Google uporablja Gmail za sledenje vaših nakupov. Nihče ne ve, zakaj.

Nakupovalna košarica google z logotipom Gmaila znotraj vozička.

Skoraj šest let je Google iz vašega Gmail računa črpal vse nakupe, rezervacije in naročnine. Ni jasno, zakaj Google želi te podatke, in ne obstaja enostaven način, da jih izbrišete.

Kako Google sledi vašim nakupom

Na začetku je naletel novinar CNBC, stran »Google Nakupi« pa spremlja vse digitalne prejemke, poslane v vaš Gmail od leta 2012.

Stran ni omejena tudi na nakupe, ki jih je neposredno opravil Google. Od letalskih vozovnic do nakupov Amazona do storitev dostave hrane, če je potrdilo prejelo vaš Gmail, je na seznamu.

Google prevzame ime, datum in druge posebnosti nakupa ter jih zapiše na seznam na strani.

Google uporablja Gmail za sledenje vaših nakupov. Nihče ne ve, zakaj.Todd Haselton | CNBC

Tudi posnete podrobnosti lahko postanejo nekoliko grozljive. Novinar iz Buzzfeeda je videl, da je Google beležil posebne zahteve po hrani, ki jih je dodala enemu od svojih izdelkov.

Google uporablja Gmail za sledenje vaših nakupov. Nihče ne ve, zakaj.Buzzfeed | Google

Kako izbrisati Google Nakupe

Na žalost je edini način za odstranitev nakupa s seznama iskanje in ročno brisanje e-pošte, ki vsebuje prvotno potrdilo. Še huje je, da sledenja ne morete izklopiti in ne morete masovno izbrisati seznama. Ta postopek je zelo mučen, še posebej glede na to, da lahko ti seznami segajo že v leto 2012.

Še bolj zmedeno je, da ni nobenega jasnega namena za zbiranje teh podatkov. Tiskovni predstavnik Googla je CNBC povedal, da je ta stran namenjena “lažjemu gledanju in spremljanju nakupov, rezervacij in naročnin na enem mestu” in “ne uporabljajo nobenih informacij iz vaših Gmail sporočil za prikazovanje oglasov. ”

Logika tega sklepanja je čudna, informacije se skrivajo na Googlovi strani računa in do uporabnikov, ki si želijo »ogledati in spremljati nakupe«, ni ravno enostavno dostopati. In ker se ta stran v resnici ne oglašuje na Skrita narava te strani še naprej postavlja vprašanje, zakaj je Google res zbiranje teh informacij.

Google pravi, da skrbi za zasebnost – mi smo skeptični

Sundar Pichai, Googlov izvršni direktor, je nedavno izjavil, da zasebnost ne bi smela biti luksuzno dobro, vendar se zdi, da podjetje izvaja drugačno opredelitev zasebnosti. Google ima celo obraz, da na strani Nakupi piše “samo vi lahko vidite svoje nakupe”. Prav – samo vi in ​​družba, ki se prebere po vaših e-poštnih sporočilih, da jih dobite.

Dokler se Google ne bo odločil, da bo lažje izbrisal informacije o nakupu ali še bolje, da bo ta funkcija zastarela, razmislite o uporabi e-poštnega naslova pri varnem ponudniku e-pošte, da pošljete vse svoje digitalne potrdila.

Google uporablja Gmail za sledenje vaših nakupov. Nihče ne ve, zakaj.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.