Sondajul ExpressVPN dezvăluie americanilor că le pasă de confidențialitate până la urmă

O ilustrare a unui vultur care îi acoperă ochii.

Un sondaj reprezentativ, comandat de ExpressVPN și întreprins de Propeller Insights, a produs multe rezultate surprinzătoare, confirmând în același timp unele dintre suspiciunile industriei și ale publicului..

Peste 1.000 de persoane care reprezintă vârsta, sexul și machiajul geografic al Statelor Unite au fost întrebate despre experiențele și grijile lor cu privire la confidențialitatea și tehnologia online.

Utilizarea VPN este ridicată

În sondaj, 29,3% dintre respondenți au spus că au folosit o rețea virtuală virtuală sau o rețea proxy. Motivele pentru utilizarea VPN sunt multiple, dar se încadrează în trei categorii principale:

Pentru a accesa conținut

Printre cei care au folosit o VPN, 26,7% o folosesc pentru a accesa rețeaua lor corporativă sau academică, 19,9% pentru a accesa conținut altfel nu este disponibil în regiunea lor și 16,9% pentru a eluda cenzura..

Pentru a evita supravegherea

Cele mai cunoscute motive pentru a utiliza o VPN sunt legate de supraveghere, 41,7% dintre respondenți urmărind să se protejeze împotriva site-urilor care își văd IP-ul, 26,4% pentru a împiedica furnizorul de servicii de internet (ISP) să strângă informații și 16,6% pentru a se proteja împotriva lor guvern.

Pentru a rămâne în siguranță online

Peste 50% utilizează un VPN pentru a proteja împotriva amenințărilor de securitate, riscurile asociate cu utilizarea Wi-Fi public (50,8%) și hackerii (51,1%) sunt motive la fel de bune pentru ca oamenii să folosească o VPN.

Oamenii cred în dispozitivele lor mobile

În general, oamenii au încredere în telefoanele lor mobile. Doar 30,5% dintre utilizatorii Android nu sunt „deloc” sau „nu prea” au încredere în dispozitivele lor. Tarifele iOS sunt puțin mai bune, 27,4% dintre utilizatori exprimând lipsa de încredere.

Oamenii sunt mai puțin preocupați de difuzarea locației lor decât de cuvintele lor: utilizatorii sunt mult mai susceptibili să lase aplicațiile de pe telefoanele sau tabletele lor să acceseze locația lor (78,7%) decât să folosească microfonul (58,9%).

Utilizatorii de dispozitive inteligente se tem de hacuri

Dispozitivele care, pe lângă funcționalitatea lor principală, sunt conectate în rețea și echipate cu senzori, cum ar fi camere sau microfoane, sunt, în general, descrise ca fiind „inteligente”.

Ca parte a funcționalității lor (cunoscute sau necunoscute utilizatorului), acestea comunică adesea cu producătorul și trimit date către serverele la distanță. Unele pot fi, de asemenea, controlate de la distanță de către utilizator și, eventual, terți neautorizați, dacă nu sunt conectați corespunzător.

Aproape un sfert (24,8%) dintre respondenți nu dețin deloc dispozitive inteligente, în timp ce aproape mulți (24,4%) opresc întotdeauna microfoanele dispozitivelor lor dacă nu le folosesc. Cu toate acestea, o cincime (21,2%) afirmă că lasă întotdeauna microfonul pornit.

Numerele sunt similare pentru utilizarea camerei. Cu aceste cifre, împreună cu numărul de persoane care fie nu știu dacă dispozitivele lor au un microfon, fie care îl opresc doar rareori (29,6%), am putea concluziona că aproximativ jumătate din populație nu valorează confidențialitatea. Cu toate acestea, 85% afirmă că sunt extrem (24,7%), foarte (23,4%) sau oarecum (28,0%) îngrijorați de dispozitivele inteligente care își monitorizează obiceiurile personale.

Dar mult mai mulți oameni sunt preocupați de a fi hacked Doar 19,4% nu sunt preocupați de faptul că un cyberattacker ar putea deturna și asuma în mod eficient controlul dispozitivelor inteligente pentru casă, 50,5% fiind „extrem” sau „foarte preocupat”.

Google incită la spionarea fricii

Americanii nu sunt la fel de îngrijorați de guvernul lor care îi spionează așa cum se presupune adesea. Dintre respondenți, 15,9% spun că se tem de supravegherea FBI și doar 6,4% se tem că ANS îi spionează.

Oamenii sunt de departe cei mai îngrijorați de culegerea de informații de către furnizorii de servicii internaționale (23,2%) și Facebook (20,5%). Spionajul pe Google este mai mult o îngrijorare pentru oameni (5,9%) decât să-și dea drumul către angajatori (2,6%) sau membrii familiei (5,1%).

Facebook-urile merită

Sondajul arată că 46,7% dintre persoane nu le pasă că Facebook îi place să poată fi folosit pentru a determina orientarea politică, puțin mai puțin decât 49,2% care nu-și fac griji cu privire la orientarea lor sexuală.

Intervenții și politici guvernamentale

Neutralitatea netă continuă să fie populară (70% mai mulți respondenți o susțin mai degrabă, dar nu), dar 51,4% spun că nu știu suficient despre aceasta pentru a-și forma o opinie.

Potrivit sondajului, 82,9% consideră că Congresul ar trebui să adopte legi care să solicite companiilor tehnologice să obțină permisiunea înainte de a colecta date cu caracter personal. Chiar mai mult, 85,2% consideră că ar trebui să existe amenzi pentru companiile care pierd datele utilizatorilor, iar 90,2% consideră că ar trebui să fie și alte amenzi dacă datele sunt folosite greșit. Dintre respondenți, 47,4% consideră că Congresul ar trebui să depășească Facebook și Google.

Două treimi dintre americani susțin legi care ar solicita platformelor de pornografie să verifice dacă utilizatorii au peste 18 ani înainte de a-i permite să utilizeze site-ul, așa cum se întâmplă în Regatul Unit. Blocurile de conținut nu au suport majoritar, dar continuă să fie populare la 42,3%.

Așteptând cu nerăbdare, atunci când au fost întrebați în ce candidați la prezidențial democrat pentru 2020, americanii au încredere pentru a-și proteja datele online, a menționat avocatul vieții private, Bernie Sanders, a obținut 26% din voturi.

 • 26% au spus Bernie Sanders
 • 24% au declarat Joe Biden
 • 13% au declarat Beto O’Rourke
 • 12% au spus Elizabeth Warren
 • 10% au spus Kamala Harris
 • 9% au declarat Cory Booker

 
În plus, când au fost întrebați în care candidați la președinția democratică 2020 americanii au cea mai mare încredere pentru a păstra un internet gratuit și deschis, Bernie Sanders a încheiat sondajul din nou.

 • 29% au spus Bernie Sanders
 • 20% au declarat Joe Biden
 • 13% au spus Elizabeth Warren
 • 12% au declarat Beto O’Rourke
 • 12% au declarat Kamala Harris
 • 10% au declarat Cory Booker

Americanilor le pasă de confidențialitatea lor

Contrar presupunerilor obișnuite, americanii întreprind măsuri reale și eficiente pentru a combate invadarea vieții private.

Cu toate acestea, oamenii nu sunt îngrijorați de guvern, ci mai degrabă de furnizori de servicii Internet și de companii de social media. Există, de asemenea, un sprijin copleșitor pentru a limita capacitatea companiilor de tehnologie de a colecta și utiliza date cu caracter personal, unele dintre ele ajungând până la dorința de mai multe filtre de conținut și restricții de vârstă.

Vizualizați datele brute aici.

Sondajul ExpressVPN dezvăluie americanilor că le pasă de confidențialitate până la urmă
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.