Pirata în buzunar: Viitorul mass-media furată?

Viitorul pirateriei online: Meerkat și Periscope

Costurile prin cablu sunt în creștere, iar prețul unei nopți la filme - odată ce ai în vedere gaze, floricele, băuturi și bilete - este adesea mai mult decât o cină de lux. Nu este de mirare, așadar, că tot mai mulți americani apelează la streaming de servicii TV și filme pentru a obține ceea ce își doresc, când vor. Și în timp ce Motley Fool observă că serviciile de streaming de peste bord sunt în creștere, pirateria media este, de asemenea, răspândită. Acum, rețeaua populară HBO și-a pus punct pe ceea ce unii numesc „viitorul pirateriei online”: smartphone-ul dvs..

Al tău sau al lor?

Iată cum funcționează. Aplicațiile de streaming în direct, precum Meerket și Periscope, deținute de Twitter, permit utilizatorilor să înregistreze orice doresc folosind camera video de pe smartphone-ul sau tableta lor. În prezent, Periscope este disponibil numai pentru utilizatorii iDevice, în timp ce Meerkat a făcut saltul pe Android. Oricine descarcă una dintre aceste aplicații de transmisie în direct poate urmări orice difuzează alți utilizatori - aceasta poate fi orice, de la o buclă nesfârșită de videoclipuri pentru pisici, la filme cu boot-up sau emisiuni de televiziune de prim rang. Marea diferență? Periscope păstrează transmisiile live timp de 24 de ore după difuzare, astfel încât să poată urmări mai mulți utilizatori.

Această economie de flux, cu toate acestea, HBO s-a răsucit. De ce? Deoarece în timpul episodului Game of Thrones din 12 aprilie, sute de utilizatori au urmărit emisiunea pe Periscope - și sute de fluxuri au fost salvate. Potrivit Washington Post, HBO a trimis o serie de avize de retragere la Periscope, cerând să înlăture conținutul jignitor. Rețeaua a descris Periscoping drept „încălcarea în masă a drepturilor de autor”, chiar dacă numărul de utilizatori care urmăresc fluxuri live nu s-a apropiat de totalul celor care comit versiunea mai familiară a pirateriei media online - descărcând emisiuni întregi și filme de pe site-uri web bazate pe torrent. Deci, de ce aceste servicii de transmisie în direct au furnizorii de media tradiționali care se sperie?

Pirateria anterioară

Primele lor frici se concentrează asupra conținutului. În conformitate cu Digital Millennium Copyright Act, platforme precum Periscope și Meerkat nu sunt responsabile pentru nimic publicat sau transmis de utilizatori. Cu toate acestea, sunt obligați să elimine acest conținut la cererea deținătorilor de drepturi. Dar ce se întâmplă când scoateți conținut din ecuație, când fluxurile sunt salvate temporar sau deloc?

Acest lucru duce în a doua lor frică: Accesibilitatea. În timp ce numărul de utilizatori care urmăresc canale Periscope este o fracțiune din cei care descarcă fișiere complete de filme, utilizatorul „mediu” nu se va regăsi pe un site torrent și va plăti cu plăcere pentru cablu dacă înseamnă că ajung să vizioneze emisiunile preferate în fiecare săptămână. . Totuși, smartphone-ul din buzunar oferă o alternativă: Vezi fluxul live al unui film pe care ți-l doreai cu adevărat să îl vezi sau un episod pe care l-ai pierdut. De ce să nu urmăriți un flux live în timpul navei sau când sunteți în vacanță, în loc să înregistrați emisiunea pentru vizionare ulterioară? Mai simplu spus, conținutul la cerere este o veste proastă pentru furnizorii tradiționali.

Cracare

Deci, ce vor face despre asta? HBO a început petrecerea cu avizele sale de predare, dar nu se va opri acolo. Pe măsură ce conținutul dispare de pe site-uri și aplicații, producătorii vor găsi o nouă țintă: Utilizatorii. Acest lucru se întâmplă deja în locuri precum Australia, unde Dallas Buyers Club (DBC), au luptat pentru și li s-a acordat permisiunea de a obține adresa IP și date personale despre utilizatorii care au găzduit filmul lor pentru descărcarea pe site-uri de torrent, pentru a trimite scrisori de avertizare.

Raspunsul? Aveți câteva opțiuni. Există aplicații precum Popcorn Time, un client BitTorrent open-source descris drept „Netflix of Pirating”. Cu toate acestea, pentru mulți utilizatori, obiectivul lor nu este să pirateze, ci ocazional să urmărească fluxuri live pe care le consideră interesante - și dacă se întâmplă să fie emisiuni de prima serie sau filme noi, așa să fie. Aici, un serviciu VPN autonom obține mai multă tracțiune; în calitate de producători media cu zero pe smartphone-uri și tablete ca viitor al pirateriei, se plătește să arate ca un comerciant, mai degrabă decât să-l ridice pe Jolly Roger.

Imagine prezentată: Linnaea Mallette / Public Domain Pictures.net

Pirata în buzunar: Viitorul mass-media furată?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.