ale viitorilor studenți înainte de a decide pe cine să accepte. În timp ce aceasta nu poate fi o problemă imediată, aceasta poate prezenta o problemă atunci când este timpul pentru copilul dvs. să se aplice la diverse școli.

2. Ajută-ți copiii să constate diferența dintre site-urile sigure și cele dăunătoare

În timp ce majoritatea browserelor de astăzi pot avertiza un utilizator atunci când vizitează un site potențial periculos, există întotdeauna câteva cazuri care pot aluneca prin fisuri. Ajută-ți copilul să fie atent la site-uri sigure și să le recunoască pe cele dăunătoare.

O modalitate ușoară de a verifica dacă un site este sigur sau nu este de a verifica adresa URL din bara de căutare de sus. Dacă adresa URL are „https” în ea, site-ul este securizat. HTTPS înseamnă Hypertext Transfer Protocol Security, unde „s” este sigur. Dacă un site folosește https, atunci este posibil să fie legitim.

3. Configurați un VPN pentru copiii dvs.

Puteți adăuga, de asemenea, un nivel suplimentar de securitate pentru copiii dvs., utilizând ceea ce este cunoscut ca VPN. Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, VPN-urile sunt modalități sigure și legale de a ajuta la anonimizarea rețelei online a unei persoane și de a cripta conexiunea la internet.

Prin conectarea la o locație a serverului VPN, un utilizator își poate anonimiza conexiunea în timp ce navighează simultan mai în siguranță. Poate suna complicat, dar în practică, VPN-urile sunt incredibil de ușor de utilizat.

Majoritatea serviciilor VPN oferă planuri lunare de plată și pot acoperi majoritatea dispozitivelor, inclusiv laptopuri, computere desktop, smartphone-uri și chiar unele routere.

4. Învață-ți copiii să folosească parole mai puternice

Una dintre cele mai bune metode de a-ți ajuta copilul să rămână în siguranță online este să îi înveți să folosească parole mai bune. Deși poate fi mai ușor să vă amintiți parolele simple, cum ar fi un animal de companie sau o adresă stradală, s-a descoperit că acestea sunt mult mai puțin sigure. De fapt, un studiu Google a descoperit că cea mai comună obișnuință de parolă este de a folosi numele unei animale de companie ca parolă. Este important să nu folosiți parole pe care un atacator le poate ghici cu foarte puține cercetări.

Parolele care au cel puțin opt caractere și includ o varietate de litere și numere sunt mult mai sigure decât folosirea numelui unui animal de companie. Deși poate fi greu pentru un copil să își amintească una dintre aceste parole (cu atât mai puțin o mână), există instrumente pe care le puteți folosi pentru a le aminti pentru ele, cum ar fi generatorul nostru de date aleatorii.

Aplicațiile gratuite precum LastPass sunt o resursă excelentă. Prin crearea a ceea ce se numește cheie principală, LastPass păstrează securitatea diferitelor parole ale copilului tău sub cheie și cheie. În loc să fie nevoiți să-și amintească o mână de parole, copilul tău trebuie doar să-și amintească una.

5. Asigurați-vă că software-ul copilului dvs. este actualizat

Cel mai simplu mod de a hackeri să deturneze un computer este prin exploatarea vulnerabilităților din software-ul rețelei, un loc de muncă mult mai ușor atunci când software-ul este învechit. Atacul de ransomware WannaCry de anul trecut, care a vizat aproximativ 300.000 de computere din întreaga lume, a reușit să lovească doar rețele care foloseau programe învechite.

Puneți deoparte ceva timp pentru a verifica atât programele software atât dvs. cât și copilului dvs., în special pachetul antivirus și asigurați-vă că diverse browsere și rețele sunt la zi. La urma urmei, cele mai multe actualizări și patch-uri sunt acolo pentru a ajuta la remedierea problemelor de securitate cunoscute, așa că asigurați-vă că profitați de ele.

Dacă doriți să vă ajutați copilul să rămână în siguranță online, merită să vă alocați timp pentru câteva minute trecând peste aceste sfaturi.

Ghid de siguranță pe Internet: 5 moduri de a-ți ajuta copilul să rămână în siguranță online
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.