Kaspersky vidi priliku u internetu Prijetnje

kaspersky internet stvari internet prijetnji

Predsjednik i izvršni direktor tvrtke Kaspersky Eugene Kaspersky boravio je prošlog tjedna u Bostonu, u SAD-u kako bi proslavio 10. godišnjicu svoje tvrtke.

Dok je tamo, razgovarao je s The Boston Globeom o tome kako vidi zemlju slobodnih kao ogromnu priliku za posao koji je 1997. suosnivao s bivšom suprugom Natalijom Kasperskaya.

Bivši student kriptografije vidi poslovnu vrijednost u brzom prelasku na Internet stvari jer sve više uređaja dodaje web povezivanjem svojim značajkama.

Iako širenje umreženih televizora, hladnjaka i pametnih telefona proizvođačima nudi novu prodaju, a potrošačima zasigurno zanimljive nove značajke, oni također otvaraju čitav novi svijet potencijalne kibernetske propadanja i invazije na privatnost za one koji nesretno budu uhvaćeni od strane slabo zaštićenih proizvod.

Tijekom razgovora za The Globe, Kaspersky je odjeknuo misli koje često izražavamo oko informatičke sigurnosne zajednice - da raste svijest o sigurnosnim pitanjima, ali pojedinci, korporacije i zemlje su uplašeni, ne mogući shvatiti kako riješiti svoje probleme..

Ključni problemi su, kako je rekao, bili u tome što zemlje nisu razvile učinkovite strategije za suočavanje s prijetnjama s kojima su se suočile i, tamo gdje su bile dostupne obavještajne informacije, bile su suzdržane od toga da ih podijele sa svojim susjedima.

Kaspersky je u poslovnom svijetu ukazao na zakonodavstvo kao dodatni potencijalni kamen spoticanja. Iako postoje vrlo dobri razlozi zašto industrije poput zdravstvene zaštite imaju strogo zakonodavstvo o privatnosti, rekao je, što predstavlja izazov kada je u pitanju ažuriranje sigurnosti sustava.

Druga briga u korporativnom svijetu, prema Kasperskyju, jest nedostatak stručnjaka za informacijsku sigurnost koji zapošljava većina tvrtki.

Takva opažanja su, naravno, jedva vijest. Industrija već godinama ističe potrebu za više stručnog sigurnosnog osoblja, ali saniranje situacije neće biti lako. Čak se i najveće korporacije bore za zapošljavanje, obuku i zadržavanje podnositelja zahtjeva potrebnog standarda zbog globalnog nedostatka dostupnih talenata - situacija koja se čini da se pogoršava umjesto da se poboljšava svake godine.

Pa, što je odgovor?

Prihvaćajući činjenicu da je zaustavljanje cyber kriminalaca bilo nemoguće, Kasperskyv je vrlo pojednostavljen stav, s obzirom na izazove pri zapošljavanju, za tvrtke da "hakiraju skuplje od moguće štete".

Da bi se to postiglo, rekao je da sigurnost treba povećati kako bi se napadi teže izvršavali, dugotrajniji i, u konačnici, skuplji za izvršavanje počinitelja..

Iako najveće tvrtke mogu privući najbolje talente, a srednje tvrtke vjerojatno imaju mogućnost zadržati tvrtku za otkrivanje zlonamjernog softvera za pronalazak grupe Russian Equation, rješenje za manje tvrtke i pojedince sve je teže primijetiti.

Dani koji su mogli sa sigurnošću pretpostaviti da su zlonamjerni softver, lažni napadi i ciljani napadi nešto o čemu su se samo veliki dečaci morali brinuti odavno su prošli.

Čak su i najmanje tvrtke prekršene i troškovi mogu biti katastrofalni, dolazi u obliku izgubljenih sati, troškova čišćenja, sanacije i, u nekim jurisdikcijama, zakonodavnih kazni za gubitak podataka.

Kaspersky takozvani Internet prijetnji neće promijeniti stvari na bolje. Suprotno tome, dodavanje više uređaja povezanih s internetom na radno mjesto samo će povećati izazove i rizike s kojima se svakodnevno suočavaju, posebno u onim organizacijama koje se već bore sa svojim pravilima donošenja vlastitih uređaja (BYOD) i daljnjim problemima uzrokovanim usvajanjem zaposlenika of 'shadow IT'.

Kućni korisnici također neće puno bolje procijeniti - s obzirom na to kako smo već vidjeli hladnjanu neželjenu poštu i sve vidljive, slušne televizore - koliko mislite da će proći prije nego što vaš kondicijski tracker diktira troškove osiguranja i to sjajni novi sat dijeli manje s vama nego s tvrtkom koja ga je dizajnirala?

Internet prijetnje sigurno postoji, ali pitanje je ... tko zapravo ima koristi?

Izdvojena slika: viperagp / Dollar Photo Club

Kaspersky vidi priliku u internetu Prijetnje
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.