Sočni karton? Dropbox kaže da nije bio hakiran

Sočni karton? Dropbox kaže da nije bio hakiran

Snowden ga je, navodno, nazvao. U nedavnom intervjuu NSA zviždač upozorio je korisnike pohrane u oblaku da izbjegavaju Dropbox jer usluga ne koristi šifriranje. Sada su se na Reddit temi pojavili linkovi za stotine Dropbox korisničkih imena i lozinki, uz poziv da donirate Bitcoine ako zainteresirane osobe žele vidjeti više.

No, iz tvrtke kažu kako su njihovi poslužitelji sigurni, umjesto da prstom pokažu na usluge treće strane i ponovo upotrebljavaju zaporke. Dakle, ono što je u osnovi - je li Dropbox ništa drugo do vlažan karton ili pogodan cilj za prevare s curenjem?

Lak pristup

"Evo još jedne hrpe Hacked Dropbox računa s ogromnog haka od 7.000.000 računa", kaže se poruka Pastebin u jednoj od niti za propuštanje. „Još će vam doći“, obećava, „nastavite pokazivati ​​svoju podršku.“ Prema slijedećem Webu, korisnici Reddita su navodno potvrdili da su hakirane vjerodajnice legitimne, ali nisu imale načina reći da li je Dropbox kriv..

Ovdje nije teško vidjeti moguću hack arhitekturu: kao što je primijetio Edward Snowden, usluga oblaka je svjetlost kod enkripcije. Iako su poboljšali svoju uslugu radi uključivanja enkripcije datoteka na svojim poslužiteljima i u tranzitu, ne nude bilo kakvu zaštitu datoteka na korisničkim računalima. Što je još važnije, Dropbox pri ruci ima i korisničke podatke i lozinke; druge službe poput SpiderOaka kažu da na svojim strojevima nemaju čitljivu verziju ovih podataka. To znači da je došlo do curenja Dropboxa na bilo kojem kraju korisnika ili ako su hakeri dobili pristup poslužiteljima tvrtke - Dropbox drži da se to nikada nije dogodilo.

Pokazuje prstom

Kada su vijesti o curenju postale javno, Dropbox je resetirao sve korisničke lozinke. Zatim su objavili izjavu za Techly, u kojoj kažu da "Dropbox nije hakiran. Nažalost, ta korisnička imena i lozinke ukradeni su s drugih usluga i korišteni su u pokušajima prijave na Dropbox račune. "Ove" ostale usluge "ostaju misterija, međutim Dropbox nema pojma odakle potječu vjerodajnice. Usluga kaže da je većina objavljenih lozinki već istekla, a sljedeći post na blogu tvrtke prebacuje dio krivice na korisnike, rekavši „snažno potičemo korisnike da ne upotrebljavaju lozinke na svim uslugama.“

Pa, koja je konačna presuda? Je li Dropbox stvarno bio hakiran? Kako sada stoji, čini se da je odgovor "ne" - čak i ako je točan, čini se da nitko ne želi platiti više curenja jer su donacije na hakerskoj Bitcoin adresi zastale na oko pet centi.

Ali ovdje je stvar: stvarna ili lažna, s Dropboxa ili neke druge web lokacije, ovo curenje govori o zajedničkoj problematici. Jesu li vaši podaci ikada stvarno sigurni?

Nije baš rijetko

Dropbox nije sam u bandi za kršenje oblaka. Tko može zaboraviti nedavne krađe slika slavnih osoba iCloud ili "Snappening", koje su vidjele tisuće ilegalnih Snapchat fotografija i videozapisa objavljenih na mreži. Neki su kritičari poduzeli da napuste korisnike zbog povjerenja u oblačne usluge u bilo kojem obliku, a zasigurno se Snježni paketi slažu: čuvanje svih podataka izvan mreže najsigurnija je moguća opcija.

To je i visok nalog. Navikli smo na dijeljenje datoteka na zahtjev, trenutni pristup fotografijama, videozapisima i svim vrstama komunikacije. Tražiti da prosječni korisnik prestane koristiti usluge oblaka je poput traženja da odloži pametni telefon i razgovaraju na večernjoj večeri; moglo se dogoditi, ali to nikome ne bi bilo zabavno I sigurno, usluge poput Spider Oak-a nude bolju zaštitu od vašeg „tipičnog“ pružatelja prostora za pohranu u oblaku, ali s obzirom na čistu količinu podataka koje su korisnici spremni dijeliti, spremati i prenositi putem interneta, hakeri uvijek mogu pronaći prolaz.

Osim ako niste anonimni. Svakako, koristite pohranu u oblaku i kupujte na mreži, ali umjesto da to radite pod vlastitom IP adresom, koristite našu sigurnu VPN uslugu da prikrijete svoje radnje iz znatiželjnih očiju. Zamislite to kao "tunel" između računala i interneta uopšte, zaštićen 256-bitnom enkripcijom. U stvari, vi ste nevidljivi: hakeri vide samo našu IP adresu i nitko ne može preskakati vaše lozinke za Dropbox ili vruće Snapchat, čak i ako koristite javnu WiFi pristupnu točku.

Je li Dropbox bio hakiran? Može biti. Je li ranjiva? Apsolutno. Ne vjerujte vlažnom kartonu; uzmi svoje podatke čeličnim kavezom.

Sočni karton? Dropbox kaže da nije bio hakiran
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.