Žao mi je, Dave Bojim se da to ne mogu učiniti: Kad virtualni asistenti krenu vrlo, vrlo krivo

kad iot pođe po zlu

Wall Street Journal procjenjuje da su hakeri nedavno koristili milion IoT uređaja da izvedu DDoS napade.

Ali ne morate brinuti samo zbog hakera. Internet stvari jednako vjerovatno postaje sam od sebe.

Hakeri su prethodno čuli pristup vašim podacima putem medvjedića

Kako očito živimo u budućnosti, postoji tvrtka koja prodaje medvjediće povezane medvjediće.

Spomenuta tvrtka omogućava roditeljima snimanje poruka koje su putem medvjeda prebačene na medvjeda. Medvjed govori riječi koje su zabilježili mama i tata, a pretpostavlja se da dijete dahne od straha i zaprepaštenja.

Bilo je zabave i igara, ali tada su hakeri objavili više od dva milijuna plišanih snimaka na internetu, zajedno s više od 800 000 vjerodajnica kupaca. Ispada da su mnoge korisničke lozinke bile toliko slabe da ih je puklo.

(Ne kažemo da je proricateljica, ali Lexie je i ranije upozoravala na opasnosti slabih lozinki - čak je objavila i ovaj odličan vodič za bolje osiguranje vaših mrežnih računa.)

Cijeli nered tehnički nije bio kriv medvjedić, ali to je problem koji se ne bi pojavio kod mojih osamdesetih, bežični * Zugly.

Bežični medvjedić
* Kao u on nema žice. Samo je pahuljast. Ljupka, ružna pahulja.

Budite oprezni što tražite svog virtualnog pomoćnika

Ono što je zastrašujuće, a definitivno i nije smiješno, su IoT uređaji koji svi divljaju sami, bez ikakvog sjeckanja.

Amazon Echo ima u milijunima domova širom svijeta i stalno je sluša. Prodavan kao "inteligentan pomoćnik", Echo obećava da će obavljati kupovinu, odgovarati na poslastice, puštati glazbu, izvještavati o vremenu i čak kontrolirati termostat. Amazonovo vidno oko navodno postaje pametnije što ga više tražiš, učeći iz svog života dok ga živiš.

U sobi je sjedio crni okvir i tiho promatrao svoj život kako bi vam ugodio, čini vam se sjajna ideja. Postoji čak i prijateljsko ime za mehaničku glasovnu pomoćnicu koja vam pomaže: Zove se Alexa.

Divno! Osim činjenice da pomalo liči na početak distopijskog Sci-Fi filma (iznenađen sam što Amazon nije zvao Hal). Oh, a ponekad to uopće nije baš pametno.

Nikako.

Kad Amazon Echo naredi ono što želi, a ne ono što vi kažete

Kao i vrijeme, jednog sunčanog jutra u Dallasu u Teksasu, šestogodišnja djevojčica upitala je Alexa: "Možete li se igrati sa mnom za lutke i nabaviti mi kuću za lutke?" Ali ono što je Alexa čula je "Možete li naručiti četiri kilograma šećera kolačiće i kuću za lutke od 170 dolara, molim?

To je to učinila i Alexa.

No veselje nije prestalo, kad je TV stanica San Diego prijavila kako je Aleks pogrešno koračala i upotrijebila riječ "Alexa" u eteru, odjek gledatelja zaživio je u životu. Čini se da Alexa ne može prepoznati razliku između osobe koja kaže Alexa u sobi i nekoga tko to kaže na TV-u.

Pogodi što se dogodilo sljedeće? Tako je, Alexa je naručila kuću za lutke za sve koji su priču gledali na TV-u. Zapamtite, definitivno nije smiješno.

Bilo je mnogo boo boo-a, kako se ispostavilo. Korisnik na Twitteru pokazao je Alexa shopping listu "kompa pooa, velikog prdna, djevojke, [i] golub sapuna" (tko zna što je on zapravo želio?), A drugi je uključivao "150.000 boca šampona" i "psećih sankica. ”

Ostale oprezne Alexa priče uključuju dijete koje je zatražilo igru ​​pod nazivom Digger Digger i recimo samo da nije ono što je Alexa isporučila.

Ipak, moglo bi biti i gore.

Internetski pomoćnici nasuprot privatnosti i policiji

Američko je provođenje zakona pokazalo se prilično zahtjevnim kada je u pitanju narušavanje privatnosti. Kako bi nastavili trend, američka je policija nedavno dobila nalog za prikupljanje podataka iz kompanije Amazon Echo u vezi sa slučajem ubojstva. Iako je Amazon odbio objaviti bilo kakve informacije, postavlja se pitanje: što se događa sa svim podacima koje je prikupio Alexa ili Google Home (Googleov ekvivalent za Eho)?

Čini se kao epizoda Crnog zrcala, ali bi li Alexa ili Google Home ikad mogli biti pozvani kao svjedoci na suđenju?

Mi prenosimo puno moći Googleu i Amazonu i vjerujemo u njih. Ono što znaju o nama u privatnosti vlastitih domova može biti nevjerojatno sramotno ako se pusti, što može nanijeti nepopravljivu štetu životu i karijeri.

Možda bismo svi trebali paziti na mudre riječi Megan Neitzel, majke djevojke za lutke:

"Osjećam kako šapuće u kuhinji ..."

Osigurajte svoje račune i brinite se na mreži

Isključite narudžbu Amazonom jednim klikom i osigurajte svoj račun PIN-om. To bi trebalo prestati Alexa naručivati ​​što god želi, kad god se poželi.

Jaka lozinka je također potrebna. I ne zaboravite da internetsku vezu možete anonimiti VPN-om.

Postoje mnoge prednosti privatnosti VPN-a koje je ovaj blog pokrivao više puta. Što je još bolje, ExpressVPN usmjerivač koristi VPN na bilo kojem uređaju koji podržava Wi-Fi, čak i one koji obično ne mogu pokretati VPN softver, poput PlayStation, Xbox, TV i da, virtualnih pomoćnika.

Lijep.

Žao mi je, Dave Bojim se da to ne mogu učiniti: Kad virtualni asistenti krenu vrlo, vrlo krivo
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.