Kako lahko hekerji uporabljajo vaše prstne odtise, da vas uokvirjajo – #WTFWed Wednesday

hekerji uporabljajo vaše odtise prstov

To bi moralo biti resnično osebno za vas. Tako edinstvena kot posebna snežinka, ki že globoko v sebi verjamete.

Toda zdaj, zahvaljujoč zloglasni hekerski skupini Chaos Computer Club (CCC), je bil zadnji del zasebnosti končno odtrgan. Ja ...vaš prstni odtis je zdaj v celoti in na daljavo vpadljiv.

To pomeni, da bi vas kriminalci lahko lažno predstavljali in postavljali za zločine, ki jih storijo. Morilci, roparji, tatovi krofov ... kateri koli od njih bi lahko pustil sled, ki vodi nazaj k tebi. Ko bodo policaji prašili tisk, jih boste iskali. Če se vse to sliši navidezno, preberite dalje.

Prva žrtev

Prva svetovna žrtev trkanja prstov je bil nekdo, ki ima v svojih rokah veliko moč: nemška obrambna ministrica Ursula von der Leyen. Kdo ve, kaj bi lahko s kloniranim prstnim odtisom velikega rdečega gumba sprožil? Yikes!

Upajmo, da je nemška vlada nadomestila kakršno koli tehnologijo za identifikacijo prstnih odtisov, ki jo uporablja. Ker so njeni odtisi v lasti hekerjev.

Verjetno si zastavljate vprašanje: kako so to storili? Kakšna visokotehnološka naprava od prihodnosti bi lahko pokvarila in klonirala odtis palca? Pripravite se na presenečenje.

Navadna kamera

To je bila običajna politična tiskovna konferenca, kot tisoče pred njo. Ursula von der Leyen je mirno spregovorila z novinarji, popolnoma ne zavedajoč se nič čudnega, kar se dogaja okoli nje.

Niso vedeli, da je v sobi haker CCC Starbug (pravo ime Jan Krissler). In imel je s seboj ... navaden fotoaparat. Tako kot vsak novinar na tiskovni konferenci.

Toda ta navadna kamera je Starbugu potrebovala, da bi odtisnila odtis gospe von der Leyen. Sploh se mu ni bilo treba dotikati roke žrtve. Nekaj ​​hekerjev je bilo potrebnih za nekaj povečanih fotografij iz različnih zornih kotov.

Ko je imel fotografije, je bil postopek kloniranja tudi veliko enostavnejši, kot bi pričakovali. Starbug je to storil s programom Verifinger, ki je na voljo za nakup preko spleta.

Torej ne smejo biti vlomljeni samo vaši prstni odtisi - vsakdo lahko dobi opremo tudi za to.

Rokavice za vse?

Ta ID dotika vašega novega pametnega telefona iPhone ali Samsung je zdaj videti malo nesmiselno, kajne? (Še posebej, ker je CCC že leta 2013 vdrl v Applov senzor prstnih odtisov.)

Toda še slabše je. Iz dobrega nabora fotografij lahko heker zlahka ustvari kalup in nalepke s svojo identiteto. Kriminalec si lahko celoten prst nalepi na svoj prst. Vse je podrobno opisano v metodi, ki jo je objavil CCC, ki za vsakodnevno tiskanje lutke uporablja lepilo za les.

Torej bi lahko storili vse vrste groznih zločinov, posneli svoje odtise po sobi in se umaknili. Medtem bi si lahko ogledali življenjsko dobo ... ali manj, če je kaznivo dejanje dejansko tatvina krofov.

To je strašljiva misel. Kloniranje prstnih odtisov na daljavo je še en morilski udarec za našo zasebnost. Mogoče pa obstaja en način, kako lahko zaščitite svojo identiteto, ko se srečujete s hekerji za prstne odtise.

"Politiki bodo predvidoma v prihodnosti nosili rokavice, ko bodo govorili v javnosti", predlaga Starbug.

Uh, hvala za nasvet, bratec.

Prebrali ste #WTFV sredo, naš tedenski pogled na najbolj neverjetne napade na vašo zasebnost na svetu. Bi ta zgodba dala nekomu, ki ga poznate "WTF ?!" trenutek? Delite z njimi!

#WTF sreda podjetja ExpressVPN vam prinaša čudne, šokantne in grozljive zgodbe o zasebnosti podatkov - potegnjene naravnost iz novic. Mislite, da je vaša zasebnost? Še enkrat razmisli. Počutili se boste nelagodno. Ogorčeni boste. Mislili boste, "WTF ?!"

Všeč vam je ta objava? Sovražiti? Več grozljivih zgodb o vdoru v vašo zasebnost preberite v našem arhivu #WTFV sredo. Veste, da se ne morete upreti ...

Kako lahko hekerji uporabljajo vaše prstne odtise, da vas uokvirjajo - #WTFWed Wednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.