Kako je v realnem svetu anonimno

Kako se izogniti CCTV kameram

Nadzorno stanje je tukaj in vas opazuje na vsakem vogalu - od stanovanja do službe, tržnega centra in kluba. Nepredstavljivo je, da gremo po spletu popolnoma temačno, ampak kako se premikamo v resničnem svetu, ne da bi videli?

1. Šifrirajte komunikacije

Če želite izginiti iz oči prijaznega lokalnega nadzornega aparata, naredite korak pred tem. Prepričajte se, da nihče ne more vnaprej izvedeti za vaše načrte ali kraj nastanka, tako da se oglasi po komunikaciji.

SMS in telefonski klici so absolutni tabu, vendar morate biti previdni tudi pri e-pošti in vseh drugih šifriranih oblikah komunikacije.

V bistvu, če se morate skriti pred organi, ne morete več imeti telefona ali česa s kartico SIM. To še ne pomeni, da ne morete imeti telefonske številke, vendar morate biti le previdni pri virtualnih številkah, ki jih nastavite v spletu.

2. Poiščite varen prostor za življenje

Bolj gneča, prometna in kaotična okolica je, toliko bolje. Prav tako bi morali najti stavbo z več vhodi, brez varoval in čim manj video kamer. Veliko blizu je tržnica, javni prevoz in gneča.

Imeti sostanovalce in podnajemanje lahko stvari olajša, saj vam ne bo treba skrbeti za račune za elektriko in najemnine v svojem imenu. V idealnem primeru se lahko preselite kadar koli in vam ni treba deliti preveč informacij s sostanovalci - čeprav jim morate še vedno nekoliko zaupati.

3. Naprave vedno pustite doma

Vaš telefon je popolna sledilna naprava. Dokler se bo povezal s celičnim stolpom, bo prenašal svojo serijsko številko in identifikator SIM kartice, kar bo policiji, telcom in skoraj vsem omogočilo, da ugotovijo vašo točno lokacijo.

Ko se povežete z omrežjem Wi-Fi, vaš MAC naslov posreduje usmerjevalniku, ki lahko izkoristi moč signala za iskanje v javnih parkih in stavbah.

Lahko bi uporabljali prenosnik za usmerjanje prometa prek VPN in Tor na javnih mestih Wi-Fi, vendar lahko to tudi tvega.

4. Bodite pametni, ko se gibljete po mestu

Če želite priti okoli, se boste morali omejiti in nikoli ne kršite naslednjih pravil:

  • Ne vozite avtomobila ali motornega kolesa
  • Ne uporabljajte aplikacij za skupno rabo, kot je Uber
  • Ne uporabljajte elektronske tranzitne kartice
  • Ne kupujte vstopnic z nič drugega kot z gotovino

Kolesa so precej dobra in tako tudi hoja. Pomembno je, da se zlivate v množico. Če živite v mestu, v katerem nihče ne hodi, ne bi smeli niti vi. Če ste edini s kolesom, se ne trudite.

5. Premagajte skenerje za prepoznavanje obraza

Največja grožnja vaši zasebnosti bodo fotoaparati, v svoji vsakodnevni rutini pa boste naleteli na desetine kamer. Na srečo je samodejni nadzor lažje premagati kot človeško oko.

Na primer, okoli Združenega kraljestva na primer deluje več milijonov kamer CCTV, čeprav je večina zasebno upravljanih, so podatki še vedno lahko dostopni policiji.

Da se izognete samodejnemu nadzoru, obraz, na primer, skrijete pod klobuk ali masko za obraz. Če se gibljete s kolesom, bo vaša čelada popolna prevleka.

Borite se za zasebnost, preden morate teči

Dokler sledite tem nasvetom za ohranitev zasebnosti, boste verjetno naredili zelo dobro, čeprav ne boste imeli veliko priložnosti, da preizkusite stvari.

Dobro financirana organizacija, kot je zvezna agencija ali mafija, vas lahko še vedno spremlja preko njihove mreže ljudi na terenu in njihovo sposobnost, da vas spremljajo iz drugih namigov, ki jih pustite za seboj, kot so interakcije s trgovinami, vaš zaposlitveni status ali prijatelji.

Boj za zasebnost v fizičnem svetu se lahko včasih zdi izgubljen, vendar je še vedno veliko stvari, s katerimi lahko ohranimo svoje svoboščine, in ne bi smeli biti tako drastični kot tisti v tej objavi. Ampak, če se veliko oseb ne zavestno odloči za zasebnost, se bo to lahko za vedno izgubilo za vse.

Kako je v realnem svetu anonimno
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.