PwC vrši reviziju ExpressVPN servera kako bi potvrdio bitnu zaštitu privatnosti

Ilustracija bloka poslužitelja i kontrolnog popisa na bilježnici.

U ExpressVPN-u shvaćamo vašu privatnost i sigurnost izuzetno ozbiljno. Da bismo najbolje zaštitili svoje kupce, slijedimo središnji princip da nikada ne pohranjujemo podatke koji mogu ugroziti privatnost ili sigurnost korisnika. To znači da ne znate što radite na mreži kada ste povezani s našom uslugom - nema zapisnika o aktivnostima, nema evidencija veza, nema osjetljivih podataka.

Toliko smo posvećeni tome da osiguravamo da nikada ne pohranimo osjetljive podatke da smo razvili internu tehnologiju, TrustedServer, kako bismo osigurali da se svi podaci obrišu svaki put kada se poslužitelj ponovo pokrene..

Kako možete biti sigurni da su tvrdnje ExpressVPN-a točne?

Za provjeru naših tvrdnji potreban je tim stručnjaka za reviziju sigurnosti koji imaju pristup kodnoj bazi naših poslužitelja. Dakle, to je upravo ono koga smo pozvali: stručnjake revizijske kuće "Big Four" PwC (PricewaterhouseCoopers).

Nezavisni revizorski profesionalci iz PwC-a iscrpno su ispitali naš kôd i intervjuirali članove našeg tima kako bi potvrdili jesu li naši VPN poslužitelji u skladu s našim pravilima o privatnosti, uključujući našu politiku ne prikupljanja dnevnika aktivnosti ili zapisa veza. Revizija je također provjerila da tehnologija TrustedServer djeluje kako smo opisali. Da biste saznali više, pogledajte detaljne podatke o onome što je obuhvaćeno revizijom (PDF).

Danas objavljujemo izvješće neovisne revizije u cijelosti, dostupno kupcima, novinarima, recenzentima i partnerima. Revizija je provedena u skladu s Međunarodnim standardom o angažmanu s osiguranjem (ISAE) 3000 (revidiranim), a u skladu s PwC-ovim standardima za takva izvješća, oni koji žele pregledati izvješće moraju priznati uvjete i odredbe PwC-a prije nego što mu pristupe. Kupci to mogu učiniti prijavljivanjem i posjetom stranici Revizije privatnosti i sigurnosti, a članovi medija mogu poslati e-poštu [email protected]

Koji je proces pratio revizori i koji su bili rezultati?

Da bismo PwC-u omogućili temeljitu reviziju naših poslužitelja, pružili smo im opsežan pristup informacijama o našem timu i sustavu. Tijekom mjeseca, PwC je intervjuirao osoblje odgovorno za upravljanje našim VPN poslužiteljima; pregledani izvorni kod, konfiguracije i datoteke tehničkih zapisa; i promatrali procese konfiguracije i implementacije našeg poslužitelja.

S obzirom na opseg i opsežnu prirodu revizije, PwC ne dopušta dijeljenje odlomaka kako bi se osiguralo da nijedan rezultat revizije nije izvađen iz konteksta i pogrešno shvaćen. Kao takav, nismo u mogućnosti pružiti detalje o rezultatima u ovom postu na blogu, ali ohrabrujemo kupce da pročitaju cijelo izvješće. Međutim, nedvosmisleno možemo reći da smo cijelim postupkom bili zadovoljni od početka do kraja.

Neovisna provjera zaštite privatnosti i sigurnosti

Privatnost i sigurnost na mreži nikada nisu bili važniji, a VPN-ovi pružaju vitalnu zaštitu. Zbog toga je ključno da imamo visoke standarde za povjerenje i transparentnost u industriji.

Revizije trećih strana, uključujući našu nedavnu procjenu sigurnosti od strane Cure53, pružaju neovisnu provjeru preuzetih privatnosti i sigurnosnih obveza prema kupcima. Dopunjuju naša ostala nastojanja o povjerenju i transparentnosti, uključujući pružanje alata za ispitivanje propuštanja otvorenog koda, javno detaljno otkrivanje naših sigurnosnih praksi i rad s Centrom za demokratiju i tehnologiju na odgovornom otkrivanju u VPN industriji.

U ExpressVPN-u obvezali smo se da ćemo učiniti svoj dio kako bi nastavili gurati industriju naprijed da bolje zaštiti internetsku privatnost i sigurnost, kako tehnologijom tako i transparentnošću. Radujemo se što ćemo objaviti više revizija, alata i uvida koji nam omogućuju da nas zadržite na toj obvezi.

PwC vrši reviziju ExpressVPN servera kako bi potvrdio bitnu zaštitu privatnosti
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.