iOS 9 lahko spremlja vaše spolno življenje – #WTFV sredo

[ware_item id=33][/ware_item]

ios 9, ki spremlja vaše spolno življenje


Če imate iPhone, potem vaša naprava in njen izdelovalec Apple vedo veliko o vas. Od vaše lokacije do vaše spletne zgodovine, če imate iPhone, pomeni, da tehnološkemu velikanu predate veliko svoje zasebnosti.

Mnogi od nas lahko živijo s tem. Toda kako bi se počutili pri sledenju iPhone, kdaj in kako pogosto seksate?

Glede na to, da je Apple-jeva storitev iCloud - ki sinhronizira podatke o uporabnikih prek iPhonov, iPadov, Macov in podobno - že bila kršena na glavni in neprijeten način, vam bodo oprostili, da ne želite shraniti podatkov o svojih spolnih aktivnostih.

In to je tisto, kar si želite ogledati tudi v najnovejši različici operacijskega sistema iPhone, iOS 9. WTF?

Si si nadela rokavico?

Nove funkcije reproduktivnega zdravja v najnovejši različici iPhone-ove aplikacije za zdravje so bile odkrite - ali bolje rečeno - tiho omenjene - na konferenci Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015.

Na zavihku, imenovanem Spolno zdravje, vas posodobljena aplikacija Health poziva, da posnamete vsakič, ko ste seksali, vključno s časom, ko ste to storili in ali ste zaščito uporabljali ali ne..

si nataknil rokavico

Neodvisna poročila:

… Uporabniki bodo lahko videli, da so podatki, prikazani na grafu ali v numeričnem odčitku. Te podatke lahko nato delijo z drugimi aplikacijami.

Razumemo, kako bodo te nove lastnosti koristne za posameznike, ki poskušajo roditi otroka. Pravzaprav se bodo dobro odrezali s čudovitim izborom preizkusnih aplikacij, ki so že na trgu.

Če pa ne opravljate domače naloge, bi lahko te funkcije resno vplivale na vašo zasebnost.

Delite mojo spolno aktivnost

Težava pri vodenju evidenc o vaši spolni aktivnosti na iPhone ni v varnosti iClouda.

Ko svoje zdravstvene podatke delite z drugimi aplikacijami v programu HealthKit, svoje podatke delite tudi z razvijalcem teh aplikacij.

V trgovini iTunes App Store je na deset tisoče aplikacij, ki so jih naredili več deset tisoč razvijalcev. In večina je podjetij, za katera še niste slišali.

Apple k sreči zahteva, da imajo vse aplikacije z dostopom do HealthKita pravilnik o zasebnosti, zato je na vas, da preberete te pravilnike, preden tem aplikacijam zagotovite svoje najbolj intimne podrobnosti.

Toda zakaj se morda sprašujete, ali se te funkcije reproduktivnega zdravja pojavljajo na iPhoneu?

iOS 9: Zdravje za ženske?

Nove funkcije reproduktivnega zdravja so del Appleovega prizadevanja za zagotavljanje boljših lastnosti ženskam. Druge nove funkcije aplikacije Health vključujejo obdobja spremljanja, kakovost sluzi materničnega vratu in drugo. Te funkcije so zelo izvrstne za razumevanje telesa, izmenjavo podatkov o svojem zdravju z zdravnikom in spremljanje napredka, če poskušate imeti otroka.

Vprašajte pa se:

Ali ste v redu, če svoje intimne podatke delite z razvijalci programske opreme, ki jih ne poznate?

Ali se strinjate s tem, da je nek grafikon vaše spolne aktivnosti sedel nekje na strežniku neke družbe?

Ali ste v redu, če neznanec pozna kakovost sluzi v materničnem vratu?

Če je odgovor da, potem ohladite. Moč za vas.

Če ne, potem se raje izogibajte novim funkcijam za reproduktivno zdravje iOS 9. Ker včasih vsa tehnologija na svetu ne more premagati dobrega pisala in papirja. Ali tvoja majhna črna knjiga.

Berete #WTFV sredo, naš tedenski pregled najnovejših groženj vaši spletni zasebnosti. Poznate nekoga z iPhoneom, ki bi moral prebrati to zgodbo? Delite z njimi!

#WTF sreda podjetja ExpressVPN vam prinaša čudne, šokantne in grozljive zgodbe o zasebnosti podatkov - potegnjene naravnost iz novic. Mislite, da je vaša zasebnost? Še enkrat razmisli. Počutili se boste nelagodno. Ogorčeni boste. Mislili boste, "WTF ?!"

Všeč vam je ta objava? Sovražiti? Več grozljivih zgodb o vdoru v vašo zasebnost preberite v našem arhivu #WTFV sredo.

iOS 9 lahko spremlja vaše spolno življenje - #WTFV sredo
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.