Noile funcții de securitate ale Android 5.0 Lollipop

Noile funcții de securitate ale Android 5.0 Lollipop

Android Lollipop este cea de-a cincea versiune a sistemului de operare pentru tablete și smartphone-uri și ar putea foarte bine să-și găsească drumul pe dispozitive mult mai multe decât oricare dintre predecesorii săi. Având în vedere tendința actuală de proliferare a dispozitivelor inteligente prin televizoare, ceasuri și chiar sisteme de divertisment în mașină care nu doresc să se reducă în curând, este mai bine să fie sigur. Dacă ați actualizat recent versiunea Lollipop 5.0, poate doriți să faceți clic aici pentru câteva sfaturi utile pentru a rula mai ușor ExpressVPN.

Deci, ce este nou și ce este bine în acadea?

Din perspectiva unui utilizator obișnuit, cea mai importantă știre care să însoțească lansarea Android 5.0 este faptul că Adrian Ludwig, șeful echipei de securitate a software-ului Android pentru Google, consideră că securitatea pe dispozitiv ar trebui să fie prezentă, dar să nu fie auzită , spunând recent jurnaliștilor că „nu cred că este realist ca persoana obișnuită să aibă grijă de securitate.” (Credem că greșește și că toată lumea trebuie să aibă un grad de conștientizare în materie de securitate pentru a se proteja mai bine de încălcările securității lor și confidențialitate).

Cu Android deținând o cotă de piață de 80% pe piața smartphone-urilor, aceasta nu se adresează numai segmentului tehnologic experimentat și astfel Google, într-un omagiu adus Apple, a părăsit calea activării implicit a funcțiilor cheie de securitate, părăsind astfel utilizatorul obișnuit să utilizeze dispozitivul fără a-și face griji dacă sunt în siguranță sau nu.

Ludwig a explicat abordarea Google, spunând „Când vine vorba de securitate, nu proiectăm un singur dispozitiv sau milioane de dispozitive similare. Construim un serviciu care îi ajută pe utilizatori să fie în siguranță, în ciuda numeroaselor modalități prin care Android poate intra în joc. ”

În ceea ce privește amenințările cu care se confruntă utilizatorii Android, există multe, dar cea mai mare vine sub forma furtului și pierderii dispozitivului.

Potrivit Consumator Reports, peste 3 milioane de americani și-au furat telefoanele inteligente anul trecut, o creștere de aproape 100% față de 2012. Compania de securitate mobilă Lookout pictează o imagine similară, spunând că zece la sută din totalul smartphone-urilor din SUA au fost furate.

Având în vedere acest lucru, Google a creat câteva moduri diferite de a proteja dispozitivele și datele stocate în ele. Acest lucru se realizează prin intermediul ecranului de blocare care poate fi ocolit doar prin recunoașterea facială, numărul PIN sau codul de acces, precum și criptarea dispozitivului și posibilitatea de a șterge de la distanță un dispozitiv pierdut sau furat.

Mai interesantă este opțiunea Protecție de resetare din fabrică, care este numele oficial pentru ceea ce știm drept „comutator de ucidere”. Când este activată cu parola Google a proprietarului, va șterge toate datele din telefon și le va lăsa total nefuncționale..

Autoritățile pot saluta comutatorul de ucidere, mai ales având în vedere că legislația din California prevede că trebuie să fie prezentă pe dispozitivele vândute începând cu 1 iulie 2015, dar activarea implicită a criptării (nu uitați codul PIN al dispozitivului dvs., dacă forțele de ordine solicită pentru aceasta) a atras deja o mulțumire colectivă de la serviciile de securitate pe care le știm cu toții, iubim și încredem să nu folosească niciun instrument la dispoziția lor pentru a ne spiona.

Totuși, sunt prezente și alte noi funcții de securitate, iar cea mai interesantă este de departe implementarea conturilor de oaspeți. Este util în special pe dispozitivele care sunt folosite de mai mult de o persoană, modul de invitat poate permite celorlalți membri ai familiei să se bucure de utilizarea dispozitivului dvs., însă fără să vă faceți griji de a descoperi mai târziu că setările dvs. au fost modificate accidental sau o factură mare a fost suportată de un fiul sau fiica care s-au dus cu cumpărături în aplicație în jocul lor preferat.

Android Smart Lock este, de asemenea, un supliment nou util, care integrează dispozitivele Lollipop cu sisteme încorporate Android Autowatches și smartwatches. Un utilizator își poate configura dispozitivul cu Smart Lock, astfel încât acesta va fi funcțional numai atunci când se află în raza de acțiune a sistemului Bluetooth Auto sau a sistemului smartwatch. Acest lucru sună ca un alt mod minunat de a descuraja hoții, deși nu pot să nu mă întreb dacă ar putea duce la un salt în furturile de smartwatch.

Proprietarii de companii care caută un mijloc mai sigur de gestionare a politicii „Bring Your Own Device” (BYOD) nu au fost uitați nici de Lollipop. Prin utilizarea containerizării, Android Work va prezenta utilizatorului o experiență perfectă, permițând în același timp personalului IT să aplice diferite politici de securitate pentru lucru și date personale și aplicații.

De asemenea, implementarea aplicațiilor va permite administratorilor IT să specifice ce aplicații Google Play vor fi disponibile pentru instalare prin profilul de lucru al utilizatorilor, iar distribuția poate fi controlată cu ușurință prin asocierea aplicațiilor cu anumite persoane sau grupuri. Posibilitatea de a defini politicile va fi aplicată atât pentru aplicații, cât și pentru fiecare utilizator.

În general, pare clar că Google continuă să progreseze în direcția corectă cu securitatea Android, iar decizia de a activa anumite funcții în mod implicit este cea corectă, având în vedere cum o bază de consumatori mai conștientă de securitate rămâne puțin mai mult decât ideală.

Faptul că cel mai mare risc cu care se poate confrunta un utilizator Android este acela de a-și pierde dispozitivul sau de a-l fi furat arată că, în mod cert, oamenii rămân cea mai slabă legătură din lanțul de securitate și că controalele tehnice sunt în mare măsură irelevante atunci când riscurile fizice rămân un factor cheie..

Noile funcții de securitate ale Android 5.0 Lollipop
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.