Kako ohraniti svoja sporočila zasebna in anonimna

Kako ohraniti svoja sporočila zasebna in anonimna

Ohranjanje klepetov je lahko naporna in naporna naloga. In poskušati jih ostati anonimni je lahko zelo zastrašujoče. Pa vendar naši klepeti vsebujejo nekaj najobčutljivejših informacij - pogosto dajemo neprimerne šale ali komentarje, ki jih je enostavno izvzeti iz konteksta. V naših zasebnih klepetih se obnašamo, kot da jih nihče ne gleda; prisežemo, priznamo krivdo in se ne nagibamo preveč razmišljati v svoje besede. Verjetno obstajajo stvari v vaši zgodovini klepeta, ki bi vas lahko prijele, če bi to povedali v javnosti!

Na srečo aplikacije za klepet vse pogosteje uporabljajo boljše načine šifriranja. Signal je zaradi svoje močne politike šifriranja postal ljubica tehnoloških novinarjev in aktivistov po vsem svetu. Telegram je zaradi svoje funkcije "Secret Message", ki omogoča preverjene šifrirane klepete v odprtih programih, odprte kode do konca prejel.

Appleova platforma iMessage tudi privzeto šifrira sporočila, vendar uporabniki ne morejo preveriti, ali je povezava res pravilno šifrirana. Podobno poročajo, da Whatsapp šifrira nekatera sporočila, vendar še vedno ni jasno, katera oz. Ali je povezava pravilno zaščitena.

javni glasnikLahko odložite telefon in uporabite eno od teh. Prav tako zasebno.

Večina aplikacij za klepet NI zasebna

Druge priljubljene platforme za sporočanje, kot so WeChat, Google Hangouts, Skype ali Facebook Chat, sploh ne šifrirajo nobenega sporočila, niti ne ponujajo možnosti za to.

Kljub temu pa za šifriranje sporočilnih storitev, kot sta Signal in Telegram, še vedno potrebujete vašo telefonsko številko za prijavo. Prav tako je precej težko skriti svoj IP s storitvami anonimnosti, kot sta VPN ali Tor, ko jih uporabljate. Kljub temu šifrirane aplikacije za klepet svojim uporabnikom zagotavljajo visoko zasebnost in podjetja, ki jim nudijo, ne morejo prebrati vsebine vaših sporočil..

Vendar ponudniki še vedno imajo dostop do informacij, kot so vaša identiteta, identiteta vaših stikov in vaš IP naslov. Prav tako je težko ustvariti in zavreči račune in pogosto nemogoče hkrati voditi račune ali preklapljati med njimi.

Kljub temu ne obupajte, obstaja klepetalna mreža, ki vam omogoča, da ohranite svojo zasebnost in jo uporabite anonimno. Ta klepetalna storitev se imenuje XMPP - omenjena je tudi po izvirnem imenu Jabber.

XMPP ni podjetje ali aplikacija, je bolj kot e-pošta. In tako kot e-pošta, lahko tudi vi izbirate med različnimi programi. Aplikacije, kot so Pidgin, Adium, Tor Messenger ali celo vaš brskalnik, se lahko uporabljajo za povezovanje v klepetalno omrežje XMPP.

Obstaja veliko ponudnikov XMPP, kjer se lahko prijavite za račun. Čeprav XMPP sam ne šifrira klepeta, ga lahko uporabite s protokolom Off-The-Record Messaging (OTR), da zagotovite, da so vaši klepeti zasebni. OTR privzeto prihaja z mnogimi priljubljenimi aplikacijami za klepet XMPP. Za druge je preprost vtičnik.

Kako do zasebnih sporočil v štirih preprostih korakih

Sledite našemu preprostemu priročniku in se pripravite na pošiljanje in prejemanje anonimnih klepetov:

 1. Namestite Tor Messenger

  Tor Messenger je klepetalna programska oprema, ki privzeto usmeri ves vaš promet prek Torovega omrežja. Še vedno je v beta različici, razvijalci pa tveganim uporabnikom svetujejo, naj počakajo na uradno izdajo, preden jo uporabijo za varen klepet. Če menite, da ste takšen ogrožen uporabnik, priporočamo, da uporabite Pidgin v operacijskem sistemu Repi.

 2. Odprite račun XMPP

  Pomembno je, da svoj XMPP račun odprete s brskalnikom Tor, ki ga lahko prenesete tukaj. Če se prijavite s svojim običajnim brskalnikom, je zelo verjetno, da se lahko katera koli aktivnost na vašem računu XMPP zasleduje pri vas.

  Ne pozabite tudi svojega gesla! Priporočamo uporabo dolgega in zapletenega gesla, ustvarjenega in shranjenega z upraviteljem gesel. Če pozabite geslo ali uporabniško ime, lahko nikoli vrni ga. Račun za XMPP lahko najdete na veliko mestih, tukaj je le nekaj priljubljenih:

  • DuckDuckGo
   Odprite brskalnik Tor in pojdite na https://duck.co/my/register
   Izberite uporabniško ime in geslo. Ne pozabite gesla!
   Vaša domena bo dukgo.com
   Vaš strežnik bo wlcpmruglhxp6quz.onion
  • wtfismyip.com
   Odprite brskalnik Tor in pojdite na https://wtfismyip.com/jabber/register
   Izberite uporabniško ime in geslo in nato rešite captcha.
   Vaša domena bo wtfismyip.com
   Vaš strežnik bo ofkztxcohimx34la.onion
  • Cryptoparty.is
   Odprite brskalnik Tor in pojdite na https://jabber.cryptoparty.isgery288/register/new
   Izberite uporabniško ime in geslo in rešite captcha.
   Vaša domena bo jabber.cryptoparty.is
   Vaš strežnik bo cryjabkbdljzohnp.onion
 3. Povežite svoj račun XMPP in varno klepetajte z OTR

  zasebni klepet-01

  Ko zaženete Tor Messenger, izberite XMPP. Ko ste povezani, lahko dodate več računov s klikom na Orodja > Računi > Nov račun

  zasebni klepet-02

  Vnesite uporabniško ime in domeno, ki ste jo ustvarili v koraku 2. * Upoštevajte, da manjka c v rački namerno *. V nekaterih storitvah boste morda lahko ustvarili nov račun neposredno od tu, vendar to ni vedno podprto.

  zasebni klepet-03

  Vnesite geslo. To polje lahko pustite tudi prazno, če raje sami vnesete geslo vsakič, ko se povežete. To je priporočljivo v skupnih računalnikih.

  zasebni klepet-04

  Kliknite »Možnosti XMPP«, da vnesete naslov strežnika čebule. Kaj vnesete v ime alias ali vir, ni pomembno, vendar bo vaš vir viden vsem, s katerimi se povezujete. To polje lahko pustite tudi prazno.

  Privzeta vrata so 5222. Vse storitve, ki smo jih priporočili, uporabljajo ta vrata. Druge storitve lahko delujejo na drugem pristanišču.

  zasebni klepet-05

  Preden se povežete, boste dobili povzetek svoje povezave. To vam daje možnost, da vse dvakrat preverite.

  zasebni klepet-06

  Zdaj lahko dodate nove račune, spremenite možnosti ali se prvič povežete.

  zasebni klepet-07

  Če ste že prej vneseli naslov čebule pod »Server«, boste verjetno videli to napako. To je zato, ker se ime domene vašega računa XMPP razlikuje od imena strežnika (npr. Dukgo.com ima naslov čebule wlcpmruglhxp6quz.onion).

  Ročno preverite strežnik, s katerim se želite povezati.

  Če želite to narediti, kliknite »Dodaj izjemo«.

  zasebni klepet-08

  "Zakonite banke, trgovine in druga javna mesta vas ne bodo prosila, da to storite."

  To opozorilo je zelo zmedeno. Čeprav na splošno velja, da običajno ne boste zahtevali, da v certifikate vnesete izjeme, to na čebulnih mestih deluje drugače.

  TLS certifikatov ni enostavno izdati na imena spletnih mest .onion, zato večina ponudnikov za svoje čebelje spletno mesto uporablja certifikat TLS običajnega spletnega mesta. To zahteva, da ročno preverimo identiteto strežnika. Na srečo moramo to storiti le enkrat.

  Pri dodajanju izjeme bodite zelo previdni. Upamo, da bodo podjetja, ki izdajajo certifikate za šifriranje prometa po internetu, našla boljši postopek izdaje certifikatov za čebulna mesta, vendar to za zdaj še vedno moramo storiti ročno.
  Za nadaljevanje kliknite »Prikaži ...«.

  zasebno-klepet-09

  To je potrdilo o povezavi. Prepričajte se, da se »Splošno ime (CN)« nanaša na domeno, ki jo uporablja organizacija, pri kateri ste se prijavili. V tem primeru duck.co, kjer smo dobili svoj račun.

  Če je vse v redu, za nadaljevanje kliknite »Zapri« in »Potrdi varnostno izjemo«.

  zasebni klepet-10

  Zdaj ste pripravljeni na povezavo!

 4. Dodaj prijatelje

  V programu Tor Messenger se vaši stiki imenujejo "prijatelji". Če želite dodati prijatelja, pojdite na Datoteka > Dodaj stik. Stik vnesite v formatu [email protected]

  Ko boste dodali nazaj, morate pooblastiti drugo stranko.

  zasebni klepet-11

  Kliknite V redu.

  zasebni klepet-12

  Kliknite Dovoli klepet.

  zasebni klepet-13

  S programom Tor Messenger lahko takoj začnete klepetati. Program vas bo opozoril, če pogovor ni šifriran.

  Prav tako lahko preverite celovitost šifriranega pogovora. To storite tako, da kliknete »Preveri« ali oranžno ključavnico v zgornjem desnem kotu.

  zasebni klepet-14

  Idealen način za medsebojno preverjanje je prek ročnega preverjanja prstnih odtisov.
  Prstni odtis svojega stika boste morali dobiti skozi kanal, kjer nihče drug ne more spremeniti ključa. Lahko jih vprašate, da jo tvitajo ali pa morda dajo na njihovo spletno mesto. Lahko jih celo prosite, naj to napišejo na malo papirja in vam ga izročijo.

Predstavljena slika: Foto klub Tiko Aramyan / Dollar

Kako ohraniti svoja sporočila zasebna in anonimna
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.