Kako Target krade skrivnosti nosečih najstnic – #WTFV sredo

tarča krade skrivnosti nosečnice

#WTF sreda podjetja ExpressVPN vam prinaša čudne, šokantne in grozljive zgodbe o zasebnosti podatkov - potegnjene naravnost iz novic. Mislite, da je vaša zasebnost? Še enkrat razmisli. Počutili se boste nelagodno. Ogorčeni boste. Mislili boste, "WTF ?!"

Res ste mislili, da so vaše skrivnosti, ki jih morate obdržati, kajne??

No, oprosti. V dobi velikih podatkov in minimalne zasebnosti vaše skrivnosti pripadajo korporacijam. Korporacije z dovolj informacijami o vas, da razširijo svoje nakupne navade na strašljive načine. Če želite primerjati vzorce svojega življenjskega življenja s milijoni drugih strank. Da veš več o tebi kot o svojem najboljšem prijatelju, o pomembnih drugih ali celo o svojih starših.

Oh, sploh niste želeli, da bi bili vaši starši zaupniki številka ena? No, tudi to je preveč slabo. Ali pa je bilo vsaj slabo za eno srednješolko v Minneapolisu, ki je na Targetu s svojo kreditno kartico kupila kakavovo maslo in losjon v obliki tablet.

Za njo - kličemo jo Sara - za Saro je bila mačka iz vrečke plenic. Džiga je bila postavljena. Skrivnost Sare - da je zanosila - so odkrili analitiki podatkov v podjetju Target.

In za Saro, pa tudi za njenega očeta, bi se stvari morale zares zares pobesneti.

Želimo vedeti vse

"Vedeli smo, da če jih bomo prepoznali v drugem trimesečju, obstaja velika možnost, da bi jih zajeli že leta.

„Želimo vedeti vse, kar lahko.

"Takoj, ko jih bomo od nas kupili plenice, bodo začeli kupovati tudi vse drugo ... Kmalu boste od nas kupovali žitne in papirnate brisače in se še naprej vračali."

To je Andrew Pole, analitik podatkov v podjetju Target, ki je govoril z a New York Times novinar je malo pred tem, ko je njegov delodajalec utišal Pola in prepovedal avtorja NY Timesa avtorja iz svojih pisarn.

Govori o nosečnicah - tudi najstnicah - in podatke, ki jih Target zbira vsakič, ko kdo od 70 milijonov strank kupi nekaj s svojo kreditno kartico.

Ko sestavite vse te milijone zapisov o nakupih in jih analizirate, se pojavijo nenavadni vzorci. Vzorci, kot so: ko ženska nenadoma začne kupovati losjon s kakavovim maslom in dodatki magnezija (tako kot je to storila Sara), obstaja velika verjetnost, da je noseča.

Target lahko z vso množico podatkov o strankah celo napove, v katerem mesecu bo dojenček.

Kaj se zgodi, ko Targetov velik podatkovni sistem prepozna nosečo damo? Samodejno pošlje knjigo kuponov s popusti za plenice in drugo. Tako da lahko korporacija "Zajemajo jih leta."

Prav to se je zgodilo s Saro. In to je bil konec njene nosečniške skrivnosti. Target je vstopila v svojem najbolj zasebnem, najbolj ranljivem trenutku. In preden je imela možnost, da se sama odloči, kaj bo nadaljevala, je Targetov nosečniški popust pristal v napačnih rokah.

Jezen oče

Recimo, da je bilo svetlo zimsko jutro. Sarain oče je stopil v trgovino Target v Minneapolisu in zahteval, da se pogovori z upravnikom.

"Zakaj za vraga pošiljate kupone za jaslice in plenice moji najstniški hčerki?" Je zahteval vedeti. "Ali jo poskušate spodbuditi, da bi zanosila?"

Vodja je bil malce neroden. Negotovo, kaj se je zgodilo ali zakaj, se je lahko samo opravičil.

Toda Andrew Pole, analitik podatkov Target, ki je prvotno povedal vso to zgodbo, je vedel, zakaj. In to je tako, kot ste že uganili.

Target je vedela, da je Sara noseča, preden je povedala drugi živi osebi. Korporacija ji je s svojimi invazivnimi podatki in trženjskimi sistemi odvzela zasebnost.

Tudi tarča ni sama. Vsaka velika trgovska veriga želi zbrati vaše podatke in vsi analizirajo nakupne navade, da bi izvedeli več o vas. Nekateri so bolj tanki kot drugi, vendar vsi to počnejo.

Torej, če ste mislili, da bodo skrivnosti vaše, ki jih morate obdržati? Mogoče jih vaše najljubše trgovine že poznajo!

To je vse od nas za tedensko izdajo #WTFV sredo. Ste zaradi te zgodbe pomislili, da je "WTF?" Delite jo z nekom, ki ga imate radi. Povejte jim, da vas skrbi.

Všeč vam je ta objava? Sovražiti? Več grozljivih zgodb o vdoru v vašo zasebnost preberite v našem arhivu #WTFV sredo. Veste, da se ne morete upreti ...

Kako Target krade skrivnosti nosečih najstnic - #WTFV sredo
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.