4 načine, kako se lahko prepoznate prek družbenih medijev

[ware_item id=33][/ware_item]

Slika moškega, ki hodi s telefonom, ko se podatki pretakajo na tla.


Na družbenih medijih je enostavno pozabiti, kdo lahko vidi naše objave. Psevdonim nas lahko zaščiti pred razkritjem preveč, vendar obstaja še vedno veliko načinov, kako se lahko slučajno doksamo.

1. V slikah je veliko metapodatkov

Številni fotoaparati in pametni telefoni zbirajo metapodatke skupaj s sliko. Ti podatki lahko vključujejo čas fotografiranja, podatke o fotoaparatu in zelo občutljive podatke, kot so GPS koordinate ali uporabniška imena.

Nekatera spletna mesta v družabnih medijih bodo te metapodatke odstranila s slike, preden bodo javno dostopna, vendar bodo informacije vseeno zbirale in shranjevale zase. Druga spletna mesta vaših metapodatkov sploh ne bodo odstranila.

Najbolje je, da metapodatke vedno odstranite sami, da preprečite, da bi se neželeni sledilci prikazovali na pragu.

Nekatere metapodatke je težko odstraniti. Slika vas pred Eifflovim stolpom bo vedno razkrila, da ste trenutno na primer v Parizu. Zato je morda najbolje, da počakate, dokler se ne vrnete domov, da ga objavite, da potencialnim roparjem ne boste dali nobenih idej.

Preden jih objavite, natančno oglejte slike. Mogoče ulični znak ali mimo javnega avtobusa razkrije vašo lokacijo?

2. QR kode so vdelane z veliko informacijami

Vemo, da je vabljivo, da svojim sledilcem pokažete, da ste na počitnicah, ali pa ste samo videli kul nov blockbuster, vendar to ni brez tveganja. Pazite na vse, kar vsebuje QR kodo, na primer filmske karte ali letalske vozovnice. QR koda lahko vključuje številko vaše kartice zvestobe ali celo vaše ime.

S temi informacijami bi lahko kriminalist, osebni sovražnik ali celo samo potegavščina uspešno spremenil vaš let, si na svoj račun priskrbel filmske vstopnice ali izpraznil svojo kartico zvestobe.

3. Vaš jezik in slog pisanja sta mrtva težava

Blog anonimno je težko. Morali boste spremeniti jezik in slog ter se skrbno izogibati slengu. Vsi imajo nekaj besed, ki jih uporabljajo veliko več kot druge, znanost o stilometriji pa pomaga ljudem ugotoviti, kdo je kaj napisal.

Bolj kot je pisan slog pisanja, lažje je ugotoviti, kdo je avtor anonimnega dela, kot je pesem.

Z računalniki je mogoče samodejno analizirati eseje, delovna e-poštna sporočila ali objave na spletnem dnevniku in jih povezati s slogom računa družbenih medijev.

Vaš IP naslov vas bo izdal

Vsako spletno mesto, ki ga obiščete, lahko vidi vaš IP naslov. Nekdo, ki želi izvedeti vaš IP naslov in približno lokacijo, vas mora samo nagajati, da obiščete spletno mesto, ki je lastnik, na primer tako, da komentira vašo zadnjo objavo v družabnih medijih in nato usmeri zahtevo..

Preprosto je preusmeriti promet neopazno, na primer s pomočjo storitve krajšanja povezav. Skrajšana povezava lahko usmeri tretjo osebo, preden jo posredujete na spletno mesto, ki ga pričakujete, in na sredini ni vidnih sledi, da so bili vaši podatki ujeti..

V nekaterih državah, kot so ZDA, je še lažje dobiti podatke o uporabi interneta. Ponudniki internetnih storitev bodo z veseljem prodali vaše podatke vsem, ki vprašajo, zato lahko vsako spletno mesto, ki ste ga obiskali, poceni ugotovi naše ime in naslov.

Dvakrat premislite, preden karkoli objavite

Že veste, da morate biti previdni pri objavi v svojih računih v družbenih medijih. Bodite še posebej previdni pri metapodatkih, informacijah v ozadju slik in videoposnetkov ter QR in črtnih kod.

In ne pozabite uporabiti Tor ali VPN!

4 načine, kako se lahko prepoznate prek družbenih medijev
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.