Kako usmerjevalnik VPN ščiti vašo družino pred sledenjem po internetu

zaščititi usmerjevalnik vpn doma

Ta teden je ameriški predstavniški dom sledil senatu, ko je glasoval, da je razveljavil predpise FCC, ki so prej ponudnikom internetnih storitev (ISP) prepovedali prodajo vaših podatkov brskanja..

Ko predsednik Trump podpiše, ponudnike internetnih storitev, kot je Verizon, AT&T in Comcast bodo lahko nakupovali vašo internetno zgodovino.

Ta zadnji napad na pravico do zasebnosti Američanov potrošnikom ne dopušča veliko izbire, kot da najdejo svoje načine za zaščito svojih podatkov. Kot so že poudarili mnogi, so VPN-ji zdaj bolj potrebni kot kdaj koli prej. Vendar večina VPN storitev ponuja samo aplikacije za določene naprave, kot so namizni računalniki ali pametni telefoni. Uporaba VPN v računalniku in telefonu je odličen začetek za zaščito vaše zasebnosti, verjetno pa želite tudi zaščititi druge pametne naprave in pripomočke IoT (pomislite na Amazon Echo, Apple TV in Google Home).

Obstaja način, kako se odpraviti - in ne vključuje čakanja 30 minut, da bi spregovorili s sodelavcem v Kongresu..

Če želite šifrirati spletno dejavnost na vseh napravah svoje družine, nastavite usmerjevalnik VPN. Usmerjevalnik VPN privzeto šifrira internetni promet pri viru - ne bo vam treba pozabiti, da vklopite VPN vsakič, ko zaženete napravo.

Pametna hiša, veliki podatki

Dandanes ima vse spletno funkcionalnost. Hladilniki lahko dajejo vremenska poročila, televizorji lahko nalagajo aplikacije, Amazon Echo in Google Home pa sta osebna asistenta za vso družino.

Toda te pametne naprave vsebujejo zakladnico informacij za oglaševalce, vključno s podatki o vašem koledarju, vzorcih porabe in nastavitvah medijev.

Kako VPN preprečujejo beleženje podatkov ponudnika internetnih storitev

Vsakič, ko se prek internetnega ponudnika povežete z internetom, prejmete naslov IP, ki strežnikom spletnega gostovanja pove, kam naj pošljejo informacije. Vaš ponudnik internetnih storitev lahko spremlja in beleži, kaj gre na vaš IP naslov, kar pomeni, da lahko vidi celotno zgodovino brskanja.

Nova odločba o internetnih podatkih omogoča ponudnikom internetnih storitev prodajo svoj brskanje podatkov. Še bolj strašno je, da lahko ponudniki internetnih storitev sledijo kdorkoli povezani z vašim domačim omrežjem, kot so vaši otroci, prijatelji in sosedje, ki izklopijo internet.

S svojim vohunjenjem za internetni promet lahko vaš ponudnik internetnih storitev prodaja podatke brskanja, povezane z:

  • Spletna mesta, ki jih vaš sin uporablja za domače naloge
  • Spletna mesta smučišč, ki ste jih šteli za počitnice
  • Spletne strani, ki ste jih obiskali glede zdravstvenega stanja, raje ostanite diskretni

Zakaj bi velike korporacije lahko prodajale svoje internetne dnevnike? Odgovor je preprost: ne bi smeli.

VPN-ji so večplastna rešitev. Ne le da lahko vaš internetni promet usmerijo prek ločenega šifriranega strežnika, ki preprečuje, da bi vaš ISP spremljal vašo spletno aktivnost, temveč vam bo dal tudi nov naslov IP. Torej karkoli naredite na internetu, ni povezano z naslovom IP, ki vam ga daje vaš ponudnik internetnih storitev.

Usmerjevalnik VPN je najboljši način, da dobite zaščito VPN vsaka naprava, povezana z omrežjem, v vašem domu. Če se vaš hladilnik, Samsung Smart TV in računalnik povežeta z usmerjevalnikom VPN, se ti vedno povežejo z internetom prek VPN-ja..

Če vaš ponudnik internetnih storitev ne more beležiti vaših podatkov, nimajo česa prodati.

Poenostavitev tehnologije: Kako do usmerjevalnika VPN

Ponavadi je nastavitev VPN na usmerjevalniku nekoliko zmeden postopek, ki zahteva, da ročno konfigurirate usmerjevalnik z naslovi strežnika in datotekami VPN..

ExpressVPN je odpravil težave, saj je predstavil aplikacijo ExpressVPN za usmerjevalnike.

Aplikacija ExpressVPN za usmerjevalnike deluje na različnih modelih Linksys in ponuja čist vmesnik za izbiro popolne lokacije VPN. Zasnovan je tako, da je enostaven za uporabo za vse. Tudi osipi ne predstavljajo težav: ExpressVPN za usmerjevalnike se samodejno ponovno poveže, ko povezava prekine.

vpn vmesnik usmerjevalnikaIzbiranje lokacij VPN v aplikaciji ExpressVPN za usmerjevalnike je enostavno.

Več informacij o aplikaciji ExpressVPN za usmerjevalnike najdete tukaj.

Boj proti eni hiši naenkrat

Vaši podatki so vaša last. Velike korporacije ne bi smele imeti dovoljenja za licitiranje zaradi vaše zasebnosti. Zaščitite domači internet z usmerjevalnikom VPN in ponudnikom internetnih storitev ne dajte ničesar za prodajo.

Kako se počutite glede stanja internetne zasebnosti v Ameriki? Delite v spodnjem razdelku s komentarji!

Kako usmerjevalnik VPN ščiti vašo družino pred sledenjem po internetu
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.