Microsoft cilja na Aziju novim centrom za cyber-kriminale

[ware_item id=33][/ware_item]

Microsoft cilja na Aziju novim centrom za cyber-kriminale


Microsoft je pojačao svoju borbu protiv internetskog kriminala otvaranjem novog globalnog satelitskog centra za cyber-kriminale u Singapuru.

Novi centar pridružuje se Tokiju i Pekingu kao treći satelit na tom području, a peti sveukupno, kako Microsoft proširuje svoju bazu Washingtona i Berlina..

Primarni cilj novog satelita bit će podrška borbi protiv internetskog kriminala u geografskom području koje brzo postaje žarište hakera. S posebnim fokusom na zaštitu Microsoftove imovine, usredotočit će se na zlonamjerni softver i botnete.

Postrojenje će pružati svoje usluge zemljama jugoistočne Azije i oceana, uključujući Indiju, Južnu Koreju, Australiju i Novi Zeland.

Govoreći na konferenciji za novinare u ponedjeljak, Richard Boscovich, Microsoftov pomoćni glavni savjetnik svoje jedinice za digitalne zločine, rekao je:

"Jedan od razloga zašto otvorimo centar, posebno ovdje je, očito, Singapur jedan od glavnih financijskih centara u svijetu.

Puno novca dolazi kroz Singapur, to je relativno bogata nacija, a kriminalci slijede novac.

Oni se bave krađom. "

Posvećen borbi protiv cyber kriminala

Bosco je, kako preferira da bude poznat, također objasnio kako tim usko surađuje s Interpolom - koji ima centar posvećen borbi protiv kibernetičke kriminaliteta koji se nalazi u tom području - i nastavit će to činiti kad se objekt službeno otvori u travnju.

Nadalje, Bosco je također objasnio kako je Microsoft odlučio ciljati na Aziju, rekavši da to područje bilježi brzi rast IT sektora, nešto što je imalo efekt pojačavanja pozornosti hakera i ostalih cyber kriminalaca sa profitom:

"Mibernetske kriminalce gledamo kao poslovne ljude i oni slijede [tržišta u nastajanju] koja su ekonomski unosna."

Primijetio je kako mnogi korisnici računala u regiji nemaju sklonost razmišljanju o sigurnosti, što ih čini posebno podložnim cyber kriminalcima. Stoga će novi pogon proučiti zlonamjerni softver i druge prijetnje specifične za regiju.

Keshav Dhakad, Microsoftov regionalni direktor za digitalni zločin.

Globalna jedinica za digitalne zločine ove tehnologije, koja radi u suradnji s industrijskim partnerima, pružateljima internetskih usluga i agencijama za provođenje zakona, uključuje više od 100 pravnika, inženjera, istražitelja i forenzičkih analitičara te znanstvenika s podacima koji se nalaze u Europi, Bliskom Istoku i Aziji.

Također surađuje s računalnim timovima za reagiranje u izvanrednim situacijama (CERT), nudeći besplatan pristup svom programu za obavještavanje o cyber-prijetnji koji obrađuje i analizira preko 500 milijuna transakcija na dan zbog infekcije zlonamjernim softverom. Također pruža obuku za partnere treće strane.

Drugi ministar Singapura za unutarnje poslove i trgovinu i industriju, S. Iswaran, rekao je da je zemlja predstavila "prirodnu metu za cyber-kriminalce" zbog svog statusa poslovnog središta visokog broja za niz multinacionalnih kompanija.

Potvrdio je kako su napadači u posljednjih nekoliko godina napadali i poslovne i vladine web stranice i sugerirao da bi se broj napada mogao povećati u budućnosti dok Singapur i dalje napreduje.

Pozdravljajući novi Microsoftov satelitski centar za cyber-kriminale, Iswaran je rekao:

„Razmjena stručnosti i informacija putem međuindustrijskih i javno-privatnih partnerstava čini kamen temeljac svakog učinkovitog ekosustava kibernetičke sigurnosti. Kritično je da stvorimo okruženje povjerenja u kojem mreže mogu brzo razmjenjivati ​​obavještajne podatke, a partnerske organizacije mogu raspravljati o mjerama za borbu protiv prijetnji ili za sprečavanje da se događaju slični incidenti. "

Microsoft će, u međuvremenu, ostati usredotočen negdje drugdje, čak i kad se otvori novo središte za poslovanje.

Bosco je istaknuo Kinu i visoku stopu zaraze među strojevima u zemlji za koju je rekao da je posljedica prvenstveno proliferacije piratskog softvera, uključujući Microsoftove vlastite operativne sustave:

"Postoji ogromna količina infekcije unutar Kine, a rezultat toga našeg istražnog rada je taj što dolazi iz nesigurnog lanca opskrbe.

Dogodilo se da zarazite puno ljudi zbog jednostavne kupovine računala s unaprijed instaliranim zlonamjernim softverom. Ponekad to nije ni to, dolaze sa svim značajkama, kao što su automatska ažuriranja i onemogućeni firewall.

Onog trenutka kada ga stavite na Internet, čak i ako niste zaraženi, za nekoliko sati ćete se zaraziti i to samo kaskadira i vidjet ćete ogromnu količinu infekcija u Kini zbog toga. "

Izdvojena slika: Foto klub Gajus / Dollar

Microsoft cilja na Aziju novim centrom za cyber-kriminale
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.