Hej, Aussies! Sakrijte svoj IP da biste spriječili da vaš davatelj internetskih usluga špijunira vas

Hej, Aussies! Sakrijte svoj IP da biste spriječili da vaš davatelj internetskih usluga špijunira vas

Ažurirano 9. listopada 2015

Trenutak u kojem ste se odvažili je ovdje

zakoni o zadržavanju podataka stupaju na snagu 13. listopada

Australsko obvezno skladištenje podataka stupa na snagu u utorak 13. listopada. Tada će se pokrenuti telcos i davatelji internetskih usluga poput Telstra, Optus i Vodafone čuvanje podataka o vašem internetu i telefonu dvije godine kako bi vladinim agencijama mogle odobriti bez garancije pristup vašim podacima.

Australska vlada izdvojila je 131 milijun dolara tijekom sljedeće tri godine kako bi pomogla pružateljima usluga u provedbi programa, mada nije jasno kako će se ta sredstva podijeliti među pružateljima usluga.

Da bi se dodao kaos, troškovi implementacije plana zadržavanja podataka mogli bi manje pružatelje internetskih usluga izgubiti iz posla. A izdvojeni 131 milijun dolara vjerojatno neće ići daleko za financiranje usklađenosti u čitavoj industriji.

Pa tko će pokupiti dodatne troškove primjene režima zadržavanja podataka? VAS. Platit ćete više poreza i naknada usluga kako biste pomogli vladi da vas špijunira. To je # @% $ ed up!

Ovdje je režim čuvanja podataka, ali ne gubite nadu. Ovdje smo da pomognemo. Zaštitite privatnost podataka VPN-om i ovaj vodič za kickass iz Piratske stranke.

Nabavite ExpressVPN

Sakrijte svoj IP putem VPN-a. Vratite svoju privatnost ODMAH.

Vjerujemo da svi imaju pravo na internetsku privatnost. Ne mislimo da vaš davatelj internetskih usluga treba špijunirati, dirati ili davati informacije o onome što radite dok ste na mreži.

Stoga zakonodavstvo o metapodacima obvezno protivi svemu u što vjerujemo. To vam oduzima pravo da odlučujete koje informacije nećete dijeliti i koje podatke želite zadržati privatnima.

Ali sve nije izgubljeno.

Korištenje VPN-a otežava vašem davatelju internetskih usluga prikupljanje i / ili dijeljenje podataka o vama sakrivanjem vaše IP adrese.

VPN zaustavlja vaš davatelja internetskih usluga u praćenju, špijuniranju ili ometanju vaše internetske uporabe: 

 1. šifriranje vaš promet tako da stranci ne mogu vidjeti što je unutra;
 2. osiguranje vašeg prometa, tako da stranci ne mogu mijenjati vaš promet i
 3. anonimne vaš promet, tako da stranci ne mogu vidjeti s kim komunicirate.

što se događa kad koristite vpn

Ako već ne upotrebljavate VPN, činjenica da vaš davatelj internetskih usluga može pomoći vašoj vladi ili privatnim korporacijama da vas špijuniraju, trebao bi vas nadahnuti za početak korištenja danas.

Nabavite ExpressVPN

Dok smo dobili vašu pažnju, zašto ne potpisati ovu peticiju, Građani, a ne sumnjivci, pozivajući saveznu vladu da odustane od obaveznog načina zadržavanja metapodataka?

Svi mrze zakone o zadržavanju podataka

Znamo da vam se ne sviđaju zakoni o zadržavanju podataka jer ste nam to rekli u srpnju.

reakcije zakona zadržavanja metapodataka

Čujemo vas glasno i jasno, prijatelji. I mi se slažemo s tobom. Vjerujemo da svatko ima pravo na internet privatno, sigurno i sa slobodom.

Vaša prava kao Internet korisnik su pod prijetnjom.

Izvorno objavljeno 27. travnja 2015

Prošlog mjeseca obvezno zadržavanje metapodataka izravna je prijetnja mrežnim autorskim pravima na privatnost.

Zakon predviđa da australski davatelji internetskih usluga (ISP-ovi) i telcos dvije godine čuvaju podatke o vašem korištenju Interneta i telefona i omogućuju državnim agencijama pristup svim tim podacima bez naloga.

Ali … nisu li to samo metapodaci? Nisu metapodaci bezazleni?

Metapodaci su informacije o interakcijama koje imate s drugim ljudima i organizacijama (tj. Web lokacijama) dok komunicirate s njima koristeći tehnologiju. Metapodaci nisu stvarni sadržaj vaših interakcija, već podaci oko sadržaj.

Ti bitovi informacija zvuče neškodljivo, ali kada s vremenom prikupite puno tih podataka i međusobno se unakrsni referenci mogu oslikati vrlo precizno vaš profil.

Primjeri metapodataka

 1. Koga ste nazvali telefonom i kada?
 2. Kome ste poslali e-poštu i kada?
 3. Koje ste web stranice posjetili s kojeg računala i kada?
 4. Gdje i kada ste koristili svoju kreditnu karticu?

Dodatne informacije o metapodacima možete pročitati u našem postu na blogu o tome zašto biste trebali brinuti o metapodacima. 

Nedavni događaji u Australiji samo su učvrstili naše stajalište da je masovno prikupljanje metapodataka potencijalno opasna stvar.

Jer dok steknete Twitter, čitate omiljene blogove, prenosite nogometne finale ili razgovarate s bakom putem telefona, vaš ISP i telco prikupljaju i pohranjuju informacije koje se mogu koristiti za izradu profila o vama, a koji zatim , potencijalno, da se koristi protiv vas.

Treće strane također mogu pristupiti svojim metapodacima.

Ali tu se ne prestaje. Mnogi davatelji internetskih usluga i telekomunikacija širom svijeta odaju vaše metapodate kako bi i treće strane mogle špijunirati vas.

Verizon Wireless u SAD-u već godinama mijenja internetski promet ljudi umetanjem jedinstvene zaglavlje identifikatora ili UIDH u sve HTTP (web) zahtjeve. Ovaj UIDH omogućava oglašavačima da vezuju navike pregledavanja s jedinstvenim kupcima dok pregledavaju nešifrirane web stranice.

Oglašivači i druge velike korporacije nisu jedini koji uzimaju vaše metapodatke. Vladine špijunske agencije prikupljaju metapodatke kao dio programa masovnog nadzora širom svijeta i često ih dijele s špijunskim agencijama u drugim zemljama.

Ovaj neograničeni pristup vašim metapodacima pruža mogućnost davatelja internetskih usluga, telco-a, trećih strana i vladinih agencija za koje ne vjerujemo da zaslužuju.

Jer kako znati da špijunska agencija ne može ciljati na temelju profila koji su o vama stvorili iz metapodataka koje su prikupili od vas bez vašeg pristanka?

Ne znate. Ovo su stvari noćnih mora.

svatko može upotrijebiti vaše metapodatke za stvaranje profila o vama

Više čitanja:

 • Zašto bismo svi trebali obratiti pažnju na nadzor metapodataka (ExpressVPN)
 • Internetski vodiči o privatnosti (ExpressVPN)
 • Obavezno zadržavanje metapodataka postaje zakon jer se koalicija i rad kombiniraju (Daniel Hurst, Čuvar)
 • Ohlađujući korak bliže australijskoj tajnoj policiji (Jonathan Holmes, Dob)
 • Građani, a ne osumnjičeni – molba (GetUp!)

Izdvojene slike: (1) chungking / Dollar Foto klub, (2) Savez / Dollar Foto klub

Hej, Aussies! Sakrijte svoj IP da biste spriječili da vaš davatelj internetskih usluga špijunira vas
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.