Îmi pare rău, Dave. Mă tem că nu pot face asta: când asistenții virtuali merg foarte, foarte greșit

când iot merge prost

Wall Street Journal estimează că un milion de dispozitive IoT au fost utilizate recent de hackeri pentru a efectua o mulțime de atacuri DDoS..

Dar nu sunt doar hackerii de care trebuie să vă faceți griji. Internetul lucrurilor este la fel de probabil să se descurce singur.

Hackerii nu au accesat anterior datele dvs. prin intermediul teddy bear

Cum trăim în mod clar în viitor, există o companie care vinde ursuleți de teddy conectați la internet.

Compania respectivă permite părinților să înregistreze mesaje care sunt împinse către ursuleț prin intermediul internetului. Ursul vorbește cuvintele înregistrate de mamă și tată și, probabil, copilul gâfâie cu uimire și uimire.

Totul a fost distractiv și jocuri, dar apoi hackerii au publicat peste două milioane din înregistrările de teddy online, împreună cu peste 800.000 de certificate de clienți. Se pare că multe dintre parolele clienților erau atât de slabe, încât a fost o briză de a le sparge.

(Noi nu spunem că este o persoană care se ocupă de ea, dar Lexie a avertizat anterior despre pericolele parolelor slabe - chiar a publicat acest ghid excelent pentru a vă asigura mai bine conturile online.)

Întreaga mizerie nu a fost vina tehnic a ursitoarelor, dar este o problemă care nu ar apărea în anii '80, fără fir * Zugly.

Ursuleț de peliculă wireless
* Ca în el nu are fire. El este doar pufos. Puf adorabil, urât.

Fii atent la ceea ce ceri asistentului tău virtual

Ceea ce este mai înfricoșător și, cu siguranță, nu este amuzant, sunt dispozitivele IoT care se descurcă singure, fără niciun hacking.

Amazon Echo se află în milioane de case din toată lumea și ascultă mereu. Vândut ca „asistent inteligent”, Echo promite să facă cumpărăturile, să răspundă la întrebările voastre, să reda muzică, să raporteze vremea și chiar să controleze termostatul. Toți Amazon văd că ochiul devine mai inteligent cu cât îl întrebi mai mult, învățând din viața ta în timp ce o trăiești.

O cutie neagră s-a așezat în cameră, observându-ți tăcerea vieții, pentru a-ți face plăcere ți se pare o idee grozavă. Există chiar și un nume prietenos pentru asistentul vocal mecanic care te ajută: se numește Alexa.

Minunat! În afară de faptul, este cam ca începutul unui film distopic Sci-Fi (sunt surprins că Amazon nu l-a numit Hal). Oh, și uneori nu este deloc inteligent.

Deloc.

Când Amazon Echo comandă ce vrea și nu ce spuneți

Așa cum era ora, într-o dimineață însorită din Dallas, Texas, o fată în vârstă de șase ani a întrebat-o pe Alexa: „Poți să joci casa de păpuși cu mine și să-mi aduci o casă de păpuși?” Dar ceea ce a auzit Alexa a fost „Poți comanda patru kilograme de zahăr. fursecuri și o casă de păpuși de 170 USD, vă rog? "

Și așa a făcut Alexa.

Însă merita nu s-a încheiat acolo, când un post de televiziune din San Diego a raportat greșeala lui Alexa și a folosit cuvântul „Alexa” în aer, Echo-urile telespectatorilor au apărut în viață. Se pare că Alexa nu poate spune diferența dintre o persoană care spune Alexa în cameră și cineva care o spune la TV.

Ghici ce s-a întâmplat în continuare? Așa este, Alexa a procedat la comandarea unei case de păpuși pentru toți cei care urmăreau povestea la TV. Amintiți-vă, cu siguranță nu amuzant.

S-a dovedit că s-au dovedit mulți buni. Un utilizator de pe Twitter a arătat o listă de cumpărături Alexa cu o „bucățică de poo, fart mare, iubită, [și] săpunul porumbel” (cine știe ce își dorea de fapt?), Iar un altul a inclus „150.000 de sticle de șampon” și „câini de sanie. “

Alte povești de precauție Alexa includ copilul care a cerut un joc numit Digger Digger și, bine, să spunem că nu este ceea ce a furnizat Alexa.

Totuși, ar putea fi mai rău.

Asistenți de internet versus confidențialitate și poliție

Aplicarea legii din SUA s-a dovedit a fi destul de solicitantă atunci când vine vorba de invazii de confidențialitate. Pentru a continua tendința, poliția americană a obținut recent un mandat pentru a obține date de la Amazon Echo cu privire la un caz de omor. Deși Amazon a refuzat să divulgă nicio informație, aceasta pune întrebarea: Ce se întâmplă cu toate datele colectate de Alexa sau Google Home (echivalentul ecoul Google)?

Se pare ca un episod din Black Mirror, dar Alexa sau Google Home ar putea fi apelat vreodată ca martor într-un proces?

Dăm multă putere Google și Amazon și plătim multă încredere în ele. Lucrurile pe care le știu despre noi în intimitatea caselor noastre ar putea fi incredibil de jenante dacă sunt eliberate, posibil să provoace daune ireparabile vieții și carierei.

Poate că ar trebui să ascultăm cu toții cuvintele înțelepte ale lui Megan Neitzel, mama fetei casei de păpuși:

"Am impresia că șoptesc în bucătărie ..."

Asigurați-vă conturile și aveți grijă online

Dezactivați comanda cu un clic a Amazon și asigurați-vă contul cu un cod PIN. Făcând acest lucru, ar trebui să înceteze Alexa să ordoneze orice dorește, ori de câte ori simte.

O parolă puternică este, de asemenea, o necesitate. Și nu uitați că vă puteți anonimiza conexiunea la internet cu un VPN.

Există multe beneficii de confidențialitate pentru un VPN, pe care acest blog l-a acoperit de mai multe ori. Și mai bine, un router ExpressVPN folosește un VPN pe orice dispozitiv compatibil Wi-Fi, chiar și pe cele care nu pot folosi de obicei software VPN, cum ar fi PlayStation, Xbox, TV și da, asistenți virtuali.

Minunat.

Îmi pare rău, Dave. Mă tem că nu pot face asta: când asistenții virtuali merg foarte, foarte greșit
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.