Kako narediti Bitcoin Anonymous

Kako opraviti anonimno plačilo

Bitcoin je tako anonimni plačilni sistem kot pregledno odprto omrežje, kjer lahko vsakdo spremlja in preverja transakcije.

Kako je lahko oboje res? Na začetku se morda zdi zmedeno, vendar le malo razlage potrebuje smisel.

Odvisno od tega, kako uporabljate Bitcoin, je lahko odlično orodje za preglednost dobrodelne organizacije ali neprekosljiva valuta, ki jo lahko izberete odkupna programska oprema in spletni trgi z drogami.

Kako anonimni so tradicionalni načini plačila?

Računi

V tradicionalnih plačilnih omrežjih, kot so banke, kreditne kartice, Paypal ali Venmo, je vaš račun povezan neposredno z vašim imenom in vladno številko.

Vse informacije v zvezi z vašim računom - na primer stanje in identifikacija - so skrite pred očmi javnosti. Čeprav bo v nekaterih sistemih, kot so kreditne kartice, trgovec in ponudnik plačil videl številko vašega računa, ime in institucijo izdaje vaše kartice.

Transakcije in zasebnost

 • Prodajalec bo morda zahteval vašo poštno številko, naslov, telefonsko številko ali celo pregled vašega potnega lista za nadaljevanje transakcije.
 • Trgovec bo moral zakonito zahtevati, da podatke o transakciji deli z lokalnimi organi - včasih na zahtevo in včasih samodejno.
 • Nacionalne vlade, nadzorne agencije in mednarodne policijske agencije bodo prav tako dobili avtomatiziran dostop do podatkov in si lahko ogledajo, katere druge nakupe ste opravili s svojo kartico in stanje na svojem računu.
 • Trgovec bo verjetno vaše podatke prodal tudi podjetjem, kot je Equifax.
 • Druga podjetja bi lahko kupila tudi vaše kreditne podatke, na primer, če želijo oceniti vašo sposobnost vračila posojila.

Na pozitivni strani bo vaš sosed verjetno ostal v temi o tem, koliko porabite in koliko imate.

Blockchain in zasebnost

Bitcoin blockchain zelo drugače obravnava račune, transakcije in zasebnost.

Računi

Vsakdo lahko ustvari račun Bitcoin - imenovan denarnica - v računalniku ali pametnem telefonu. Če želite ustvariti račun, vam ni treba navesti imena, naslova ali e-pošte. In ker za ustvarjanje računa ne potrebujete niti internetne povezave, je težko izslediti, kdo je lastnik tega računa.

Transakcije in zasebnost

 • Javna knjiga - Blockchain - beleži vse transakcije. Vsakdo si lahko ogleda programsko opremo Blockchain s programsko opremo Bitcoin (imenovano odjemalec).
 • Vidna so vsa stanja na vseh računih, ne pa tudi lastniki računov.
 • En uporabnik ima lahko več računov in več uporabnikov lahko tudi deli račun.
 • Za prejem ali izvedbo plačila morata dva uporabnika drug drugemu sporočiti svoj naslov. V tem primeru je najverjetneje eden ali oba uporabnika "razkrit."
 • Medtem ko bi lahko prejemnik ustvaril nov, prazen račun za vsako plačilo, ki ga prejme, bo pošiljatelj razkril stanje računa, s katerega je izvedel plačilo.

Ohranjanje identitete med transakcijo je težko. Večino časa boste vedeli, kateri osebi ali trgovini opravljate plačilo, in vedeli boste, kdo ste.

Če se katera koli stranka naroči na centralizirano storitev - na primer ponudnik plačil ali denarnico -, lahko ta centralizirana storitev združi te podatke in jih tudi proda ali da na voljo organom pregona.

Skrivanje svoje bitcoin identitete z Mixerji in Coinjoinom

Coinjoin

Prvič, če je vaša Bitcoin denarnica povezana z vašim imenom ali e-poštnim naslovom, je težko, a ni nemogoče, ločiti svojo identiteto z Bitcoin Mixerji in Coinjoin.

V Coinjoinu velika skupina uporabnikov v bistvu vrže svoje bitcoine v vedro in nato vzame nazaj isto količino iz vedra. To "zamenjavo vedra Bitcoin" je mogoče izvesti na decentraliziran, nezaupljiv način z implementacijami, kot je Joinmarket.

Naj bo Bitcoin anonimen z Joinmarketom.

Zgornja grafika prikazuje, kako sistem, kot je Joinmarket, deluje samo za standardizirane izhode. Opazovalec lahko vidi, da uporabljate Coinjoin transakcijo, vendar ni sposoben zlahka ugotoviti, kateri od izhodov vam pripada.

Mešalniki

V mešalnikih dva človeka izmenjata svoje bitcoine med seboj in težko je opaziti, da so uporabljali mešalnik. Medtem ko je danes večina mešalnikov velika centralizirana storitev, bi bilo mogoče mešanje izvajati na nezaupljiv način s pomočjo čudovitih kriptografskih orodij, kot so atomske zamenjave, čeprav takšni sistemi nimajo celovitega izvajanja.

Pri uporabi mešalnika noben udeleženec ne more izvedeti veliko o ostalih udeležencih in zato ne more v celoti povezati računov z identiteto.

Kako izbrati in uporabiti Altcoins za anonimnost

Altcoini (alternativne kripto valute) so najbolj priljubljen način za anonimizacijo transakcij z Bitcoini. Uporabniki zamenjajo svoje bitcoine za altcoin po svoji izbiri, nato pa altcoin zamenjajo nazaj v Bitcoin. Če uporabljate pravi Altcoin, je težko povezati in slediti uporabniškim računom.

Kako izbrati dober Altcoin:

 • Altcoin mora biti dovolj priljubljen, da se vaša transakcija ne bo držala.
 • Altcoin naj bi zagotovil dodatna jamstva o zasebnosti.
 • Prva in druga izmenjava ne bi smela biti enaka, drugače bi lahko kdo poskusil povezati dve transakciji s tehnologijami, kot je brskanje s prstom.

Je Bitcoin anonimen?

Plačila z Bitcoin so privzeto veliko bolj zasebna od tradicionalnih elektronskih plačil, kot so bančne žice ali kreditne kartice. Toda z nekaj truda jih je še vedno mogoče izslediti.

Model zasebnosti Bitcoina se drastično razlikuje od modela drugih plačilnih sistemov, kar nas sili v prilagoditev razmišljanja, ko želimo biti bolj zasebni.

Bitcoin nam ponuja veliko možnosti, da smo resnično anonimni, vendar pa za uporabo teh možnosti potrebujemo znanje, znanje in skrb.

Več si preberite v celotnem vodniku ExpressVPN o anonimnosti Bitcoin

Kako narediti Bitcoin Anonymous
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.