Alat Penting untuk Perniagaan Kecil

Memulakan perniagaan boleh menjadi usaha yang sukar dan mengintimidasi, tetapi dengan minda, motivasi dan sumber yang tepat, anda boleh mendapatkan syarikat anda berjalan dengan cepat dan lancar. Dari peringkat perancangan hingga pelaksanaan, setiap langkah memerlukan pengetahuan dan alat khusus untuk berjaya. Pembiayaan, komunikasi, hosting laman web, bantuan yang disewa, dan keselamatan adalah lima perkara yang paling penting yang boleh anda pelajari untuk menjadikan perniagaan anda berjaya.

ExpressVPN telah memecahkan setiap aspek di bawah.

rancangan perniagaan

Pembiayaan

Perniagaan baru memerlukan pembiayaan, dan pembiayaan umumnya berasal dari salah satu daripada dua tempat: pelabur atau bank. Dalam iklim ekonomi semasa, sukar untuk memperoleh pinjaman perniagaan tanpa cagaran dari bank, yang mempunyai banyak permulaan yang beralih kepada pelabur peringkat awal dan pendanaan orang ramai untuk membiayai projek mereka.

Kad kredit perniagaan juga merupakan alat yang berguna pada peringkat permulaan penubuhan sebuah syarikat, kerana anda boleh menggunakan had kredit yang tinggi untuk membiayai pelbagai aspek perniagaan anda dan membayarnya dengan cara yang sama seperti pinjaman. Anda boleh membandingkan kad kredit yang berbeza, kadar faedah, dan faedah untuk mencari yang terbaik untuk perniagaan anda.

Komunikasi

Berkomunikasi dengan pelabur, pelanggan, rakan kongsi, rakan sekerja dan pekerja adalah penting untuk kejayaan syarikat anda. Anda perlu menganjurkan mesyuarat kerja, menyumbang, atau menyentuh asas dengan rangkaian anda, mengemas kini pelabur anda tentang kemajuan anda, dan memaklumkan pelanggan berpotensi dan sedia ada dalam perniagaan anda. Perkhidmatan e-mel, talian telefon, teks, mesej segera, faks, dan perkhidmatan pos adalah cara utama yang mungkin anda berkomunikasi dengan kalangan anda.

VoIP, atau Voice over Internet Protocol, adalah perkhidmatan telefon berasaskan internet dengan ciri-ciri tambahan, seperti PBX maya dan perkhidmatan faks internet pilihan. Ia dihubungkan dengan talian internet berkelajuan tinggi yang ada di sebahagian kecil daripada kos perkhidmatan telefon yang biasa, dan dilengkapi dengan semua kemudahan perkhidmatan telefon berbilang talian yang rumit (seperti penghantaran, sambungan, mel suara, panggilan persidangan, dan lain-lain) , tanpa kos yang tinggi dan persediaan mengelirukan.

Hosting laman web

Di dunia teknologi pintar hari ini, internet adalah tempat pertama kebanyakan pelanggan anda akan belajar tentang perniagaan baru anda, sama ada ia berasaskan web atau tidak. Adalah penting untuk mempunyai laman web yang memberitahu pelanggan berpotensi siapa anda dan apa yang anda lakukan. Untuk membina laman web yang hebat, anda memerlukan laman web hosting, yang tersedia dari pelbagai pembekal di seluruh web. Sesetengah tuan rumah menawarkan diskaun ke atas nama domain, pilihan tetapan mudah dan pembina laman web, hosting e-dagang, dan pilihan e-dagang. Pastikan untuk mencari berdasarkan keperluan khusus anda.

Disewa, disokong, atau membantu sukarela

Tidak peduli betapa betapa tulang-tulang syarikat baru anda, kemungkinan hidup anda akan lebih mudah jika anda mempunyai seseorang untuk membantu anda. Menugaskan tugasan bukan sahaja menaikkan berat badan dari bahu anda, tetapi juga menambah mata dan perspektif tambahan apabila membuat keputusan perniagaan. Anda mempunyai banyak pilihan apabila menambah badan, dari bantuan penyumberan luar secara digital sekarang untuk menyewa pekerja di jalan raya, atau bahkan menawarkan pemilikan sebahagian rakan sebagai pertukaran untuk terlibat. Membawa penolong tambahan dengan bakat dan pandangan baru boleh memberi impak besar kepada kejayaan perniagaan anda.

Keselamatan

Terdapat dua jenis keselamatan yang anda perlukan untuk melindungi perniagaan baru anda: maya dan fizikal. Dengan asumsi keperluan keselamatan fizikal anda dipenuhi, mari bincangkan keselamatan maya.

Backup Awan

Maklumat produk dan katalog, korespondensi pelanggan, benang e-mel, dan penjadualan semua butiran penting perniagaan baru anda yang harus disokong secara digital oleh penyimpanan awan. Dengan menyegerakkan atau menyimpan data perniagaan anda ke awan, anda akan memastikan bahawa ia dilindungi, boleh diakses, dan dikemas kini mengikut keperluan, tanpa mengira di mana anda berada.

Perkhidmatan VPN

Rangkaian Peribadi Maya menyediakan rangkaian yang selamat dan tidak terisi untuk melaksanakan semua tindakan berasaskan web anda, sambil mengekalkan sambungan berkelajuan tinggi dan memastikan privasi alamat IP dan data pengguna anda. Anda juga boleh melayari laman web secara tanpa nama dan mengakses tanpa ancaman pelacak, pencuri identiti, atau sempadan yang ditetapkan oleh rangkaian lain.

Apa jenis perniagaan yang anda jalankan, anda memerlukan pembiayaan, komunikasi, laman web hosting, bantuan fizikal, dan keselamatan. Lima alat ini, digabungkan dengan cita-cita dan kerja keras, dapat membantu melancarkan perniagaan baru anda ke lorong cepat menuju sukses.

Klik di sini untuk kembali ke panduan privasi internet ExpressVPN

Alat Penting untuk Perniagaan Kecil
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.