Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice – Partea a 2-a (Administratori de parole)

Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice - Partea a 2-a (Administratori de parole)

Aceasta este partea a 2-a a seriei noastre de parole mai puternice. Pentru celelalte părți, faceți clic mai jos:

Partea 1 (Autentificare cu doi factori)
Partea 3 (Diceware)

În partea 1 a Ghidului nostru pentru parole mai puternice, am explicat Autentificarea cu doi factori și cum poate crește semnificativ securitatea conturilor dvs..

Cu toate acestea, autentificarea cu doi factori nu este oferită de toți furnizorii de servicii și necesită totuși să vă amintiți mai multe parole. Diceware este util să vă amintiți câteva parole lungi, dar dacă aveți o mulțime de conturi, poate fi dificil să vă amintiți toate datele de autentificare diferite. Aici vine un manager de parolă la îndemână.

Un manager de parole este un program sau serviciu care creează și stochează parolele lungi, aleatorii și unice. Nu trebuie să vă amintiți niciuna dintre aceste parole. În schimb, utilizați o singură parolă principală pentru a vă autentifica în managerul de parole, care va adăuga automat câmpurile de conectare la cont pentru dvs..

De ce contează parolele puternice

În general, parolele trebuie să fie lungi și aleatorii, altfel pot fi ghicite cu ușurință. Dar, de asemenea, ele trebuie să fie unice, sau altfel, o singură bază de date cu parole scurse poate compromite o gamă largă de conturi. (Pentru a crea o parolă cu adevărat sigură, luați în considerare utilizarea generatorului de parole aleatorii ExpressVPN.)

Multe persoane folosesc „sisteme secrete” pentru a genera rapid parolele unice, probabil prin combinarea unui șir generic de caractere cu numele sau adresa URL a serviciului pe care îl folosesc (cum ar fi „g1 m2 a3 i4 l5” pentru contul Gmail). În timp ce acest lucru poate ajuta împotriva unui hack automat sau cu forță brută, nu va opri un atac vizat.

Dacă utilizați această metodă și unul dintre conturile dvs. este compromis, este foarte ușor pentru un atacator să lucreze sistemul și să îl aplice pe toate celelalte conturi.

De asemenea, este ușor să uitați că parolele sunt vizibile pentru administratorii site-urilor web. Dacă sunteți păcălit să vă înscrieți la un serviciu condus de un atacator, este posibil să vă descopere sistemul și să vă compromită întreaga viață digitală.

Un manager de parole este o soluție ușoară la această problemă și, de multe ori, este foarte superior pentru a-ți aminti o gamă largă de parole separate.

Să aruncăm o privire asupra unor manageri de parole populare și a celor mai bune locuri pentru a le utiliza.

LastPass: Cel mai bun manager de parole pentru browserul dvs.

LastPass criptează parolele pe dispozitivul dvs. și le sincronizează în cloud, făcându-le ușor accesibile pe toate dispozitivele dvs..

LastPass nu este open-source, dar este auditat regulat. O serie de incidente mici au evidențiat riscul asociat cu stocarea parolelor în cloud, deși software-ul LastPass s-a dovedit până acum rezistent la atacuri, iar sistemul este extrem de convenabil pentru utilizatorii finali..

Puteți instala LastPass ca extensie de browser pentru Chrome, Firefox și Opera. Aplicațiile LastPass sunt, de asemenea, disponibile pentru toate sistemele de operare majore, inclusiv Windows Phone și Firefox Mobile.

LastPass are și un instrument care vă permite accesul offline la parolele dvs. Instrumentul, LastPass Portable, vă permite să luați întregul browser cu dvs. pe un stick USB, inclusiv toate marcajele și extensiile dvs., și le protejează cu parola principală. Acest lucru este excelent dacă trebuie să accesați parolele din mers, dar pierderea stick-ului USB ar putea pune toate parolele în pericol – dacă parola principală poate fi ușor ghicită.

Pentru a vă înscrie la LastPass, introduceți adresa de e-mail și alegeți o parolă principală. Dacă uitați această parolă principală, veți pierde toate celelalte parole, așa că aveți grijă!

Descărcați extensia browserului la alegere (puteți găsi opțiunile și linkurile dvs. aici) și conectați-vă.

LastPass va apărea în bara de stare a browserului. Făcând clic pe pictogramă puteți modifica setările, puteți prelua parole sau crea parole sigure. Există, de asemenea, un formular de completare automată, care este deosebit de convenabil.

LastPass este un software freemium, așa că dacă doriți să îl utilizați pe mai multe dispozitive sau să folosiți folderele partajate, va trebui să vă abonați la planul premium al LastPass, care costă 24 USD pe an.

autentificare pasageriLastPass – O alegere bună pentru browserul dvs..

KeePassX: Cel mai bun manager de parole pentru cele mai multe desktop-uri

KeePassX este un manager de parole open-source și este instrumentul de încredere al dezvoltatorilor Tails. Acest sistem de operare, conștient de confidențialitate, este folosit de Edward Snowden și Laura Poitras. Dacă folosești în mod regulat Tails sau nu ai încredere în tine, acesta este administratorul de parole pentru tine.

KeePassX a început ca versiunea Linux a KeePass, dar de atunci a evoluat într-o soluție pentru utilizatorii Windows și Mac. KeePass este încă în preajmă și s-a extins și pe piața sa inițială de platformă unică. Ambele variații sunt recomandate. Există multe versiuni neoficiale KeePass, inclusiv aplicații pentru iOS și Android. Evaluarea securității fiecărei versiuni neoficiale este adesea dificilă și consumată de timp, chiar și pentru utilizatori cu experiență, așa că v-am recomandat să vă lipiți la software-ul auditat și bine testat.

Open-source nu înseamnă că software-ul este în totalitate sigur, și multe vulnerabilități mici au fost raportate atât cu KeePass, cât și cu KeePassX. Acestea fiind spuse, ambele instrumente sunt un software excelent, mai ales că funcționează fără a fi nevoie să vă abonați la un serviciu.

KeePassX stochează parolele într-o bază de date, pe care o criptează cu parola. Această bază de date este un singur fișier pe care îl puteți salva pe un stick USB, faceți o copie de rezervă în cloud sau puteți trimite unui coleg de încredere.

Partajarea parolelor KeePassX selectiv (mai degrabă decât partajarea tuturor simultan) este posibilă folosind baze de date separate, dar acesta nu este cel mai ușor proces. După ce decideți parolele pe care doriți să le partajați, trebuie să le copiați într-o bază de date KeePassX separată, apoi să partajați acest fișier de bază de date cu GitHub, Dropbox sau un serviciu similar. Deși de fiecare dată când baza de date cu parolă este actualizată pe KeePassX, va trebui să redirecționați baza de date. Păstrarea fișierelor de parolă selectate în sincronizare și fără conflict poate fi dificilă și devine rapid imposibilă pentru mai mulți utilizatori.

Dacă partajați parole selectate cu mai mulți utilizatori, poate doriți să luați în considerare opțiuni mai ușoare. Între propriile dispozitive separate, cu toate acestea, este un proces suficient de simplu cu KeePassX.

generator de gardăKeePassX vine cu un generator de parole puternic încorporat.

1Password: Cel mai bun manager pentru iOS, OS X și Android

Dacă îți trăiești viața în principal pe mobil, 1Password este probabil alegerea nr. Integrarea cu Android și în special cu iOS (inclusiv Apple Watch) este de primă clasă și vă veți putea conecta cu ușurință la toate aplicațiile preferate (atâta timp cât acestea acceptă 1Password), fără a fi necesar să vă amintiți nimic.

Plug-in-urile sunt disponibile pentru browserele Chrome, Firefox, Opera și Safari, pe care le puteți utiliza pe diferite platforme.

O probă gratuită de 30 de zile este disponibilă, dar va trebui în cele din urmă să achiziționați un abonament anual sau o licență per platformă. Abonamentele anuale, care permit accesul la 1Password pe toate dispozitivele acceptate, încep de la 36 USD pentru o persoană sau 60 USD pentru o „familie” de până la cinci utilizatori. Pachete de echipă și de afaceri sunt de asemenea disponibile.

Din păcate, 1Password nu mai oferă îndrumări clare cu privire la taxele de licență pe site-ul său web. În ultimul raport, o licență pentru Windows sau Mac avea un preț de 50 USD, iar o licență combinată, pentru utilizarea cu ambele sisteme de operare, a costat 70 USD.

Aceasta înseamnă că, dacă întreaga familie folosea produse Apple, le puteți acoperi pe toate pentru 50 USD. Dar, dacă un membru al familiei ar avea o mașină Windows, ai avea nevoie și de o licență pentru Windows, ceea ce înseamnă că va trebui să desfaci licența combinată.

Licențele nu expiră niciodată, dar sunt valabile doar pentru versiunea curentă a software-ului. Deși în trecut 1Password a permis utilizatorilor săi să facă upgrade gratuit, nu există nicio garanție că vor continua să permită acest lucru în viitor.

În timp ce nu veți fi obligat să faceți upgrade la ieșirea unei noi versiuni, o nouă versiune a sistemului dvs. de operare ar putea face cu ușurință versiunea dvs. 1Password inutilizabilă.

O parolă puternică vă face mai sigur

Încercați alegerile noastre de top pentru a afla care este cea mai potrivită pentru dvs. Apoi începeți să migrați serviciile cât mai curând posibil! O parolă bună poate merge mult până la păstrarea securității informațiilor online.

Aceasta poate fi o oportunitate excelentă pentru a schimba toate parolele actuale!

Imagine prezentată: djvstock / Dollar Photo Club

Ghid ExpressVPN pentru parole mai puternice - Partea a 2-a (Administratori de parole)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.