Protejați-vă serviciile bancare online

Laptop cu un lacăt verde cu un semn de dolar pe el.

Nu ar trebui să necesită nicio explicație suplimentară de ce detaliile noastre bancare online sunt importante. Ne păstrăm banii acolo și dacă conturile noastre ar deveni indisponibile pentru o perioadă scurtă de timp sau pierdem accesul la ele, ar putea fi destul de dăunătoare.

Pe lângă pierderea banilor câștigați cu greu, un cont bancar pierdut ar putea însemna o incapacitate de a plăti impozite, asigurări sau taxe de școală, care ne pot afecta în mod negativ viața.

Iată câțiva pași pe care îi puteți face pentru a vă ridica contul, astfel încât banca să nu vă blocheze și să oprească pe cineva care să vă acceseze contul în mod fraudulos.

1. Nu reutilizați parolele

Atunci când utilizați aceeași parolă pe mai multe site-uri, este nevoie doar ca una dintre ele să fie administrată de cineva răuvoitor sau incompetent, iar parola dvs. ar putea deveni publică. Infractorii vor folosi parolele scurse de pe site-urile web mai puțin sigure și le vor încerca cu diverse instituții financiare.

Este posibil să nu fie chiar necesar ca parola dvs. să fie exact aceeași pentru banca dvs. Dacă tactica dvs. este de a utiliza ușoare variații ale acesteia pe diferite site-uri, veți rămâne probabil vulnerabil.

Cel mai bine este să utilizați un manager de parole pentru a genera parole puternice, unice și aleatorii. În felul acesta, nu veți avea nicio problemă în a respecta cerințele de parolă de multe ori ale băncii dvs. (cum ar fi un număr maxim și minim de caractere și utilizarea de caractere speciale).

2. Utilizați autentificarea cu doi factori oferită

Chiar dacă instituția dvs. financiară nu o necesită, folosiți orice metode de autentificare cu doi factori. Aranjamentele exacte pentru a utiliza al doilea factor pentru autentificare pot fi diferite, fie că este de fiecare dată când vă conectați, la fiecare 30 de zile sau de fiecare dată când vă conectați dintr-o nouă locație sau dispozitiv..

În mod ideal, veți utiliza un al doilea factor bazat pe aplicație sau bazat pe hardware. Dacă trebuie să utilizați un număr de telefon mobil, asigurați-vă că este securizat corespunzător, așa cum este descris în pasul următor.

3. Asigurați-vă adresa de e-mail și numărul de telefon

Este foarte important să vă asigurați numărul de telefon mobil și adresa de e-mail asociate cu contul dvs. bancar. În multe cazuri, cineva care controlează numărul dvs. de telefon sau adresa de e-mail poate deține suficiente informații pentru a vă răspunde, de exemplu, folosind informații personale stocate în contul de e-mail. De asemenea, vor putea primi coduri de confirmare, actualizări și apeluri în numele dvs..

Pentru a vă asigura contul de e-mail:

  • Asigurați-vă că are o parolă unică, puternică și aleatorie
  • Utilizați autentificarea cu doi factori, în mod ideal, printr-o aplicație sau dispozitiv hardware
  • Examinați orice aplicație care ar putea avea capacitatea de a vă vedea activitatea

Pentru a vă asigura numărul de telefon:

  • Solicitați un blocaj în contul dvs. cu furnizorul de telefon
  • Setați o cerință PIN înainte ca un număr să poată fi portat sau clonat
  • Folosiți un număr preplătit separat pentru a primi mesaje 2FA pe care nu le comunicați altora

4. Fii conștient de phishing

Chiar și atunci când utilizați o parolă puternică și o autentificare cu doi factori, există totuși riscul să dați din greșeală parola dvs. pe un site fraudulos. În astfel de cazuri, este posibil ca autentificarea cu doi factori să nu vă protejeze, decât dacă utilizați o soluție hardware.

Motivul este că orice site de tip phishing ar putea încerca în timp real parola pe site-ul pe care îl preiau, apoi îți va transmite cererea pentru un cod de factor secund. Când introduceți codul dvs. pe site-ul fals, acestea îl vor introduce în cel real și vor avea acces.

  • Folosiți marcaje pentru a naviga la serviciile dvs. financiare, mai degrabă decât să urmați link-uri sau să utilizați Google
  • Fii suspect de orice e-mailuri primite. Chiar dacă e-mailul primit este probabil legitim, nu urmați link-uri și nu răspundeți la acesta. Conectați-vă întotdeauna la serviciu prin marcaje și căutați comunicări acolo
  • Folosiți administratorii de parole pentru a umple parolele pe site, mai degrabă decât să le introduceți singuri. Chiar dacă aceasta nu poate fi o garanție de 100%, managerul de parole ar putea să vă prindă pe un site de phishing înainte de a face acest lucru
  • Utilizați jetoane bazate pe hardware în al doilea factor (cum ar fi standardul U2F) atunci când este disponibil. Jetonul va verifica dacă conexiunea este făcută la site-ul web potrivit

5. Folosiți un VPN când sunteți în străinătate

Multe instituții financiare vă vor închide conturile dacă se tem că altcineva decât dvs. le accesează. Un indiciu al unei activități frauduloase ar putea fi o autentificare dintr-o locație neobișnuită. Alte motive ar putea fi faptul că accesați serviciul dintr-o națiune aflată într-un embargo, dintre care există o mulțime.

În timp ce utilizați o VPN în sine ar putea fi, de asemenea, văzut de serviciul dvs. financiar ca fiind suspect, este probabil de preferat să vă conectați dintr-o țară nouă sau cu un embargo. Alegeți o locație VPN în apropierea casei obișnuite sau, în mod ideal, conectați-vă întotdeauna din aceeași locație VPN.

6. Nu vă fie teamă să vă blocați contul

Dacă vă îngrijorează accesul ilegal al altor persoane, nu ezitați să contactați instituția dvs. financiară și să solicitați ca restricțiile suplimentare să fie introduse în cont. Banca bancară de telefon, de exemplu, este o caracteristică puțin folosită pe care mulți oameni nu știu că o au și poate face posibilă accesarea și golirea contului. Dar puteți solicita ca serviciile bancare telefonice să fie dezactivate.

În mod similar, puteți cere operatorului dvs. de telefonie mobilă să îngreuneze accesul la numărul de persoane sau să producă un cod PIN separat atunci când comunică cu serviciul de asistență pentru clienți. Restricțiile pot include doar portarea unui număr într-un magazin fizic după afișarea unui ID valid, mai degrabă decât prin telefon sau internet.

Protecția este cea mai bună

Este adevărat că serviciile financiare sunt asigurate și pot fi responsabile dacă se consideră că aceștia le-au oferit fraudatorilor acces la contul dvs. Însă, în multe cazuri, poate depinde de dvs. să demonstrați că ați fost hacked sau riscați să pierdeți accesul la contul dvs. pentru o lungă perioadă de timp.

Cu un efort relativ mic, este posibil să crești enorm costurile necesare pentru a-ți ataca conturile financiare. Doar câțiva pași îți vor îmbunătăți considerabil securitatea și îți vor pune mintea în larg.

Protejați-vă serviciile bancare online
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.