Brskalnike bi morali razdeliti. Tukaj je opisano, kako deluje

Brskalnik s polji, ki vsebujejo različne vrste dejavnosti brskanja.

Točno se zavedamo, da so naši podatki dragoceni - naša spletna gibanja pozorno spremljajo podjetja in vlade, ki nas želijo usmeriti v svojo finančno in politično korist.

Način brez beleženja zgodovine prepreči shranjevanje dejavnosti v vašem računalniku, piškotki pa so še vedno aktivni v času vaše internetne seje. Facebook, na primer, bo še vedno vedel, kako se pomikate do njenega spletnega mesta in z njega, pa tudi vaša širša spletna gibanja.

Vendar je mogoče brskanje po enem ali več brskalnikih razdeliti tako, da omejite, kako vas lahko spremljata podjetja, kot sta Google in Facebook..

Kaj so predelki brskalnika? Kako delujejo?

Razdelitev brskalnika je metoda razdelitve vaše spletne dejavnosti na različne brskalnike, tako da vse, kar iščete v brskalniku št. 1, ne sledi v brskalniku št. 2.

Denimo, recimo, da želite svojo brskalno dejavnost razdeliti na dva: družbeni medij & e-pošto in vsakodnevno brskanje. Z enim brskalnikom, kot je Chrome, se prijavite in dostopate do svojih e-poštnih računov in računov v družabnih medijih ter do drugega ločenega brskalnika, kot je Firefox, za katero koli drugo vrsto brskanja.

Piškotki ne morejo deliti podatkov med brskalniki, kar pomeni, da e-poštni in socialni računi ne morejo slediti ničesar, kar počnete v brskalniku Firefox.

Da bi to delovalo, si boste morali zapomniti, kateri brskalnik uporabljate za katero vrsto spletnih dejavnosti, ki je povsem izvedljiva, vendar lahko postane pretirano dolgočasno, ko boste preklapljali naprej in nazaj.

K sreči zdaj obstaja pot delite brskanje v enem brskalniku.

[Želite več novic o zasebnosti in varnosti? Prijavite se na glasilo spletnega dnevnika ExpressVPN.]

Kako nastaviti predelke brskalnika v enem brskalniku

V tej nastavitvi uporabljamo dodatek za več računov Firefox. Kot pojasnjuje Mozilla, "Zavihki vsebnikov so kot običajni zavihki, le da bodo spletna mesta, ki jih obiščete, imela dostop do ločenega dela shrambe brskalnika."

Drugi brskalniki imajo razširitve, ki bodo dodali zabojnike, vendar morate uporabljati tistega, ki vašo zasebnost in varnost jemlje resno. Uporabljamo zabojnike Firefoxa, saj je nastavitev precej preprosta.

1. Prenesite dodatek za vsebnik.

2. Odprite Firefox in kliknite in pridržite + ikono za ustvarjanje novega zavihka. Prikazane bodo predlagane vrste vsebnikov: Osebni, Delovni, Socialni mediji in Facebook.

Brskalnike bi morali razdeliti. Tukaj je opisano, kako deluje

V orodni vrstici najdete ikono ali pojdite na približno: nastavitve # posode da spremenite, dodate in izbrišete toliko posod, kolikor želite.

Brskalnike bi morali razdeliti. Tukaj je opisano, kako deluje

  1. Izberite vsebnik, v katerem želite brskati - če želite nastaviti svoje račune v socialnih medijih, izberite roza Socialni mediji posoda. Če želite odpreti delovno e-pošto, izberite oranžno Delo posoda.

Ko odprete različne zavihke zabojnikov, se ustrezna barva pojavi kot vrstica pod imenom zavihka.

Brskalnike bi morali razdeliti. Tukaj je opisano, kako deluje

  1. Uživajte v tem, da podjetja, kot je Facebook, spremljajo vsak vaš korak. Ključno je, da se zabojniki ne prekrivajo, da zmanjšate količino sledenja v brskalniku.

Večja zaščita, večja zasebnost

Razdelitev brskalnika ni popoln način zasebnosti - vaš ponudnik internetnih storitev in druga podjetja bodo morda videla vašo spletno dejavnost. Toda sprejetje razdelitve brskalnika bo velikim tehnološkim podjetjem otežilo prepoznavanje vaše dejavnosti brskanja.

Brskalnike bi morali razdeliti. Tukaj je opisano, kako deluje
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.