Kaspersky vede oportunitatea în Internetul amenințărilor

kaspersky internet de lucruri internet de amenințări

Președintele și CEO-ul Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, a fost săptămâna trecută la Boston pentru a sărbători a zecea aniversare a companiei sale în SUA.

În timp ce a fost acolo, el a vorbit cu The Boston Globe despre modul în care vede pământul liberului ca o oportunitate uriașă pentru afacerea pe care a co-fondat-o cu fosta soție Natalia Kasperskaya în 1997.

Fostul student în criptografie vede valoarea afacerii în mișcarea rapidă către Internetul Lucrurilor, deoarece tot mai multe dispozitive adaugă conectivitate la seturile lor de funcții.

În timp ce proliferarea televizoarelor în rețea, a frigiderelor și a telefoanelor inteligente oferă noi vânzări producătorilor și caracteristici noi interesante, probabil, pentru consumatori, acestea deschid, de asemenea, o lume cu totul nouă de potențiale ruine cibernetice și invazie de confidențialitate pentru ca oricine nefericit să fie prins de un prost protejat. produs.

În timpul interviului cu The Globe, Kaspersky a făcut ecouri despre gândurile pe care le vedem deseori exprimate în jurul comunității de securitate IT - că există o conștientizare din ce în ce mai mare cu privire la problemele de securitate, dar indivizii, corporațiile și țările se sperie, neputând înțelege cum să abordeze preocupările lor..

El a spus că principalele probleme au fost că țările nu au dezvoltat strategii eficiente pentru a face față amenințărilor cu care s-au confruntat și, acolo unde a fost disponibilă informații, au fost reticenți cu privire la împărtășirea cu vecinii lor.

În lumea afacerilor, Kaspersky a indicat legislația ca un potențial obstacol în calea sa. Deși există motive foarte bune pentru care industrii precum asistența medicală au o legislație strictă privind confidențialitatea în vigoare, același lucru este o provocare în ceea ce privește actualizarea securității sistemelor..

Cealaltă preocupare din lumea corporativă, potrivit Kaspersky, este lipsa profesioniștilor în securitatea informațiilor care sunt angajați de majoritatea companiilor.

O astfel de observație este cu greu știri. Industria evidențiază de mai mulți ani necesitatea mai multor personal de securitate, dar remedierea situației nu va fi ușoară. Chiar și cea mai mare dintre corporații se luptă să recruteze, să formeze și să păstreze solicitanții standardului cerut din cauza lipsei globale de talent disponibil - situație care pare să se agraveze, mai degrabă decât să se îmbunătățească în fiecare an.

Deci care este răspunsul?

Concluzia faptului că oprirea criminalilor cibernetici a fost imposibilă, viziunea destul de simplistă a lui Kaspersky, având în vedere provocările de recrutare, este ca firmele să „facă hackul mai scump decât posibilele pagube”.

Pentru a realiza acest lucru, el a spus că securitatea ar trebui sporită pentru ca atacurile să fie mai greu de executat, care consumă mai mult timp și, în cele din urmă, mai scumpe pentru alcătuirea autorilor..

În timp ce cele mai mari firme pot atrage cele mai bune talente și întreprinderile de dimensiuni medii au probabil opțiunea de a păstra firma malware care găsește grupuri de ecuații ruse, soluția pentru firme și persoane mai mici este mai greu de observat.

Zilele de a putea să-și asume în siguranță că malware-ul, atacurile de phishing și atacurile țintite au fost ceva de care doar băieții mari trebuiau să-și facă griji sunt de mult dispăruti.

Chiar și cele mai mici firme sunt încălcate, iar costurile pot fi catastrofale, venind sub formă de ore pierdute, costuri de curățare, remediere și, în unele jurisdicții, sancțiuni legislative pentru pierderea datelor.

Așa-numitul Internet al amenințărilor lui Kaspersky nu va schimba lucrurile în bine. Dimpotrivă, adăugarea mai multor dispozitive conectate la internet la locul de muncă nu va face decât să crească provocările și riscurile cu care se confruntă zilnic, în special în acele organizații care se luptă deja cu politicile BYOD pentru propriul dispozitiv (BYOD) și problemele ulterioare cauzate de adoptarea angajaților de „IT IT”.

Utilizatorii de acasă nu se vor ridica mult mai bine - luând în considerare modul în care am văzut deja un bot de spam frigorific și televizoare cu audiență, toate auditive - cât timp credeți că va fi înainte ca trackerul dvs. de fitness să vă dicteze costurile poliței de asigurare și că ceas nou strălucitor împărtășește mai puțin cu tine decât cu compania care l-a proiectat?

Cu siguranță, există o oportunitate în Internetul amenințărilor, dar întrebarea este… cine este cu adevărat care să beneficieze?

Imagine prezentată: viperagp / Dollar Photo Club

Kaspersky vede oportunitatea în Internetul amenințărilor
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.