Obavijesti o nepokorenom stanju: Jednostavno je kriptirati Facebook PGP ključem

[ware_item id=33][/ware_item]

Šifrirajte Facebook pomoću PGP ključa


Vaš Facebook račun je vrijedan. Sadrži privatne chatove, popis vaših osobnih veza i, ako koristite Messenger aplikaciju za slanje novca, može se čak povezati s vašim bankovnim računom.

Dvofaktorna provjera autentičnosti pomoći će u zaštiti vašeg računa, ali tu je i nova značajka koja djeluje još jača zaštita: OpenPGP (GPG ili PGP) šifrirane obavijesti.

Što je PGP enkripcija i zašto je svi ne koriste?

PGP i njegova implementacija otvorenog koda, OpenPGP, zlatni su standard u protokolima šifriranja i oba su dobro uspostavljena i revidirana.

Nažalost, protokoli nisu uspjeli dobiti prihvaćanje mainstreama. Možda zato što se OpenPGP kritizira zbog njegovih nedostataka, osobito strme krivulje učenja i nedostatka savršene tajnosti prosljeđivanja..

Ipak, PGP je izvrstan način za zaštitu podataka, a nove šifrirane obavijesti Facebooka savršeno je početno mjesto za početnike koji žele povećati svoju mrežnu obranu..

Evo kako poboljšati svoju sigurnost na Facebooku u 3 jednostavna koraka:

1. Stvorite svoj jedinstveni PGP ključ

Prvo napravite PGP ključ s ovog popisa preporučenih PGP klijenata. Preporučuje se ključ duljine najmanje 2048 bita.

Pridružite svoj novi PGP ključ adresi e-pošte koju koristite za Facebook, a zatim odredite datum isteka. Odmah izradite potvrdu o opozivu u slučaju da se vaš ključ izgubi ili ukrade.

Nabavite PGP ključ za Facebook

2. Pošaljite svoj PGP ključ na Facebook

Pod, ispod Facebook postavke idi na sigurnosti karticu i idite do Javni ključ (ili upotrijebite ovu izravnu vezu).

Vratite se PGP klijentu i pronađite svoj ključ, a zatim odaberite Izvezite javni ključ.

Kopirajte i zalijepite ključ u polje koje pruža Facebook (vidi dolje) i potvrdite okvir označen Upotrijebite ovaj javni ključ.

Napomena, vaš će se javni ključ prikazati i na vašem profilu, ispod Kontakt i osnovne informacije.

Osigurajte Facebook pomoću PGP ključa

3. Upotrijebite svoj PGP ključ za šifriranje obavijesti

Sada, kad god primite obavijest od Facebooka, bit će šifrirana vašim PGP ključem.

To znači da ćete samo moći čitati svoje Facebook obavijesti. Nitko ih, uključujući vašeg davatelja usluga e-pošte ili vladu, ne može vidjeti. Ovdje možete postaviti vrstu obavijesti koje želite primati od Facebooka.

Šifriranje obavijesti na Facebooku čuva vašu privatnost, ali što je još važnije, svakome je mnogo teže napadnuti vaš račun otmicom e-pošte i traženjem vraćanja lozinke s Facebooka.

Šifrirajte obavijesti na Facebooku

Zatraživanje reseta zaporke na ugroženi račun e-pošte uobičajen je način za hakiranje Facebook profila. Ali onaj tko pokuša ovom metodom pristupiti Facebookovom računu osiguranom PGP ključem, dočekat će se šifriranom porukom poput one u nastavku.

Facebook PGP ključ

Šifrirajte Facebook PGP ključem i zaštitite se putem interneta

Nakon što uvezete svoj Facebook PGP, možete križno provjeriti otisak prsta posjetom ovom postu. Kad ubuduće primite e-poštu od Facebooka, klijent e-pošte će vam brzo reći hoće li potpis biti odjavljen (ili ne).

Šifriranje vaših e-mailova na Facebooku također ima jednu drugu prednost. Kako su sve poruke kriptografski potpisane, lako je prepoznati koje su zakonite Facebook poruke, a koje lažne poruke.

Zapamtite: budite sigurni na mreži! Uvijek koristite zaštitu!

Obavijesti o nepokorenom stanju: Jednostavno je kriptirati Facebook PGP ključem
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.