Jocurile NES infectate pentru Android vă fură datele, trimiteți-vă text prietenilor, cereți bani

Jocurile NES infectate pentru Android vă fură datele, trimiteți-vă text prietenilor, cereți bani

O viteză nostalgică rulată prin Super Mario Bros. pe telefonul tău Android ar putea să te coste mai mult decât câteva vieți în plus, potrivit unui raport recent al Palo Alto Networks.

Gunpoder este o familie urâtă de malware care se strecoară nedetectată de multe programe antivirus sub pretextul adware-ului. Este ambalat pe aplicații clasice de joc NES cu Airpush, o bibliotecă publicitară cu multe reclame legitime. Airpush spune că Palo Alto Networks platforma sa a fost abuzată de Gunpoder și că nu este responsabilă pentru virus.

Cum funcționează Gunpoder

Victimele descarcă jocuri NES imulate infectate precum Super Mario Bros sub formă de fișiere .apk în afara magazinului Google Play. Aceste jocuri nu sunt sancționate de Nintendo, ci folosesc un cadru de emulator open-source numit Nesoid. După instalare, anunțurile dăunătoare încep să strângă informații de pe telefon.

Gunpoder vă fură marcajele, istoricul browserului și listele de contacte. Apoi vă poate trimite contactele dvs. cu un link pentru a descărca aplicația, cu mesajul „un joc distractiv, ^ _ ^”. Programul malware împinge și reclame frauduloase deghizate în pagini Facebook, care vă solicită să completați sondaje și să instalați mai multe aplicații pentru a primi un cadou.

Pentru a înrăutăți lucrurile, aplicația vă solicită, de asemenea, să plătiți o licență pe viață la lansare, folosind PayPal sau Skrill. Făcând clic pe butonul „cheats”, care este de obicei gratuit, deschide, de asemenea, dialogul de plată. Acordat, ar trebui să fii destul de plăcut să plătești cei 49 de cenți, deoarece mesajul malware este prost scris („o dată plătește, deținând pe tot parcursul vieții un joc arcade incredibil. Bine! Cu siguranță!”).

Cum să evitați Gunpoder

Palo Alto Networks spune că tendința reambalării software-ului open-source ca aplicații dăunătoare este una în creștere. Cel mai simplu mod de a evita astfel de atacuri este să vă abțineți de la magazinele de aplicații care nu sunt Google Play. Dar, dacă insistați să utilizați magazine de aplicații externe, asigurați-vă că verificați cu atenție permisiunile aplicației, citiți recenziile și faceți cercetări asupra dezvoltatorului și editorului înainte de instalare.

Ce trebuie să faceți dacă credeți că puteți fi infectat cu Gunpoder

Dacă ați luptat recent pe Bowser pe Samsung și credeți că puteți fi infectat, reporniți telefonul în modul Safe și dezinstalați aplicația. În unele cazuri, poate fi necesar să dezactivați starea de administrator a aplicației.

Gunpoder a fost identificat până în prezent în treisprezece țări: SUA, Spania, Italia, Franța, Rusia, Thailanda, India, Indonezia, Mexic, Brazilia, Arabia Saudită, Irak și Africa de Sud. În special, China lipsește din această listă, iar virusul nu va trimite un SMS utilizatorilor aflați în China.

Cum să joci jocuri Nintendo fără să te infectezi

Nintendo s-a adaptat lent la tendința de jocuri pentru smartphone-uri, dar pentru cei care doresc să joace unele jocuri clasice NES, o mulțime de emulatoare gratuite și sigure sunt disponibile pe Google Play. Rețineți însă că fișierele ROM care conțin jocurile individuale nu sunt adesea incluse, iar descărcarea lor fără a plăti este asemănătoare pirateriei..

Imagine prezentată: Evan-Amos / The Vanamo Online Game Museum (imaginea a fost modificată)

Jocurile NES infectate pentru Android vă fură datele, trimiteți-vă text prietenilor, cereți bani
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.